The Originals RPG Roleplay game na téma The Originals. |
|
| |
Autor | Zpráva |
---|
Genevieve Rousseau
Poèet pøíspìvkù : 1587 Join date : 15. 08. 14 Age : 38 Location : New Orleans
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Mon Nov 10, 2014 8:42 pm | |
| Ano, primárně se chtěl zeptat, jestli jsem v pořádku, ale přišlo mi trochu podezřelé, že se vůbec neptal, kde jsem byla. Teda pro mě jedině dobře, nemusela jsem mu nic vysvětlovat, ale stejně. Je mi to divné (pokrčí mírně jedno ramen) Jako by Kol sám něco chtěl ututlat. No, řekněme, že si na to posvítím později. Teď má totiž ještě jiný problém. Jackson ho kousnul a nezmizelo mu to ani po třech dnech. (Vlastně jí ani neřekne, jak je možné, že ho pokousal zrovna Jackson. Měla toho až nad hlavu a nemohla říkat všechny detaily všem a včas. Když bude Sophie chtít, tak se doptá. Hlavně měla takový zvláštní pocit, když o tomhle všem mluvila před Kate. A ještě tu říkat, že Kol žárlí, protože Jackson k ní chová nějaké city.) Já, abych se přiznala, teď mám ze všeho hlavu v pejru a nejraději bych na sebe nalepila cedulku hlásající - Mimo provoz. (naznačí prsty před sebou tvar cedule a pak vydechne.) Ale až se dám dohromady, popřemýšlím o tom. (kývne hlavou a nakonec také dojí svou porci) |
| | | Sophie Deveraux
Poèet pøíspìvkù : 957 Join date : 15. 08. 14 Age : 33 Location : New Orleans, French Quarter
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Mon Nov 10, 2014 9:01 pm | |
| Třeba se na to zeptá, až budete spolu. Přeci jen po telefonu něco vysvětlovat je složité a nebo si jen myslí, že jsi celou dobu byla u mě. Kdo ví. Nejsem expert na vztahy a Kola jsem nikdy moc nepochopila, takže... (Pokrčí rameny a zvedne se od stolu, aby si mohla nalít do sklenky vodu a mezitím poslouchá Genevieve. Jackson pokousal Kola? Vrátí se ke stolu a mírně nakloní hlavu do strany.) Pokousal ho? Co zas udělal Kol? (Samozřejmě o přikládá za vinu Kolovi. Komu jinému taky? Znala jeho výbušnou povahu, ale v poslední době ho vůbec neviděla, takže nevěděla, že je ještě výbušnější, než kdy dřív.) Možná bude stačit, když si tu cedulku nalepíš na vchodové dveře. Ale určitě si dej od všeho zmatku pauzu a myslím, že nebude potřeba promýšlet to kouzlo. Prostě napíšu Elijahovi, že jsme nic nevymysleli a můžu provést jen lokační kouzlo a najít Francescu a ostatní. (Mávne rukou, aby to prostě nechala plavat. Elijah už určitě vymyslel něco, jak dostat ty vlkodlaky a jistě si poradí i bez toho, aniž by odebrala magii z kamenů.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Mon Nov 10, 2014 9:26 pm | |
| No, řekněme, že hned po tom útoku na nás, mě Jackson odvezl do zátoky, ale to už víš. (podívá se na ni, teď se snaží vyhýbat pohledu Kate, protože jí je tak trochu blbé probírat tady její avantýry před svou dcerou, která je technicky jen o 9 let mladší než ona.) Pak, tam v zátoce... no, řekněme, že ta konverzace začala zacházet do trochu jiné roviny, než plán sem, plán tam, hlavně z jeho strany. (podívá se na ni významně a povytáhne obočí na znamení otázky, jestli tomu Sophie tak rozumí, protože to tady zrovna nechce rozvádět.) Pak mě odvezl domů a Kol se na něj vrhnul. Udělal žárlivou scénu, porvali se tam spolu. Kol skončil pokousaný, Jackson v bezvědomí. Konec příběhu. (razantně ukáže rukama, že se o tom teď blíž opravdu bavit nechce.) Ano, chystám prostě tak týden být jen zalezlá doma a nic nedělat. Jen spát a válet se a číst si. A všechno mi bude jedno. (pokrčí rameny... jako plán to znělo dobře. Věcí druhou je to, jestli to opravdu vyjde.) Fajn. Ozvi se mu. A prosím tě... řekla bys mu při jednom, že si prostě dávám dovolenou a chci mít klid? Prý mne sháněl, ale já nemám teď náladu na ničí návštěvy a výslechy. (podívá se na ni prosebně) |
| | | Sophie Deveraux
Poèet pøíspìvkù : 957 Join date : 15. 08. 14 Age : 33 Location : New Orleans, French Quarter
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Mon Nov 10, 2014 9:51 pm | |
| (Kývne na to, že už ví, že jí Jackson odvezl do zátoky. Taky z toho nebyla zrovna nadšená, když měla očividně otřes mozku a on jí mohl dát tak akorát obklad na hlavu. Povytáhne obočí při její další větě. Chvíli to trochu nechápe, ale pak jí to dojde. Trochu se zakucká, protože tohle zrovna nečekala. Jackson má oči pro Genevieve? To je dost velký úlet i na ní. Asi by se i začala smát, ale pak si uvědomí, že tam je i Kate a radši smích zadrží v sobě a jen mlčky kývne.) Jasně žárlivý Kol. To tady už taky bylo. (Kousne se do rtu. Raději už se o Kolovi nebude ani zmiňovat před Kate. Ještě, že ona nemusela řešit jaký rozhovor je vhodný před její dcerou, protože žádnou neměla a ani to nemusela nikdy řešit u Monique. Ona vlastně zrovna neprobírala své vztahy s nikým ani ty, které byli nezávazné.) Zasloužíš si to. Škoda, že tohle nemůžu udělat i já. (I kdyby nemusela řešit problém s vlkodlaky a upíry, tak musí vyřešit ten s Johnem a jeho posednutím. A samozřejmě je tu stále problém Benjamin a pak coven, který nebyl stále zrovna nadšený se spoluprací s upíry, i když je Sophie vlastně ještě do ničeho nezapojila.) Já vím, že tě sháněl. Byl tady za mnou předevčírem a zmiňoval se mi o tom. Chtěl s tebou mluvit ohledně toho, co se stalo, ale řekla jsem mu to za tebe, takže jsme se dohodli, že s tebou už se spojovat nemusí a promluvím si s tebou já, jestli nás něco nenapadne a on promluví s Klausem. A měl mi napsat... (Zarazí se. Uvědomí si, že se s ním včera měla sejít a s Aliseou. Nebo se aspoň měli domluvit, kdy se sejdou. Vytáhne si z kapsy mobil, který tam má už od včera a zjistí, že jí Elijah psal už včera.) Sakra. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Mon Nov 10, 2014 10:04 pm | |
| Můžeš, ale jak tě znám, tak to neuděláš. (ušklíbne se) Teda ne, že bych si myslela, že já bych snad vydržela v klidu, ale třeba se mi to zázračně podaří, i když nepředpokládám, že by mě týden nikdo neotravoval. (křivě se ušklíbne a pokrčí ramen. Oblízne si suché rty a nakonec vstane od stolu.) Fajn, takže tohle už je taky vyřešené. Děkuju mnohokrát. (usměje se a kývne na ni... když pak vytáhne ten mobil, tak zasune židli) No, já už půjdu domů. (usoudí nakonec, že by to byl dobrý nápad.) Kate (podívá se na ni s úsměvem) vždycky u mě máš dveře otevřené, ať se děje cokoliv. Sophie (přejede pohledem na ni) Díky za všechno. Já si teď půjdu prostě lehnout a zase spát. (zasměje se tiše, pak se otočí a zamíří ke dveřím, ve kterých se ještě na ty dvě podívá) Ahoj. Opatrujte se. (vyjde ze dveří a vydá se na cestu domů. Doma se vysprchuje, vyhodí to oblečení a zaleze do postele) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Mon Nov 10, 2014 10:36 pm | |
| Máš pravdu neudělám. I kdybych se nestarala o problémy, tak se budu starat o někoho z covenu nebo tak. (Pokrčí rameny. Poslední dobou opravdu furt něco dělala, i když to třeba nemělo souvislost s Benjaminem nebo vlkodlaky. Začíná být vorkoholik i jako čarodějka a na kuchyň v baru skoro kašle.) Nechám ti ke dveřím postavit nějaké gorily, aby nikomu nedovolili tě obtěžovat. (Lehce se zasměje. Nejspíš by namakaní chlapi absolutně nezabrali, ale představa to byla dobrá. Díky tomu si vzpomněla, jak jednou Genevieve vyhrožovala, že dá na chodby kameru, aby viděla, jestli k ní někdo jde nebo ne. To bylo v době, kdy jí Kol chtěl proměnit v upíra a pak málem vykrvácela díky Klausovi.) Nemáš za co. (Usměje se na ni a kývne na to, že už půjde.) Odpočiň si pořádně. Měj se. (Chvíli po Genevieve odejde i Kate. Sophie jí řekla, ať si klidně vezme pár dní volno a kdyby se cokoliv dělo, tak může přijít za ní. Po jejich odchodu, sklidí nádobí a rovnou ho umyje. Pak odejde nahoru. V koupelně se umyje a pak zaleze do postele. Ještě napíše Elijahovi sms. - kód:
-
Ahoj, omluvám se, že jsem se včera neozvala, ale něco urgentního mi do toho vlezlo a sms jsem si přečetla až před chvilkou. Dej mi pak vědět ohledně toho, kdy se zastavíte s Aliseou nebo se za vámi zastavím já. Dobrou noc, Sophie. Odešle to a zandá mobil pod polštář. Zavře oči a po několika minutách usne.) |
| | | Elijah Mikaelson
Poèet pøíspìvkù : 848 Join date : 24. 08. 14 Location : New Orleans
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Nov 12, 2014 9:57 am | |
| *Během dopoledne přijde Sophie od Elijaha odpověď.* - kód:
-
Dobré ráno Sophie, s Aliseou se domluvím. Vidím to na dnešní večer. Zastavíme se u tebe. Je všechno v pořádku? Elijah |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Nov 12, 2014 3:13 pm | |
| (Ráno, když se probudila, dala si dlouhou a horkou koupel. Poslední dny se vždycky prostě jen rychle umyla a šla spát. Teď tu koupel opravdu potřebovala. Vždycky se při ní dokázala uvolnit a dnes to potřebovala obzvlášť. Má naprosto ztuhlá ramena a bolí jí záda. Pád na tvrdý chodník a pak spánek na gauči na ní zanechali následky. Vyleze pak z vany a vypustí vodu. Osuší se a oblékne si čisté oblečení. Pak si dojde udělat kafe dolů do kuchyně. Akorát zasedne ke stolu, když jí přijde zpráva. Přečte si ji a odepíše. - kód:
-
Ahoj, dobře. Budu buď v baru nebo u sebe v bytě. Všechno je v pořádku, nemusíš si dělat starosti. Sice nebylo vše v pořádku, ale nemůže mu to napsat. Genevieve slíbila, že nebude nikomu říkat o tom, co se stalo a tak to nebude říkat vůbec nikomu. Je to její věc a tak nemá právo to rozhlašovat. Když dopije kávu, tak sejde dolů do baru, kde zakotví v kuchyni a pracuje.) |
| | | Elijah Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Mon Nov 17, 2014 11:44 pm | |
| *Zpráva Sophie od Elijaha.* - kód:
-
Dobré ráno Sophie, tobě ho přeji, pro mě tedy není. Obávám se, že máme další problém, který má na svědomí Benjamin. Jde o Kola. Rousseau ho uřknul a on je nyní šílený. Ublížil Genevieve tak, až se za něj i přesto všechno stydím. Potřebujeme tvou pomoc. Genevieve jako Kotva nemá žádnou moc. Ozvi se mi, prosím, jak nejdříve budeš moci. Elijah. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Nov 18, 2014 12:08 am | |
| (Už večer se rozhodla, že ráno rozhodně nebude vstávat brzy a trochu si přispí. Rozhodně si to zasloužila. Ráno jí vzbudí až zvuk příchozí zprávy na mobilu. Trochu zabručí a převalí se na bok, aby mohla sáhnout pro mobil, který má na nočním stolku. Až teď otevře oči a odemkne mobil. Přečte si, kdo jí píše. Elijah, takže to nejspíš bude souviset nějak s vlkodlaky nebo Aliseou. Otevře zprávu a začne číst. Už po první větě povytáhne obočí. A po druhé si už jen povzdychne. Další problém, který zavinil Benjamin, to zrovna potřebovali. Posadí se na posteli a opře se o polštáře. Dočte konečně zprávu a chvíli jen zírá do mobilu. Přečte si ji raději znovu, jestli to je opravdu pravda nebo se jí to jen zdá. Kol je uřknutý a ublížil Genevieve. Zmetek jeden. Nejraději by mu nějak ublížila, i když nebyl sám sebou jistě. Jenže ublížit Genevieve? To jí dokázala naprosto vykolejit. Rychle vstane z postele a přejde do šatníku, kde se rychle převlékne a pak seběhne schody dolů. Mezitím vytočí Elijaha a rozejde se ke dveřím.) |
| | | Elijah Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Nov 18, 2014 12:26 am | |
| Sophie, rád tě slyším. *Ozve se jí v telefonu.* Co budeme dělat? *Zajímá se, jako by doufal, že už si ví rady.* |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Nov 18, 2014 1:27 am | |
| (Mezitím, co telefonuje s Elijahem se obouvá, i když to jde hodně špatně, když drží telefon u ucha. Z rozrušení jí ani nenapadne dát mobil na hlasitý odposlech a položit si mobil na botník. Prostě tam s tím vším zápasí. Po chvíli se jí konečně podaří obout, ale zapomene si zapnout zip na botách. Když se dozví, že je Kol ve sklepení domu a v řetězech, tak se vrátí ještě do kuchyně a vezme sebou ještě sporýš. Sice ho to neoslabí tolik, ale když přidá ještě kouzlo, tak by mohla aspoň na nějakou dobu potlačit uřknutí nebo ho aspoň oslabit, než vymyslí, jak z toho ven úplně. Pak se konečně vydá z bytu ven a dolů do baru. Když ukončí hovor s Elijahem už je venku před barem a míří pěšky k sídlu, protože John nebyl ještě v práci a tudíž si nemohla ani půjčit auto. Jack bohužel chodil do práce pěšky, měl to o dost blíže než John. Několik metrů od baru se rozběhne a běží celou dobu až do sídla.) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Nov 20, 2014 7:40 pm | |
| Nedivím se ti, vypadáš... (Prohlédne si ji od hlavy až k patě a ušklíbne se.) hrozně. (Genevieve vypadala opravdu hrozně a unaveně. Nejspíš to bylo i z nedostatku jídla a také ze stresu. Nedivila by se, kdyby Genevieve měla i žaludeční vředy.) Ale je. Hele chlapa tam nemam, takže společnost uvítám. (Usměje se. Genevieve působí opravdu jinak. Tak nějak zlomeně, ale nechce se kvůli tomu k ní chovat nějak jinak. Byla to prostě Genevieve a její nejlepší kamarádka. Byla si jistá, že lítost a zacházení s ní, jako by se měla každou chvíli rozpadnout, jí vůbec neprospěje. Nebyla to žádná malá holka. Prostě se jen potřebovala zotavit z toho všeho. Když vyjdou ze sídla, na její odpověď jen s pousmáním kývne a pak už mlčky jdou k Sophie. Dojdou tam po nějaké chvíli. Sophie zapluje hned ke kuchyňské lince a začne Genevieve vařit polívku. Vývar měla připravený už od včera, takže stačilo přidat jen nakrájené maso na kousíčky, chvíli ještě povařit a dochutit.) Jak se cítíš? (Otočí se k ní od sporáku a poprvé na ní konečně koukne ustaraně.) Já vím, blbá otázka. Jak by ses asi mohla cítit. (Zavrtí hlavou nad tou stupidní otázkou. Jak by se asi mohl cítit člověk, kterýmu ublížil milovaný člověk, i když nebyl sám sebou.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Nov 20, 2014 7:54 pm | |
| (Když konečně došly k Sophie, tak se svalila na židli, která byla u jídelního stolu. Mohla si sednout i na gauč, ale chtěla na Sophie dobře vidět a chtěla s ní udržovat jakýsi oční kontakt. Prostě chtěla, aby si byly na blízku a každá nebyla v jiném roku místnosti. Zavřela oči, když začala polévka nádherně vonět a natáhla vůni do plic. Symbolicky jí přitom zakručelo v břiše, ale byla si jistá, že Sophie to dlouho trvat nebude. Navíc pořádný vývar neměla už hodně dlouho a věděla, že ji pořádně zahřeje.) Mizerně. (Nic nezastírá. Sophie je poslední člověk, před kterým by si chtěla na něco hrát a chtěla něco předstírat. Všem tvrdila, že je v pořádku, ale Sophie tohle tvrdit nemohla. Stejně by jí to nevěřila.) Nejhorší na tom bylo, že jsem nevěděla, s čím Kol přijde další den. Na noc vždy mizel, ale já stejně nemohla spát, protože jsem měla strach, čeho bude další den schopný a co z jeho myšlenek opravdu zrealizuje. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Nov 20, 2014 8:06 pm | |
| (Kývne hlavou. To si mohla myslet, že jí je mizerně a je ráda, že Genevieve říká pravdu.) Benjamin si to naplánoval naprosto perfektně. Udělá z tebe kotvu, ty se nemůžeš bránit a Kol dojde do konečné fáze uřknutí. A to jsem si myslela, že si dopřáváš klidu a jen se válíš v posteli. Ještě jsem Elijahovi říkala, aby tě nerušil. A ty jsi mezitím zažívala nejhorší dny svého života. (Povzdychne si. Nejradši by tomu zmetkovi zakroutila krkem a vrazila mu pořádnou pěstí a rozhodně ne jen jednu. Tohle jí dokázalo rozčílit ještě víc, než že svolal schůzku covenu a přešlo k němu několik členů. Ze šuplíku na příbory vezme lžíci a ze skříňky talíř, položí to před Genevieve na stůl. Pak ještě doprostřed položí prkénko, aby tam pak mohla položit hrnec s polévkou. Polívka začne pomalu vařit a Sophie jí začne dochucovat.) Jak ráda bych mu dala do huby tradičním způsobem bez magie. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Nov 20, 2014 8:42 pm | |
| Jo, vážně to měl načasované dobře. Ale s tím on nikdy problém neměl. Což mě přivádí k tomu, co že to udělal dalšího? (povytáhne tázavě obočí a upře na ni pohled. Dalo by se říct, že ji právě provrtává, protože nehodlá uhnout, dokud se od Sophie nedočká odpovědi.) Nestihla, nebo nechtěla jsi mi to v sídle říct. Takže? Jaký další krok ve svém plánu podnikl a ztížil nám tím tak cestu? (pak jemně přeci jen zrak sklopí, když se zmíní o tom, že zažívala nejhorší dny svého života.) Jo, docela to nebyla sranda dívat se na svého uřknutého přítele, který má v plánu tě znásilnit a ty nevíš, co s tím. (podotkne a uchechtne se tomu) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Nov 20, 2014 9:10 pm | |
| (Skousne si ret, když se zeptá, co dalšího Benjamin udělal. Možná s tím neměla začínat už dnes, ale stejně by se to zítra dozvěděla. Drby tady kolují rychle a je si jistá, že zítra už bude vědět celá čtvrť o všem. Vydechne, ale zatím Genevieve ještě neodpovídá. Dovaří nejdříve polévku a pak hrnec postaví na prkénko na jídelním stole. Naběračkou nandá Genevieve plný talíř a pak si také sedne ke stolu.) Svolal schůzku covenu mým jménem. A začal všem vyprávět, co se stalo. Každý už ví, že jsem měla poměr s Marcelem. Že většinu plánů řeším s upíry. A hlavně to, že jsem prošla proměnou. Hodně lidí přešlo k němu. Počet ještě nevím. Musím zavolat Margaret. Řekla mi to všechno Davina v sídle. (Už jí to neštvalo a vlastně se tím nijak netrápila, ale rozhodně jí Benjamin dost oslabil, to nemůže popřít. A o to mu nejspíše šlo. Pochybuje, že nějaké lidi potřeboval, když měl tolik moci. Nepotřeboval je, ale ona ano.) Přijdeme na to, jak ho z toho dostat a pak bude zase v pořádku. Jen to asi bude trvat. Dva měsíce je hodně dlouhá doba. (Pokrčí rameny. Pozoruje Genevieve a přemýšlí, jestli jí má říct ještě o Johnovi nebo ne. V její tváři jde vidět, že má ještě něco na srdci, ale zároveň má pochybnosti. Kolik toho ještě může Genevieve unést, než se kompletně složí? Pomyslí si v duchu a dívá se jí do očí.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Nov 20, 2014 9:30 pm | |
| Voní to skvěle. (usměje se, když má nabranou polévku. Hned se do ní pustí a užívá si ten pocit, jak se jí zaplňuje žaludek.) A chutná ještě líp. (podívá se na Sophie a když jí začne vyprávět o tom, co Ben udělal, tak se začne mračit) Fajn, takže přetáhl hodně lidí z covenu na svou stranu, což znamená, že má spojence a ty jsi oslabená. A tohle teď rozhodně nepotřebujeme. Vychází mu zatraceně všechno. Kdy už tohle jeho vítězení skončí? Nemůžeme ho nechat dotáhnout to úplně do konce. (lžíce jí vypadne z ruky, protože je rozčílená, zakroutí hlavou a párkrát těžce vydechne. Kousne se do jazyka a snaží se překonat ten příval nového vzteku a beznaděje, který se do ní právě teď vlil. Nakonec se zase uklidní a pustí se znovu do jídla. Tu poznámku o Kolovi okomentuje jednak přikývnutím a pak se k tomu i slovně vyjádří.) Jak se to vezme v pořádku. Úplně v pořádku zas tak nebude. Zvlášť po tom, co mu řeknu, že je konec. (podívá se na Sophie a chvíli na ni ulpí svým pohledem, ale pak si všimne, že Sophie má v očích ještě něco. Jako by měla ještě nějaké téma na jazyku, ale váhá, jestli se má o něj podělit.) Takže, co ještě? Co mi neříkáš? (povytáhne obočí) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Nov 20, 2014 9:56 pm | |
| (Usměje se, když začne Genevieve jíst a pak jí ještě polévku pochválí.) A hlavně jí potřebuješ. (Polévka prostě dokáže zázraky s člověkem. Dokáže zasytit a ještě zahřát a Genevieve potřebovala nejspíše obojí. Kývne hlavou na její slova, když to tak shrnula.) Ano přesně tak, ale k mému překvapení mě to tolik neštve. Tedy už ne. Já vím, že by mě to mělo přivádět k šílenství, ale copak bych mohla věřit lidem, které si ani nepotvrdili všechny informace a už se rozhodli? Jsem oslabená počtem to ano, ale možná silnější loajalitou. Benjamin moje lidi nepotřebuje. Maximálně za něj budou dělat špinavou práci, ale ne důležitou. Zatím opravdu vítězí to ano, ale nesmíme se nechat vykolejit. (Řekne to opravdu všechno s naprostým klidem. Ale Genevieve je podle všeho rozčilená. Asi tak, jako byla ona, když se to dozvěděla. Jenže pak na to vše změnila pohled. Prostě musí jen zůstat v klidu a pracovat s tím, co má. Samozřejmě, že teď se začne covenu věnovat o dost více a bude je informovat o všem. Už nesmí udělat chybu.) Vážně? (Povytáhne obočí nad informací, že Kolovi řekne, že je konec. Uvědomuje si, že pro Genevieve tohle rozhodnutí bylo nejspíše hodně těžké a rozhodně se s ním nechtěla rozejít, kvůli tomu, co jí udělal. Je uřknutý a není sám sebou, to chápe i ona.) Mrzí mě to. (Řekne prostě a upřímně. Ona s Kolem sice nevycházela, ale vztah Kola a Genevieve by kvůli tomu nikdy nenarušila nebo nezpochybňovala. Genevieve ho milovala a to respektovala. Každý prostě měl jiný vkus na muže a vycházel s jinými lidmi. Vydechne. Jasně, že si Genevieve všimla toho, že jí ještě něco tají. Znala jí prostě dobře, aby věděla, co který pohled znamená.) Netýká se to Benjamina tentokrát. Tedy možná trochu ano. (Zhluboka se nadechne a konečně vyjde s pravdou najevo.) Víš, jak jsme tu seděli ještě s Kate a mluvili jsme o problémech? Já se zmínila, že je ještě jeden nový, ale pak ti volal Kol a už jsem se k tomu nevrátila? Týkalo se to Johna. Byl posednutý. Trvalo to hodně dlouho. Přesněji řečeno, stalo se to pár dní poté, co se udál ten incident na hřbitově. (Znovu se nadechne. Poprvé, co o tom mluví se v jejím hlase objeví bezmoc a v očích také. Nemusela před Genevieve skrývat, jak moc jí tohle štvalo. A nejvíc fakt, že prostě nic nepoznala. Očima zabloudí k jedné fotografii, kde je ona s Johnem a Jack s Nicole. Člověk by při pohledu na tu fotografii řekl, že vidí dva šťastné páry, i když ona a John byli jen přátele s výhodami. Ale měla ho upřímně ráda a záleželo jí na něm, jako snad na nikom.) S Elijahem si myslíme, že to je Alisey bývalý přítel nebo manžel či jaký vztah měli. (Otočí zas pohled k ní a pokračuje.) Nedávno jsem se jí dotkla a měla jsem zase tu svou vizi otce dítěte, které čeká. Normálně se objeví jen jeden obličej. Tentokrát jich bylo asi padesát, mezi nimi i John. První jsem si myslela, že se mé schopnosti rozšířili a vidím její sexuální partnery, ale s Johnem nespala a chyběl tam Oliver. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Nov 20, 2014 10:31 pm | |
| Ano, v tomhle máš pravdu, aspoň teď za tebou stojí ti, kterým můžeš opravdu věřit. Ti, kteří pochybovali, jsou teď s Benjaminem a pochybuje, že on jim věřit může, protože už jen to, že zběhli, o nich něco vypovídá. Pokud se dají takhle zaprodat, tak tohle nebude rozhodně pouto plné důvěry a Ben je opravdu bude mít jen na špinavou práci. Ale rozhodně mu i ta špinavá práce přijde vhod. (Trochu se uklidní, když vidí, že Sophie z toho rozrušená není, ale stejně. Stále jí vře krev z toho, že Benovi takhle všechno skvěle prochází a nemá problém se svými plány. Kdyby je tehdy nezradila Francesca a Oliver, teď už by byl jistojistě pod drnem a měli by pokoj.) Ano, vážně. Nebylo to lehké rozhodnutí, ale... (vydechne a zakroutí hlavou, trochu se začne v té polévce hnípat, ale nakonec si zavdá pár doušků, než bude pokračovat) Miluju ho, vážně. (řekne až zoufale, protože tohle pro ni není lehké, ale ví, že své rozhodnutí nezmění, alespoň pro teď ne.) Ale mám pocit, že to nestačí. (kousne se do rtu a chvíli se jen nesoustředěně dívá kamsi do prázdna, potom svůj pohled znovu stočí na Sophie, když začne povídat o tom ,co se stalo Johnovi.) John byl posednutý? (povytáhne obočí. Je tím docela šokovaná, protože když se s ním párkrát viděla tady v baru, nepřišlo jí, že by se choval nějak jinak, ale je pravda, že tady poslední dobou moc času nepobyla.) Jestli to bylo hned po tom incidentu, tak s tímhle asi Ben opravdu nic společného nemá, ale nikdo neříká, že o tom třeba potom nevěděl a nijak toho nevyužil. Ten dotyční jistě věděl, co dělá, když posedl zrovna Johna. Měl přístup ke všem informacím, protože John tady byl v centru dění. (pak ještě pootevře překvapením ústa, když se zmíní o tom, že si myslí, že by to mohl být Alisein partner z minulosti.) No páni. Tak tohle jsou mi velké novinky. (zakroutí hlavou) A jak to zvládá John teď? A co je s tím, kdo ho posedl? Víte o něm něco? (pak se na chvíli odmlčí, než pokračuje. Už od začátku se chtěla Sophie zeptat na Kate, ale dostala se k tomu až teď) A co Kate? Je v pořádku? Dlouho jsem se s ní neviděla, když jsem byla v Kolově zajetí. Měla bych ji vyhledat a taky se jí trochu věnovat. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Nov 20, 2014 11:26 pm | |
| Přesně tak. Já se už nemusím bát, že by si něco na mně našli a chtěli mé odstoupení. Tak nějak tuším, kdo zůstal a kdo odešel, ale u všech si nejsem jistá. Třeba u Kaleba. Ten kluk, který byl v baru, když jsem si procházela proměnou. Zítra bych si měla promluvit se zbytkem covenu. (Dneska už ani nehodlala volat Margaret, bylo už příliš pozdě a ona určitě už spala. Byla si vědoma toho, že Benjaminovi jistě v nějakém směru přinesou užitek její lidé, ale jaký přesně to nevěděla. Musí prostě Benjamina zastavit dřív, než by mohl podniknout něco dalšího a tentokrát hrošího. Už toho napáchal dost. Nakloní hlavu lehce na stranu.) Vím, že ho miluješ a tohle pro tebe nebylo jistě lehké. A nebude to lehké ani pak. Ale pokud cítíš, že by jsi to měla ukončit, tak to udělej. Jen nechci, aby jsi toho pak litovala. Možná na váš vztah budeš mít jiný názor, až tahle bouřka přejde a my budeme žít poklidný život. (Tedy snad jednou budou žít poklidný život. Nechce tohle rozhodnutí Genevieve vymlouvat, ale také nechce, aby se do toho vrhla bez rozmyšlení. Přeci jen to byl její první vážný vztah a na první lásku se nezapomíná. Jenže pokud člověk cítí, že se ve vztahu dusí i přes veškerou vzájemnou lásku, nešlo to jinak.) Zvládneš to. (Povzbudivě se usměje. Věří, že to zvládne a jednou se z toho třeba i dostane. Kývne hlavou na její otázku.) Myslím, že Benjamin by mohl být čaroděj, který toho druhého přemístil do jiného těla, ale jistá si tím nejsem. Přesně tak. John byl v centru dění a mohl v baru slyšet cokoliv a navíc já mu skoro nic netajila nikdy. Takže ten člověk tohle vše musel vědět, když si vybral právě jeho. Kdyby si vybral Jacka, tak toho tolik nezjistí. (Zvedne se od stolu a přejde k lednici, odkud vytáhne flašku bílého vína a ze skříně dvě sklenky. Pak se posadí zpět ke stolu, nalije do sklenek víno a flašku postaví na stůl. Nejspíš bude opilá po jedné sklence, protože dnes nic nejedla, ale ani neměla hlad, takže to neřešila.) John no. Byl hodně v šoku, když ke mně přišel. Byl naprosto mimo. Musela jsem mu udělat čaj na uklidnění a pak prospal skoro celý den a noc. Teď už je dá se říct v pohodě, i když hodně obezřetný. S tím, kdo ho posedl je to opravdu složité. Nejsem si jistá, zda to byl opravdu ten Alisey partner z dřívější doby. Myslela jsem, že bych třeba viděla další tvář, až se jí znovu dotknu, ale nic. Opět vize skončila u Johna. Je to až nemožné zjistit, kdo to byl a v kom je teď a co vůbec chce. Alisea popírá možnost, že to je ten její. (Pokrčí rameny. Asi by na jejím místě také pochybovala, ale Alisea přeci jen musela vidět, že všechno vede k němu.) Popravdě jsem Kate také od té doby, co jste tu spali, neviděla. Ale dneska mi vlastně psala. Byla na té schůzce, kterou svolal Benjamin. Chtěla mě upozornit. Máte na sebe vůbec kontakt? (Povytáhne obočí. Bylo trochu divné, že Sophie vlastně znala Geninu dceru o něco více. Bylo to víc než trochu divné.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Fri Nov 21, 2014 6:22 am | |
| Ano, je mi známo, kdo je Kaleb. (kývne hlavou) U něho bych si taky nebyla jistá. Jeho názory ohledně upírů jsou... No, řekněme, že správné až moc. (nakloní mírně hlavu do strany. Samozřejmě každý normální člověk by s upíry nechtěl mít nic společného a hodlal by je vymýtit kvůli tomu, jaká monstra to jsou. Ale ona se zrovna nepovažovala za tak úplně normální. A ne proto, že byla nadpřirozená, ale kvůli jejímu uvažování. Prostě uvažovala jinak než většina.) Tak i tak. Já prostě potřebuji pauzu. Kol mi v poslední době spíš tu energii ubíral, než dával. Vím, že za to může i to uřknutí, ale on má svoje manýry a způsoby i normálně a já na to teď prostě nemám. Litovat? Možná toho budu litovat za pár měsíců, let, co já vím, ale ne teď. (zakroutí nesouhlasně hlavou) Musíme samozřejmě počítat se všemi možnosti. Benjamin v tom může mít prsty, ale taky nemusí. Nevím, která varianta je horší. (ušklíbne se) Alisea si může popírat co chce. Zřejmě ví, že je to přesně tak, jak říkáte, ale kdo by si chtěl připustit, že otec jejího dítěte se potuluje po New Orleans a na ni kašle? (povytáhne významně obočí) Myslím, že v tomhle přesně bude ten háček, proč o tom Alisea pochybuje. (znovu si dá pár doušků polévky a dokonce si ještě přidá. Je jen pár hodin do svítání. Vypadá to, že to zase protáhnout přes celou noc) Hlavně, že John je teď už v pořádku a nic mu není. (pousměje se a pak zakroutí hlavou) Ne, kontakt na ni nemám. A i kdybych měla, stejně mám mobil napadrť. Takže si budu muset pořizovat nový. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Fri Nov 21, 2014 1:29 pm | |
| Právě proto se bojím, že přešel k Benjaminovi. Nevím vlastně proč mi u těch mladých vadí, že by mě zradili, když u těch starších mi to nevadí. Možná proto, že většina z nich nemá žádnou rodinu a chci je chránit, ale takhle bych je chránit nedokázala. (Pokrčí rameny. Bylo to stejné jako u Daviny, prostě měla potřebu chránit ty děcka a pomoct jim. Cítila zodpovědnost. Nejspíš to bylo tím, že je Starší nebo to v sobě měla vždy.) Nikdy jsem zrovna nechápala, proč sis vybrala zrovna Kola, ale nikdy jsem se ti to nesnažila rozmluvit. Viděla jsi v něm něco, co já ne. A teď budu citovat Elijaha, Genevieve s ním dokázala udělat zázrak. (Ví, že to možná pro Genevieve bude horší, ale i tak to řekla. Nechtěla jí snad ztížit její rozhodnutí, ale tohle byla prostě pravda.) Jestli to udělal Benjamin, tak to jistě nebylo za nic. Musel mu dát jistě něco na oplátku, protože pochybuji, že tvůj bratr by pro někoho udělal něco z dobroty srdce. (Kývne souhlasně na její další slova. Tohle byl opravdu ten pravý důvod, proč tomu Alisea nechtěla věřit.) Sama to řekla, že právě kvůli tomuhle prostě nevěří, že to je Roderick. (Pousměje se, když vidí, jak si Genevieve ještě přidává.) Ano, ale jak jsem si toho sakra nemohla všimnout? Když si na tu dobu vzpomenu zpětně, tak tu bylo několik vodítek, které poukazovali, že John je jiný. (Zavrtí hlavou a napije se vína.) To jsem si myslela, že budeš mít něco s mobilem, jinak by jsi mi volala ty a ne Elijah. No vždycky za ní můžeš přijít sem do baru. Řekla bych ti jaké má směny a kdy, ale sama to teď nějak nevím. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Fri Nov 21, 2014 10:43 pm | |
| No, jediný způsob, jak to zjistíš, je, že si s Kalebem promluvíš. Pokud se k němu přidal, bude to proto, že je nezkušený a nechápe ještě tak úplně tady tu situaci tady. Pokud se k němu nepřidal, tak je to chytrý kluk. (pokrčí rameny a pousměje se) Já osobně si myslím, že u něj to bude ta druhá varianta. (dodá k tomu ještě. Kaleb sice měl svůj názor na upíry, ale nevypadalo to, že by chtěl nějak zrazovat coven a být mimo něj.) Já vím, že jsi to nikdy tak úplně nepochopila. A abych pravdu řekla, myslím, že já sama jsem se tomu bránila hodně dlouho, ale pak už jsem si prostě nemohla lhát a stalo se, co se stalo. Jenomže i já mám svoje hranice a... tohle je jedna z věcí, která v mém životě je hodně těžká. Udělat to rozhodnutí. (Pak si trochu povzdychne nad tím, co Sophie říkal Elijah.) I zázraky mají svoje limity. Pro mě tedy ano. Tenhle zázrak prostě končí. (sklopí zrak zase k polévce, je teď hodně rozrušená, ale nechce to dávat najevo, tak prostě raději chvíli jen jí a věnuje se té Sophiině výborné polévce.) Ano, pokud v tom má prsty Ben a pomohl mu do jiného těla, tak to rozhodně nebylo jen tak. Musel pro něj něco udělat nebo... já nevím, ale jen tak to rozhodně nemohlo být. (chvíli se dívá někam do prázdna a vypadá to, že přemýšlí, pak ale opět stočí pohled na Sophie) Soph, já jsem taky nepoznala, že Kol je uřknutý a taky si říkám, že jsem měla, protože jsem to měla přímo před očima. Ale... co se stalo, stalo se a my už to prostě nemůžeme vzít zpět. Bohužel. (trochu posmutněle zkonstatuje, protože ona sama si taky vyčítala to, že Kolovi mohla pomoci o hodně dřív a nedošlo by to až takového konce.) Jo, já se stavím. Buď na ni narazím, nebo ji zkusím vyhledat na univerzitě. (kývne rozhodnutě) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Fri Nov 21, 2014 11:23 pm | |
| Jo máš pravdu. Měla bych si s ním promluvit a to co nejdříve. A pokud si ty myslíš, že to bude ta druhá varianta, tak to bude určitě pravda. (Pousměje se. Osobně v to spíš doufala. Přeci jen Kaleb říkal, že coven je teď jeho jediná rodina a byl rád, když mu Sophie pomohla s rozeznáváním nadpřirozených bytostí. Slíbil jí, že k Benjaminovi se rozhodně nepřidá, ale mohla ho přeci jen ovládnout nechuť k upírům a ke všemu, když jeho Starší se jím stala taky, i když jen na chvíli. Čarodějky na to prostě měli svůj názor.) Doufám, že brzy přijde další zázrak. (Více se ke Kolovi nevyjadřuje, protože na Genevieve vidí, jak jí to rozrušuje, i když se to snažila dobře maskovat. Znala prostě Genevieve až moc dobře. Natáhne k ní ruku a na chvíli jí chytne za tu její, kterou měla položenou na stole. Povzbudivě se usměje a pak ruku zas stáhne. Slova útěchy v tuhle chvíli nebyli třeba.) Přesně tak. A bylo by dobré, kdyby jsme zjistili, v kterém těle je. Jenže nevím jak. Buď je ve svém původním těle nebo se chrání kouzlem, jinak nevím, proč jsem ho pak neviděla, když jsem se dotkla Alisey. (Rozhodí bezmocně rukama a pak je už pomaleji spustí opět na stůl.) Asi jsme prostě slepé. Dokonce i můj had vidí víc než já a to mají hadi naprosto špatný zrak. Tenhle chaos ve městě nás prostě oslepil, jinak si to neumím vysvětlil. (Zavrtí hlavou. Byla to pravda, ony prostě mysleli na Benjamina a nevšímali si, co se děje s lidmi, na kterých jim záleží. Napije se vína lehce.) Nebo ti pošlu to číslo, až si konečně koupíš nový mobil. (Přeci jen aspoň Genevieve v tomhle zmatku našlo štěstí v podobě její dcery a opravdu jí to přála. Na chvíli obrátí hlavu k oknu. Opět po dlouhé době prokecali celou noc, ale dříve se aspoň bavili o lepších věcech a ne problémech.) |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Sophie´s Flat | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|