The Originals RPG Roleplay game na téma The Originals. |
|
| |
Autor | Zpráva |
---|
Kate Becker
Poèet pøíspìvkù : 341 Join date : 20. 08. 14
| Předmět: Re: French Quarter Tue Nov 25, 2014 10:01 pm | |
| Mám podezření, že ta čarodějka tenkrát provedla nějaké kouzle, které způsobilo, že mě osud dostal až sem. *Poznamenala. Když pak Genevieve mluvila o tom, proč tenkrát odešla, tak trochu nakrčila čelo.* No, zdálo se mi tenkrát, že se chováš trochu divně. Ale nějak jsem to nezkoumala. *Pokrčila rameny.* Ani se ti nedivím, že jsi tomu nevěřila. To by bylo až moc štěstí, ne? Mě pro jistotu ani nenapadlo, že bych mohla být tvoje dcera. Možná kdyby jsi vypadala na takových čtyřicet, tak bych si dělala naděje. Ale takhle moc nevypadáš na to, že bys měla dospělou dceru. *Pár vteřin si jí zkoumavě prohlížela. Tipovala by jí spíš na to, že by měla malé dítě. A to by i teoreticky měla, kdyby všechno bylo tak, jak to mělo být, a nebyly by v tom žádné časové portály nebo úmrtí a oživování.* Já si dám colu. *Sdělila obsluze, když u nich byla. Musela prostě doplnit svoji zásobu kofeinu. Nad nabídkou Genevieve se pousmála.* Uvědomuješ si, že riskuješ, že mi to zachutná a já ti pak sním i ten zbytek? *Pozvedla obočí.* |
| | | Genevieve Rousseau
Poèet pøíspìvkù : 1587 Join date : 15. 08. 14 Age : 38 Location : New Orleans
| Předmět: Re: French Quarter Tue Nov 25, 2014 10:20 pm | |
| No, tak jestli to má na svědomí ta čarodějka, tak to abych ji našla a osobně jí poděkovala. Ale nemyslím si, že by to udělala ona. Nemohla vědět, odkud jsem a co jsem zač, stejně jako nemohla vědět o Benovi. V teoretické rovině ano, ale v té konkrétní už rozhodně ne. (Napije se vody, kterou jí právě přinesl číšník i s tou Katiinou colou) Jo, právě proto jsem tomu věřit nechtěla. Říkala jsem si, že by to byla až moc velká náhoda či štěstí. Jak by tě to taky mohlo napadnout. To by asi nenapadlo nikoho. Bylo to až moc komplikované na to, aby sis něco takového myslela, nebo ve mně viděla svou matku. No vidíš. Můžu se všude chlubit, že mám už dospělou dceru, ale pořád vypadám naprosto úchvatně. (zažertuje a trochu nastaví pyšně obličej a nos dá do hůry, že je opravdu kočka a je asi nejlépe vypadající matkou dospělé dcery na světě. Pak už to ale nevydrží a musí se tomu zasmát, stejně jako její poznámce o pizze.) To nevadí. Já mám ráda i sýrovou, takže můžeme provyměňovat jednotlivé plátky pizzy. (zasměje se) |
| | | Kate Becker
| Předmět: Re: French Quarter Tue Nov 25, 2014 10:32 pm | |
| Já měla spíš pocit, že udělala nějaké kouzlo, aby to osudově prostě nějak vyšlo. Pochybuju, že by to nějak naplánovala. A možná ani nic o mně přesně nevěděla, i když podle toho jak se tvářila podivně a jak divně mluvila, těžko říct. Buď to byly klasické fráze, co říká kde komu, anebo opravdu něco věděla... Až ji najdeš, abys jí poděkovala, tak se jí na to zeptej. I když jsem zvědavá, jestli by se ti jí podařilo najít. *Pousmála se nad tím. Bylo by to vážně těžké hledání, když nevěděla ani název a ani jméno její. Dřív to věděla, ale už to zapomněla.* Jo na třídních schůzkách by ti všichni záviděli a koukali po tobě. A ženský by se tě ptali na tvůj krém proti vráskám.*Zasmála se tomu.* Ale ne že bys mi na těch třídních schůzkách sbalila nějakýho mýho učitele. Ještě bych pak měla učení i doma... Ještě že na vysoký nejsou třídní schůzky. *Ušklíbla se* Ty pizzy si rovnou můžeme rozdělit a prohodit. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: French Quarter Tue Nov 25, 2014 10:48 pm | |
| Nejspíš nepodařilo. Nevím o ní vůbec nic, takže bych měla těžké hledání. To bys mi s tím spíš musela pomoc. Muselo by se ti kouknout do hlavy a tak dál a tak dál, takže prostě zůstaneme u toho, že jí jsme vděčné, ať něco udělala nebo ne. Osud tě zavedl sem a já jsem moc ráda a jsem vděčná. (usměje se a pak se jí úsměv ještě rozšíří, když začne mluvit o tom, jak by jí maminky na rodičácích záviděly a ona by mohla balit učitele.) Myslím, že by mě spíš pomlouvaly a říkaly si, po kolika plastických operacích asi jsem. (zasměje se) No, učitele... ty jsem balila už jako studentka, takže... (uculí se a znovu se napije. Samozejmě tím myslí Alana, ale ona ho tak úplně nebalila, prostě si rozuměli a ta situace byla naprosto jiná, než kdyby jsi teď řekl, že koketuješ se svým učitelem. Nebylo to povrchní. Její vztah s Alanem byl hlubší, přátelský.) Fajn, takže prohazujeme (kývne hlavou, protože im právě přinesli pizzu na stůl. Každá si vezme půlku z jedné a pak se do toho pustí.) Jak jsem řekla, prostě bezkonkurenční (vychutnává si pizzu) |
| | | Kate Becker
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 11:30 am | |
| Moznz by to slo, kdyby se nejak dohledalo neco o te pouti, co bzla v Londyne pred osmi lety. Treba by nekde byly doklady o zamestnancich te poute a mezi nimi jeji jmeno... I kdyz je pravdepodobne, zesi ta zenska stejne nebude pamatovat jednu malou holku a co ji tehdz rekla, takze by to bylo zbytecny. *Pokrcila ramenz*Pomlouvalz by te urcite. Lidi jsou moc zavistivi... a pak by se ti snazily vetrit do prizne a zjistit, jak to delas. To by koukal, kdzbzs jim rekla, ze tobe pomohlo stravit jedno stoleti v hrobe. *USklibla se nad prestavou vyrau tech zenskych. Nad poznamekou ze uz jednoho ucitele sbalila, posvedla prekvapene oboci a usmala se.* Takze uz tak mlada? Ty se nezdas... Tak schvalne jestli budu po tobe. Akorat ze to bychom museli mit nejaky mlady ucitele. *Podivala se na pizzy, kdyz jim je prineslz a ony si casti prohodilz. Vyzkousela kousnout od kousku syroveho a hned na to do pizzy genevieve.* Hmm... myslim ze jsme prave stvorilz novy druh pizzy. Jalopenoska syrovka. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 8:16 pm | |
| Jo, to by možná šlo. Zjistit, co to bylo za pouť, kdy přesně byla. Přes tohle by se to asi zjistit dalo. Ale nakonec se stejně zjistí, že nikdo o žádné vědmě nic neví. (pokrčí rameny... vědmy prostě jen přicházely a zase odcházely a nijak rozhodně svou identitu neprozrazují každému.) Ano, to by rozhodně koukali, kdybych jim něco takového řekla. A že bych jim to nejspíš se svými kousavými poznámkami opravdu řekla. (zasměje se... ano, ona si servítky opravdu nedělá a ty ženy by od ní nejspíš něčeho takového opravdu dočkaly. Ale tohle je všechno jen v teoretické rovině.) Jo, jo. Už takhle mladá, ale nebylo to takovéto, že rozpustilá školačka se zabouchne do svého profesora. Tohle bylo něco jiného. Dalo by se říct, že to byl můj přítel, někdo, s kým jsem si mohla popovídat. Bohužel zemřel, když mi bylo patnáct. (sklopí na chvíli zrak a pak se raději věnuje své vodě. Kdyby tehdy za Alanem nešla, měl by jednou rodinu a děti, ale kvůli ní nic z toho neměl, protože ho Benjamin zabil před jejími zraky a ještě ji donutil, aby to na sebe vzala ona.) Ty si radši počkej na nějakého hodného, milého, mladého kluka, který tě bude mít rád. To je prostě nejlepší kombinace. (pousměje se a pak vyzkouší s tou pizzou úplně stejnou věc jako Kate.) No vidíš... a fakt to nechutná tak špatně. (zasměje se a spořádá takhle dva dílky pizzy najednou) |
| | | Kate Becker
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 8:38 pm | |
| Čáry máry a po vědmě se slehla zem *Ušklíbla se.* Připomeň mi, že až budu mít promoci... teda když udělám státnice... že na tý promoci ti musím hodně říkat mami, aby si lidi nemysleli, že jsi moje starší sestra. Potom těm matičkám ostatních dětiček klidně můžeš říct svoje kousavé poznámky. A když u toho nebudu, tak i vyfoť jejich výrazy anebo rovnou natoč jejich reakci. *Když pak zmínila Genevieve o Alanovi, že byl jenom přítel, tak jí došlo, že v tom možná nebylo nic romantického, jak zprvu čekala, pouze přátelské porozumění, souznění duší nebo něco podobného. Při poslední větě už se vůbec neusmívala.* To je mi líto. *Potom nastala chvíle ticha, během která jedla svoji pizzu stylem nastřídačku obě dvě půlky. Tímhle způsobem brzo zmizela celá pizza a taky sklenička coly.* Tu pizzu bychom si měli nechat patentovat... A péct ji bude moct jenom Sophie u sebe v baru. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 9:00 pm | |
| (Usměje se při té představě, že Kate bude mít promoci a ona jí bude oslovovat mami. Myslela, že tohohle se nikdy nedočká. Na druhou stranu by to Kate možná nemuselo být příjemné vzhledem k jejich opravdu malému věkovému rozdílu.) Jen aby bylo jasno, nemusíš mi říkat mami, když se na to nebudeš cítit. Klidně mi říkej prostě jen Genevieve. (usměje se, opravdu pochopí, když jí Kate nebude oslovovat slovem mami.) A jasný, máš to mít, Nafotím ti to a rozhodně třeba i natočím. (zasměje se a pak jenom kývne s posmutnělým úsměvem, že děkuje za vyjádření její lítosti. Pak spořádá pizzu stejně rychle jako Kate a nakonec, když přijde obsluha, tak zaplatí za obě dvě samozřejmě a nechá ještě tučné dýško. Ona o peníze opravdu nouzi nemá.) Tak jo, teď nás čekají nákupy a doufám, že si toho vybereš co nejvíc, protože moje peněženka si přímo říká o vybílení. (zasměje se, nakonec se zvedne a počká na Kate a společně odejdou z restaurace) |
| | | Kate Becker
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 9:21 pm | |
| Mně se líbí ti tak říkat už jenom kvůli těm divným pohledům ostatních. *Rozhlédla se okolo a všimla si nějakých dvou holek, které se právě chystaly projít kolem nich.* Takže, jak se máš, mami? *Poslední slovo řekla dost zřetelně, protože ty dvě holky se pak ohlédly a zatvářily se divně. Akorát Kate je neviděla, protože k nim byla otočená už zády a podívat se teď na ně by působilo divně.* Jak se tváří? *Zeptala se potichu Genevieve a přitom se pobaveně usmívala. Po chvíli, když se dostalyk nákupům, už vycházela s Genevieve pryč z restaurace.* Jsi si jistá, že to chceš risknout? Napřed se budu zdráhat, ale jestli se rozjedu, tak budeš dneska večer ráda, když budeš mít na chleba. *Zasmála se. Teď sice trochu přeháněla, zas tak moc by ji neoškubala.* |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 9:39 pm | |
| (Zasměje se, když jí řekne, že už jen kvůli těm pohledům jí to baví. Jakmile ji oslovila mami a ty dvě se otočily, aby zjistily, jestli si z nich střílí nebo ne, tak se musí znovu udržet, aby se nezačala smát. Podívala se na Kate.) Není mi zase tak úplně nejhůř a fakt je, že pohled těch dvou slečen mi opravdu zvedl náladu. Tvářily se, jako kdybychom spadly na hlavu a pořádně se do ní praštily. (zasměje se zase... najednou bylo prostě tak snadné se smát. Zamířily pak ulicí dál k velkému obchodnímu centru. Ona sama preferovala spíš malé zapadlé obchůdky, ale nebudou se vlášet sem a zase tam. Tady mají při ruce úplně všechno a obchodů s oblečením, botami, kabelkami, drogerií a tak dále tu bude rozhodně požehnaně.) Ano, jsem si jistá. Co se ti bude líbit a budeš si to chtít koupit, tak prostě ber. (pousměje se) A přitom mi můžeš vyprávět nějaké tvé příhody z dětství. Třeba jak sis rozbíjela neustále kolena. |
| | | Kate Becker
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 9:59 pm | |
| Tak se připrav že takovéhle pohledy tě rozveselí častěji, mami. *Usmála se a kráčela dál, než se dostaly do obchodního domu.* Fajn, tak začneme třeba támhle. *Navrhla a ukázala na první obchod s oblečením, který uviděla. Pak už se vydávala k němu, ale poslední věta Genevive ji ještě přinutila pozvednout obočí.* Ty nemáš zbytek života, co dělat, že chce abych ti vyprávěla všechny svoje rozbitý kolena? *Zasmála se.* Toho bylo... jednou jsem spadla ze schodů, jednou ze stromu a k tomu jsem si zvládla i narazit ruku, jednou jsem spadla z kola, jednou s takové minizídky, jindy jsem zase spadla, když jsme hráli fotbal... i když možná to byl badminton... anebo volejbal? Prostě to bylo někdy na tělocviku, tam jsem si odřela všechny končetiny několikrát. *Pokrčila rameny.* |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 10:11 pm | |
| (Musela se celou cestu usmívat jenom kvůli tomu oslovení "mami." Hřálo jí to někde uvnitř, bylo opradu pěkné, když jí tak mohl někdo říkat a opravdu ji tak někdo oslovoval. Jakmile se zastavily u prvního obchodu, ihned tam nakráčely, zkoušely si oblečení, samozřejmě obě, nejen Kate. Poslouchala o tom, jak si rozbíjela kolena tam a támhle a musela se smát, protože jak bylo vidno, tyhle nehody se jí stávaly dost často. Ale alespoň si to dětsví tak nějak užila, i když byla v dětském domově. Pořád lepší, než být zavřená u Benjamina a zažít takovou výchovu. Možná by jí nedělal to samé, co Genevieve, ale jeho výchova by rozhodně byla stejně tvrdá. A kdo ví, jestli by jí Ben dovolil mít na svou dceru nějaký větší vliv.) Koukám, že jsi o bolístky opravu nouzi neměla. (usměje se a pak zamíří do dalších a dalších obchodů s botami, kabelkami, parfémy. Mají už plné ruce tašek, ale rozhodně nejsou ještě zdaleka na konci té štace obchodů.) A co kluci? Měla jsi nějakou svou první lásku? Nebo líbí se ti někdo teď? (vyzvídá jako každá matka, kdo se jí točí kolem její dcery, nebo okolo koho se točí ona) |
| | | Kate Becker
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 10:32 pm | |
| *Ověšená taškami se pousmála, když kráčely do dalšího obchodu.* No, nebyla jsem zrovna klidné dítě, které by sedělo doma a koukalo na televizi nebo si četlo knížky. To maximálně když pršelo, i když někdy ani to ne. Prostě jsem ráda byla venku a ten dětský domov jsem vždycky brala spíš jako místo, kde dostanu najíst a kde se vyspím, než jako místo, kam bych se chtěla vracet. *Pokrčila nad tím rameny a prohlížela si právě nějaké oční stíny.* S tou láskou je to trochu složitější... anebo naopak dost jednoduché, protože jsem vlastně nikdy s někým nějak dlouhodobě nechodila. Maximálně pár týdnů a pak se to nějak rozpadlo. Takhle to bylo i s tou první láskou. On mě bral jenom jako povyražení a já hloupá jsem si dělala nějaké naděje... *Netváří se přitom nějak extra nadšeně, ale nakonec pokrčí rameny.* Tenkrát mi bylo čerstvých patnáct, byla jsem prostě naivní. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: French Quarter Wed Nov 26, 2014 10:56 pm | |
| Takže tak trochu z divokých vajec. (pousměje se.... přemýšlí, jaká by byla ona, kdyby opravdu měla pořádné dětství, protože od devíti do svých dvanácti se starala o babičku a ve všem jí pomáhala, protože byla nemocná. A hodně vzpomínek z raného dětství si prostě nepamatuje. Důležité je, že se s babičkou měla dobře, ať už byla z divokých vajec, či ne. Ale kdyby nebylo toho, že babička odešla tak brzy a ona skončila u Bena, jistě by byla přesně taková, jak tu teď Kate popisuje sebe) Chápu, rozhodně tam asi nebylo zrovna to pravé zázemí, ale alespoň jsi měla nějaké. (Sleduje ji, po čem zrovna kouká) Vem si ty zelené. Nádherně ti to zvýrazní oči. A ještě si k tomu přikup kouřové. (pousměje se a potom si sama koupí pár věcí z kosmetiky. Vlastně jsou to její první takhle velké nákupy. Nikdy to nijak moc neřešila.) Jo, v takhle mladém věku se většinou o láskách ještě asi opravdu mluvit nedá. Ale ty máš celý život před sebou a najede se někdo, kdo tě nebude en využívat a brát tě jako povyražení. (povzbudivě se na ni usměje) Myslím, že žádná žena nepřestala být v tomhle ohledu tak trochu naivní. |
| | | Finn Mikaelson
Poèet pøíspìvkù : 218 Join date : 08. 09. 14
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 1:43 pm | |
| *Procházel se Francouzskou čtvrtí, zahalen do tmy, která ho jistým způsobem chránila. Díval se na lidi a typoval, kterého by mohl využít k tomu, aby poslal Benjaminovi vzkaz. Na sobě měl černý kabát, který ještě víc dodával jeho vysoké postavě na temném podtónu, ruce zaražené v kapsách. Když šel, hleděl přímo před sebe, kolem na tuto hodinu stále dost lidí, kteří tlachali o všem možném. Zaslechl nabídku k sňatku, jedna žena oznamovala muži, že čekají dítě. Pousmál se. Bylo to tak krásné a zároveň tak daleko od něj... Zastavil a chvilku se díval do výlohy.Pak dále pokračoval ulicí, lidi už nevnímaje. Stáhl se do sebe, ale věděl, že to bude muset vyfiltrovat. Nebylo to jeho povahou, bylo to jeho upírem. Chtěl si povídat, ale neměl s kým. Sourozencům se vyhýbal, protože... co by slyšel? Posměšky od Kola, urážky od Klause, popichování jeho malé sestry. Zavrtěl hlavou... jediným blízkým člověkem tu byla jeho nejstarší sestra - Alisea. Mohlo to být i jejich poutem, které spojovalo jejich žití v jedno. Mohlo to být tím, že našli společnou řeč, společného člověka člověka, jehož nenáviděli. Vzpomněl si na otcova slova, jak mu vyprávěl, co se vše dělo a kolikrát se snažil Niklause zabít. Připadalo mu, že se k němu jeho otec choval lépe, než kdy předtím, když byl dítě. Možná to bylo i tím, že se ho snažil ovlivnit, když mu pomáhal. V těchto myšlenkách se vyhýbal lidem, na obličeji známý, zachmuřený výraz, který byl ale u něj tak typický, že by ho ten, kdo ho neznal, bral za naprosto normální.*
Naposledy upravil Finn Mikaelson dne Fri Nov 28, 2014 5:10 am, celkově upraveno 1 krát |
| | | Kate Becker
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 2:04 pm | |
| Jo, vychovatelky ze mě šílely. Hlavně když přišla puberta... *V rychlosti si promítla všechno, co se v minulosti navyváděla.* Dám ti radu. Nikdy si nevybírej povolání jako vychovatelka v dětském domově. Mohlo by se tam najít nějaké podobné dítě jako já. *Ušklíbla se nad tím a potom na doporučení Genevieve si vzala vybrané stíny.* To mi připomíná, po kom mám vlastně zelené oči? Když ty ani... on nemáte zelené oči. *Nejprve netušila, jak označit Benjamina. Genevive byla její matka a říkala jí mami, takže by logicky měla i jemu říkat tati, jenomže to se jí nechtělo říkat, stejně jako jí přišlo divné vyslovovat jeho jméno, takže nakonec skončila jenom u označení on. Byla si jistá, že Genevieve pochopí, koho tím myslí.* Jsem zvědavá, kde někoho takového seženu. Ale ty prý někoho máš. *Podívala se na Genevieve.* Nějakého upíra. |
| | | Elijah Mikaelson
Poèet pøíspìvkù : 848 Join date : 24. 08. 14 Location : New Orleans
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 2:09 pm | |
| *Měl neustále v hlavě místo, kde Finna najít. Řídil se tím a vydal se za bratrem nejkratší cestou. I při tom stačil přemítat, jak jejich setkání nakonec dopadne. Doufá, že ho Finn alespoň vyslechne. Dosud mu nedal možnost, i když těch příležitostí zatím moc nemělo. Když se dostane do míst, které odpovídají obrázku na mapě, zpozorní a začne Finna hledat. Předpokládá, že si vyšel na večerní nebo pozdně noční procházku. Prochází při tom jednou ulicí a sleduje ostatní kolem sebe. Na sobě má jeden ze svých černých obleků, bílou košili, tmavě zelenou kravatu. Netrvá dlouho a zahlédne mezi procházejícími známou postavu s typickými pohyby. Vydá se za ním. Trochu přidá do kroku, aby mu bratr nezmizel.* Zdravím tě, bratře. *Promluví na něj, když je kousek za ním. Nijak nekřičí. Ví, že ho Finn uslyší i takhle.* |
| | | Finn Mikaelson
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 2:25 pm | |
| [*]*Prodral se mezi skupinkou lidí a zahnul do jedné ulice. Měl neblahý pocit, jako kdyby ho někdo sledoval. Otřásl se, ale v tu chvíli za sebou uslyšel hlas, jenž by teď a tady opravdu nečekal. Elijah... dozvěděl se o tom, co chystá udělat, rozhodně mu to Genevieve řekla, s tím počítal, ale tak brzy? Už měl nakročeno, že upíří rychlostí zmizí někam, kde ho Elijah v životě nenajde, ale zastavila ho jedna žena. Oslovila ho, kde je nádraží. Jen v rychlosti zavrtěl hlavou, že neví a sklopil pohled. Cítil za sebou svého bratra, který ho už jistě doběhl a pomalu se otočil. Chvilku si ho prohlížel. Kdy se viděli naposled? Tam na Plantážích? Zřejmě ano, netušil. Slyšel ho, když se dohadoval s kolem o Genevieve, ale to s ním nechtěl mluvit. Vlastně s ním nechtěl hovořit ani teď - ne dnes. Pohlédl na něj svým zamračeným pohledem a bylo vidět, že je unaven. Samozřejmě, jako Původní nemohl, ale z jeho tváře sálalo něco, co tam měl poslední měsíce pořád. Nevypadal nadšeně, ba dokonce to chvilku mohlo vypadat, že ho jeho mladší bratr v něčem přerušil. Vše to doplnily slova, jež po dlouhé odmlce řekl.* Není trochu pozdě, Elijahu? Co tak najednou... *Zvedl bradu. Kéž by ho ta "babka" nezastavil a on mohl klidně pláchnout. Tušil, o čem budou mluvit, ale radši si nechával odstup. V jeho poslední větě zněla možná drobná výčitka. Lidé pomalu odcházeli do svých domovů. Ulice se vyprazdňovala... Pořád ale mluvil příjemnějším tónem, než kdyby promlouval s Niklausem nebo Kolem. Elijaha si vážil, jeho povahou mu byl velmi podobný a jako nejstarší členové jejich rodiny spolu vyrůstali. Bohužel, časy se mění.*
Naposledy upravil Finn Mikaelson dne Fri Nov 28, 2014 5:11 am, celkově upraveno 1 krát |
| | | Elijah Mikaelson
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 2:50 pm | |
| *Od okamžiku, kdy Finna pozdraví je ve střehu. Není si zcela jistý, jak bratr zareaguje. Nerad by ho ztratil dříve, než bude mít možnost si s ním promluvit. Finna naštěstí zdrží kolemjdoucí, která se ho ptá na cestu. Díky ní ho nakonec dojde a zastaví se za ním. V očekávání toho, co Finn udělá ho pozoruje. Trochu zvědavě, trochu ostražitě. Když se pak k němu bratr otočí má možnost konečně si ho docela v klidu pořádně prohlédnout. Dosud nikdy neměli pořádně čas. V očích má stále jisté očekávání toho, jak se to vyvine dále. Rovněž je v nich vidět i slabý náznak potěšení z toho, že se s Finnem konečně setkává. Pozoruje jeho tvář, podmračený výraz. Uvědomuje si, že to Finn neměl jednoduché a tak se jeho reakci nediví, nezazlívá mu ji. Jejich setkání je i dnes podmíněno možnou katastrofou, která vzešla od Finnovy pohrůžky a musel si jeho pozici nechat najít pomocí magie, aby s ním vůbec mohl mluvit. Ani to se mu nezamlouvá. Svou nelibost nad tím, ale potlačí. Nechce se s Finnem hádat. Opravdu touží po klidném rozhovoru. Po jeho poznámce jeho pohled na chvilku posmutní a je v něm vidět výčitky, které v něm Finn oživuje. Na moment jej sklopí, ale ne na dlouho, protože zase nechce bratra spouštět z očí.* Já vím, Finne. Měl jsem to udělat mnohem dříve. *Dá mu za pravdu.* Upřímně, bratře, ale mnoho příležitostí si mi k tomu dosud nedal. *Dodá, protože to skutečně nepokládá pouze za svou vinu. Dívá se během toho docela klidně bratrovi do očí.* Vím, co se stalo, Finne. *Pokračuje hned dále. Chce, aby Finnovi bylo jasné, proč hlavně se rozhodl ho vyhledat, a že je o všem informovaný.* Byla za mnou Genevieve. * Tahle věta není zcela pravdivá, ale Finn to nepozná. Neví, že to byla, jen náhoda, že se to doneslo, právě k němu. Nyní předpokládá, že je to nejspíš dobře. Je přesvědčený, že Klaus by Finnovi nedal šanci.* Můžeme si promluvit? *Požádá ho a je na něm znát, že mu na tom velmi záleží.* Někde v klidu? Konečně? *Dodá ještě a úmyslně dá na poslední slovo větší důraz. Chce, aby Finn pochopil, že tohle chtěl udělat už před tím, jen k tomu nyní má o důležitý důvod navíc. Tázavě na bratra zůstane koukat.* |
| | | Finn Mikaelson
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 3:32 pm | |
| *Jeho koutek se zvedl v neveselém úšklebku po tom, co bratr pronesl první slova.* Elijahu... *Odmlčel se na chvilku, ale nakonec jako by si rozmyslel to, co měl na jazyku a nakonec sklopil pohled. Co mu má vlastně říct? Jen zavrtěl hlavou a zavrtal se znovu bratrovi o očí.* Byl jsem na Plantáži. Celý čas, téměř vždy. A pokud našeho nejmladšího konečně něco nezabilo, slyšel mě. Vlastně... *Znovu se ironicky uchechtl, ale bylo to studené a břitké.* Známe Kola oba dva moc dobře. Nikdy by se mne nezastal. *Pronesl jako jasnou věc. Náhle přišlo to, čeho se obával... "Byla za mnou Genevieve"- eho slova v něm probudila zlobu, kterou ale dokázal dobře skrýt. Na povrch byl ledově klidný, ale uvnitř něj se odehrával boj. Napětí mezi nimi by se dalo skoro krájet. Jedna jeho část byla ráda, že by si s Elijahem mohla v klidu pohovořit, ale ten druhý démon by utekl. Otevřel ústa, aby něco namítl. Zůstala pootevřena a on v duchu vážil slova, která chtěl bratrovi přednést. Nakonec dvakrát za sebou rychle mrkl a zakroutil hlavou.* Ne. Nemůžeme, bratře. Vím, co mi teď budeš říkat: že je to špatné, že je to zrada. Ale... já to vše vím, Elijahu. Všichni mě odmítli a já už nemůžu dál čekat. Byl jsem mrtvý a v rakvi natolik dlouho, abych věděl, co mohu a co ne. *Podíval se na něj. Pohledem zabloudil od jeho noh, až ke kapsám u saka. Možná byl už natolik zlomen, že nevěřil ani Elijahovi, ale hledal u něj jednu věc. Jedinou, která by ho mohla zastavit před tím, co se chystal udělat. Možná to věděl už i Niklaus, který ho poslal, aby to udělal.* Promiň, bratře. *Naposledy se mu podíval do očí.* Nic na tomto světě by mě nepřinutilo změnit můj názor. Ani ty, ani Niklaus, ani dýka. *Zavrtěl hlavou nakonec se k němu otočil bokem, aby bratr neviděl bolest, kterou mu přinesla následující myšlenka. Ani Niklaus, ani dýky... ale jeho láska ano. Bohužel, v jeho hlavě nedokázal rozřadit jestli jeho lásku k matce, nebo k Sage. Nadechl se a vydechl večerní vzduch ze svých plic.* Nic. *Suše polkl a nohu měl nakročenou již někam do prostoru, aby zmizel. Jen zázrak mohl změnit jeho úmysl.*
Naposledy upravil Finn Mikaelson dne Fri Nov 28, 2014 5:11 am, celkově upraveno 1 krát |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 3:59 pm | |
| (zasmeje se, kdyz ji doporuci, aby nedelala vychovatelku. Rozhodne to v umyslu nemela. Prace zdravotni sestry ji stacila.) Ne, neplanuji byt vychovatelkou. Pred sto lety jsem byla zdravotni sestrou. To byla taky narocna prace a stacilo mi i to. Ale tak nejak jsem mela nutkani pomahat lidem v nouzi. Alespon v te zdravotni. A ted... Ted jsem houslistkou ve zdejsi filharmonii. (pousmeje se. Ta prace ji bavila a naplnovala, i kdyz je to narocne pri tom vsem, co se tu deje) Zelene oci, tak ty mas po sve babicce. V nasi rodine se vsechny zeny vyznacuji zrzavymi vlasy. Ale jine proporce uz jsou nahodile. Oci mas po babicce, vlasy po mne, oblicejove rysy po nem, jak jsi ho oznacila. (pokrci rameny. Kdyz chce o Benovi mluvit neurcite, problem ji to nedelalo) To vis, ze najdes, Kate. (usmeje se vlidne a podpurne, ale kdyz zacne mluvit o tom, ze ona nekoho ma, na chvili se zarazi.) Ted je to takove komplikovane, ale az se to vyresi, budu zase volna. (Vezme z regalu nejaky krem a pak prejdou spolecne k pokladne) Ten nekdo je Puvodni, Kol Mikaelson, ale jak jsem rekla, neoficialne uz to neplati, oficialne to nebude platit brzy. |
| | | Elijah Mikaelson
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 4:19 pm | |
| *Nečekal od Finna žádné vřelé přivítání ani vlídné chování. Nijak ho to nepřekvapuje, je na to připravený. Sleduje bratra vcelku klidně, jen si dává záležet, aby v jeho pohledu bylo dost lítosti nad chybami, které udělal. Je to z jeho strany upřímné, přesto se snaží, aby ho Finn nakonec nechal mluvit a mohl mu tak říct na čem se dohodl se Sophie. Nechce mu proto nic vyčítat, předhazovat. Má, jen snahu, alespoň trochu zmírnit křivdy, na kterých se vůči Finnovi podílel.* Já jsem si toho vědom. Měl jsem se více snažit. *Připustí, ví, že musí a taky ví, že je to zčásti pravda.* V poslední době, jsem neměl času nazbyt, nemám a nejspíše mít nebudu. *Pokračuje a na konci věty uhne pohledem dolů a povzdechne si.* Chtěl jsem, chci začít znovu, Finne. Od doby, co si se vrátil si nic jiného nepřeju. Stalo se hodně křivd. Nejsem na ně pyšný. Kéž by to šlo vrátit a udělat jinak. *Nakonec usoudí, že nejspíše Finna nikam nedostane, ale chce mu říct to, co má na srdci od toho okamžiku, kdy se vrátil.* Ale nejde. Měli bychom se nad to povznést a zkusit to znovu. *Promlouvá k němu klidně, leč s patrnou naléhavostí v hlase. Skutečně mu na tom záleží. Udělá přestávku a nechá Finna vyjádřit se. Z jeho odmítnutí není nadšený, ale ani překvapený. Nečeká, že mu to usnadní.* Je to tvůj a můj pohled na danou věc. Já tě dnes nepřišel přesvědčovat o tom, co je špatné nebo není. *Zavrtí slabě hlavou. Mluví docela tiše, aby ho slyšel, jen Finn.* Myslel jsem, že mi dáš příležitost pokusit se tě pochopit. Proč si se rozhodl takhle. *Pokračuje a zkoumavě na bratra při tom kouká. V jeho výrazu je vidět upřímná snaha pokusit se bratra pochopit. Chce pokračovat. Nadechne se a pootevře pusu. Neujde mu ovšem Finnův pohled, kterým ho náhle začne zkoumat od hlavy až po špičky bot. Přimhouří oči a sleduje jej. Teď je opravdu rád, že sebou žádnou dýku nemá. Se slabým pousmáním zavrtí hlavou.* Přišel jsem si s tebou, jen promluvit, bratře. *Zopakuje a znovu na něj pohlédne. Po té opatrnými, pomalými pohyby si rozepne sako, odtáhne a ukáže mu tak jeho vnitřní části. Žádná dýka nikde není.* Žádnou u sebe nemám, Finne. *Odvětí upřímně a zpříma se mu podívá do očí. Sako opět zapne a ruce spustí k tělu. Sleduje pak bratrovo odmítavé chování. Těší ho, že má stále Finnovi, co nabídnout.* Možná, bratře mám něco, co by si mohl, zkusit zvážit. *Poznamená s tajemným pousmáním. Když se k němu natočí bokem, mírně přimhouří oči a zpozorní. Teď mu Finn opravdu nesmí utéct.* Vím, o co si se snažil, Finne. *Pokračuje rychle trochu naléhavěji, než mluvil dosud.* Vím, co si se o tom dozvěděl, a jaký jsi udělal závěr. *Mluví neurčitě, úmyslně.* Existuje, ale možnost, jak bys mohl dostat to, o co tolik usiluješ. Tedy tu... Sage. *Opraví se rychle. Nechce, aby to Finn špatně pochopil. Na jméno bratrovy vyvolené položí mírný důraz. Přistoupí blíže k němu a opatrně mu položí ruku na rameno a mírně ho stiskne, aby mu nemohl vyklouznout.* Můžeš, mě alespoň vyslechnout, bratře? *Požádá ho. Zadívá se mu při tom do očí.* Chci ti pomoct. Přeji si, aby si našel to, po čem toužíš. *Promlouvá k němu dále. Tiše, přesto přesvědčivě.* Potom všem. Dej mi pár minut, prosím. *Nespouští z Finna po celou dobu pohled.* |
| | | Kate Becker
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 4:53 pm | |
| Asi jsem po tobě zdělila spíš to hudební nadání než starost o druhé. Akorát že já si hraju sama pro sebe než na koncertech ve filharmonii. Což mi piřpomíná, že počítám s tím, že mi seženeš lístek na tvůj příští koncert. *Usmála se a vyslechla si pak, co po kom má. Uvědomila si, že Genevive vlastně ani nemusí specifikovat po které babičce, protože má vlastně jenom jednu. Být mladší a dostávat kapesné od prarodičů tak je v nevýhodě, že jich má méně.* A co mám po dědovi? *Zeptala se, protože tohle byl jediný, kterého nezmínila.* Takže máte problémy... *Podotkla, ale dále už to nerozebírala. Pokud to teda Genevieve nebude rozebírat, tak se v tom šťourat nebude. Akorát se chtěla zeptat, kdy svého rádoby otčíma potká, ale teď to bude zbytečné, tak to vynechala.* |
| | | Finn Mikaelson
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 4:53 pm | |
| *Pokýval na Elijahovými slovy. Nevyčítá mu, že nemá čas. Elijah podle jeho úsudku dělá Niklausovi matku a možná bude více otcem pro dítě, než jejich bratr sám. Nebyla to jeho věc, to byla jejich soutěž, o kterou se nezajímal. Samozřejmě, že byl Niklausem znechucen a nepodporoval to, že se brzy narodí někdo, kdo tu být vůbec neměl být. Smrt nemá dávat nový život. Podíval se na bratra, stále otočen bokem. Kdyby vše šlo vrátit, vrátil by se do vesničky, kde je vychovávala jejich milující matka a přísný otec. Možná by se vrátil i do doby, kdy potkal svou milovanou, možná by se i rád vrátil do toho dne, kdy byl zabit tím Donovanovic klukem. Vzdychl. Jeho vnitřní souboj narůstal na síle. Co by mohl Elijah mít, o co by stál tak, že by změnil svůj plán? Náhle uslyší to jména, to krásné libozvučné jméno,které ho na okamžik oslepilo a na chvilku nevěděl, čí je, ba dokonce jak se jmenuje.* Jak... *Vyslovil a otočil tvář zpět na bratra. Ucítil jeho dlaň na svém rameni a podíval se na ní. Nechápal, co se děje. Samozřejmě, Původní měli mnoho kontaktů, ale myslel si, že kouzlo zná jen Genevieve, jeho sestra a možná Sophie, která ho odmítla jako druhá. Čarodějky neměli upíry příliš v lásce, proto to s těmi "dobrými" vzdal. Žádnou další totiž neznal natolik, aby se jí svěřil s tím, co chtěl. Samozřejmě, ani je dvě neznal dost natolik, aby spolu chodili na víkendové pikniky, ale stále tam byla jistota, že se neotočí zády - ne k němu, ale k celému jeho druhu.* Jaká možnost? Všechny jsem zkusil, všechny mne známé. Kouzlo je, ale já nemám sílu, která by učinila kouzlo funkčním. Čarodějky se bojí oživit někoho, kdo je dávno.... *Nasucho polkl.* mrtvý. *Potom se na Elijaha podíval v jiném světle. Viděl jeho upřímnou snahu o to mu pomoci. Tušil, že to nebude jen z lásky k němu. Mohlo jít i o praktičnost. On - Finn nebude dělat mecheche u Benjamina, jeho bratr mu za to pomůže získat zpět něco, pro co přežil minulé měsíce. Nejprve si myslela, že ho poslal Niklaus a sám neměl takovou soudnost a čest, aby mu do srdce zabodl dýku sám. Bylo ticho. Jeho výraz čněl prázdnotou. Opět zamrkal, ale tentokrát to přineslo cit, jenž mohl Elijah jasně spatřit. Pokýval, stroze a mírně, ale přistoupil na jeho návrh.* Vyslechnu tě. Mluv. *Neznělo ani tak jako příkaz, spíš jako pobídnutí malého dítěte, které čeká celý den na to, aby ráno našlo pod stromkem své dárky. Pohledem sklouzl k malé kavárně, stála naproti němu přes ulici, stále byl totiž k Elijahovi bokem, ale už se mírně přiklonil tak, aby nevypadal moc odměřeně. Pohlédl na ceduli, která hlásala, že zavírají zhruba za dvě hodiny. Přečetl to - tak se zlepšil. Dokonce ho i v jeho kapse tížil telefon. Nabíjel ho neustále, ale musel nejdříve přijít na to, kam se ten dlouhý černý kablík vlastně zastrkuje. Blesklo mu to hlavou... Náhle si uvědomil, že v jeho přístupném výrazu by mohl Elijah vidět chvilkovou slabost, jež si teď nemohl dovolit, proto pokýval a udělal krok vpřed. Čekal, že ho bratr nepustí, mohl by utéct - měl sto chutí, ale stačilo jediné slovo, aby povolil. Sage. Podíval se tedy znovu bratru do očí a pokýval na znamení, že může svůj stisk povolit a přešel ke kavárně, před kterou stály dva stolky - u každé ho dvě židle. Posadil se na studený kov jako první a položil si předloktí na stůl. Možná to mohlo symbolizovat uvolněnost, ale bylo to něco jako náznak čehosi, že v příštích třech minutách nebude utíkat a schovávat se.*
Naposledy upravil Finn Mikaelson dne Thu Nov 27, 2014 9:04 pm, celkově upraveno 1 krát |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: French Quarter Thu Nov 27, 2014 5:19 pm | |
| Ano, Sophie mi říkala, že hraješ na klavír a na kytaru. A lístek ti určitě seženu. Klidně i víc, pokud budeš někoho chtít vzít s sebou. (usměje se a když konečně postoupí ve frontě až k pokladně, tak samozřejmě zaplatí za obě a vydají se ven z obchodu. Skoro všechno už tady prošly, možná by mohly jít domů. Teda ona by byla ráda, kdy u ní Kate přespala. Navrhne jí to, až odpoví na všechny její otázky.) No, co máš po dědovi, tak to opravdu nevím. Zemřel ještě předtím, než jsem se narodila a druzí moji prarodiče taktéž, takže jsem znala jen babičku. Vlastně jsem nepoznala ani vlastní rodiče. Matka zemřela pár hodin po mém porodu a otec to neunesl a zemřel den po ní. (To, že se vlastně uchlastal u jejího hrobu, vynechala, protože o mrtvých by se mělo mluvit jen v dobrém a ona tu Kate nebude něco takového vyprávět.) Babička umřela, když mi bylo dvanáct, od té doby jsem byla u Benjamina. (dovysvětlí jí a pak se chvíli zamyslí. Kate je její dcera, měla by vědět, co se teď děje, na druhou stranu, vážně by měla se svou dcerou probírat svůj milostný život? Není to trochu divné? Ale Kate už byla dospělá. Vlastně je dělilo pouhých 9 let. Rozhodne se, že jí řekne alespoň něco málo.) Ano, máme problémy, ale ty byly vždycky a vždycky budou. Jen jsem se nad tím vším tak zamyslela a... prostě si musím trochu srovnat svoje priority a největší mou prioritou jsi teď ty. (podívá se na ni) Ale máš pravdu, ty problémy jsou jistě příčinou toho, proč jsem se rozhodla to skončit. (pokrčí rameny... s Kolem zažila plno krásných chvil, ale taky plno těch méně krásných. Ustáli to společně, ale ona ví, že už přestává mít sílu tohle věčně řešit. A teď, když je kotva a nemá žádnou moc, nic, co by jí dodávalo alespoň potřebnou energii, když je v koncích, neví, jestli na tohle bude mít dál. Proto se rozhodla takhle.) Víš co? Nechceš dneska přespat u mě? (podívá se na ni tázavě a míří k hlavnímu vchodu centra) |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: French Quarter | |
| |
| | | |
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|