The Originals RPG Roleplay game na téma The Originals. |
|
| |
Autor | Zpráva |
---|
Genevieve Rousseau
Poèet pøíspìvkù : 1587 Join date : 15. 08. 14 Age : 38 Location : New Orleans
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sat Nov 22, 2014 9:03 pm | |
| Spoléháš na můj vyvinutý šestý smysl? (povytáhne obočí) Už nejsem čarodějka, nevím, jestli to tak úplně funguje. Jako ty máš dar toho, že poznáš, když žena čeká dítě a taky s kým, tak já měla magický šestý smysl, který mě varoval dopředu. No, nutno říct, že jsem ho málokdy poslouchala. Asi jsem měla častěji. Hlavně tehdy, když mi bylo dvanáct a Ben mě odváděl ze hřbitova k sobě. Všechno ve mně křičelo, že s ním chodit nemám a mám se raději otočit a jít jinam. Svůj vnitřní hlas jsem neposlechla... a jak to dopadlo (ušklíbne se a pak mírně zamyšleně našpulí rty, když se Sophie zmíní o dalším zázraku.) Myslím, že ten už přišel v podobě Kate (pousměje se na Sophie) I když Kate není zrovna jméno, co jsem pro ni vybrala. (přizná se, že Kate se rozhodně nejmenovala Kate, i když to muselo být Sophie jasné.) Jmenovala se Pauline, ale to už je teď stejně jedno. Jméno Kate používá celý život, je na něj zvyklá a rozhodně si ho měnit nebude. Když si to tak vezmu, docela se k ní to jméno hodí. (usměje se, konverzace o Kate jí dokázala zvednout náladu. Fakt, že našla svou dceru, kterou si myslela, že už nikdy neuvidí, je opravdu zázrak) Nebo je mrtvý, to je taky možnost, která by se mi v tuhle chvíli asi zamlouvala nejvíc, ale pochybuji, že tomu tak opravdu je. A co když se ten dotyčný motá kolem Alisey, ale ona o tom ani neví? Možná, že by ji pomohlo tak trochu sledovat. S kým se baví a tak. Pozorováním toho člověk taky hodně zjistí. (zauvažuje o svém nápadu, který vlastně není vůbec až tak špatný. Pokud se Roderick aspoň trochu zajímá o Aliseu a dítě, jistě ji vyhledal, aniž by o tom třeba Alisea sama věděla.) Jo, bohužel. Naprosto jsme kvůli Benjaminovi osleply. (dojí konečně i druhý talíř polévky, ale už si nepřidává) Myslím, že si na ni číslo vezmu potom sama. Opravdu ji hodlám vyhledat. (kývne hlavou) Ta polévka byla vynikající. Děkuji. |
| | | Sophie Deveraux
Poèet pøíspìvkù : 957 Join date : 15. 08. 14 Age : 33 Location : New Orleans, French Quarter
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sat Nov 22, 2014 9:42 pm | |
| Ano spoléhám. (Kývne s pousmáním.) A nemyslím si, že tvůj šestý smysl měl něco společného s magií. Prostě máš jen dobrou intuici a nezáleží na tom, jestli jsi čarodějka nebo ne. Každý má svou intuici, ale ty jsi jí měla prostě vždy vyvinutější. A každý jí vždy neposlouchá. Většinou převládnou přání. (Pokrčí rameny. Člověk má jisté naděje a přání, které občas zvítězí nad vlastním rozumem. Je to prostě lidské. Při jejích dalších slovech se usměje a poslouchá jí.) Někdy přemýšlím, jestli to vše byla jedna velká náhoda nebo prostě osud. Dala jsi svou dceru pryč a ta se objevila v Londýně, pak dostane stipendium na místní univerzitě. Čirou náhodou pak dají kluci inzerát, že sháním někoho do baru a ona sem přijde. Když si vzpomenu na můj první rozhovor s ní, tak se musím smát. Nikdy by mě nenapadlo, že to bude tvá dcera. (Stále s úsměvem na tváři lehce zavrtí hlavou. Když poprvé Kate vešla do jejího baru, myslela si, že to je Genevieve, ale jen kvůli vlasům. Ale opravdu by jí nenapadlo, že to bude její dcera. Ano měli některé vlastnosti stejné, ale tahle možnost by jí nenapadla ani ve snu. Dostane se pak konečně k rozhovoru o jménu Geniny dcery) Pauline. To je hezké jméno. No měnit si ho určitě nebude, ale jako prostřední jméno by to šlo ne? Katherine Pauline Becker-Rousseau. Tedy podle toho, jestli by si změnila příjemní nebo ne. (Změna křestního jména asi nepřipadala opravdu v úvaze, ale doplnění jména ano. Tedy o tomhle by se musela rozhodnout sama Kate a Genevieve by jí to mohla navrhnout a nebo také ne. Třeba by se Kate rozhodla sama, když by věděla své původní jméno. Tyhle myšlenkové pochody zastaví, když Genevieve začne hovořit o možnosti, jak vyhledat toho čaroděje.) Pokud přežil tisíc let v těl jiných čarodějů, tak asi jen tak neumře. Musel by se hlavně vrátit do svého původního těla, aby mohl být zabit. Takže o téhle možnosti také pochybuji, ale ta druhá úvaha by možná mohla být pravdivá. Když byl v těle Johna, tak se kolem ní nemotal a nepromluvil s ní ani. Ale v novém těle by už možná mohl. Takže pokud se od té doby kolem ní motá nějaký muž, tak to nejspíš bude on. Ale to by jí někdo musel přesvědčit, že Roderick opravdu skáče z těla do těla po celých tisíc let. (Pochybuje, že Alisea se nechá přesvědčit, ale tímhle by se možná nechala přesvědčit. A pokud měla třeba něco, co patřilo Roderickovi, tak by se pak dalo provést kouzlo na potvrzení v jakém je těle. Tohle by už mohlo vyjít, aby konečně zjistili, v kterém těle je a potvrdili si své úvahy. Tohle byl opravdu dobrý nápad.) Promluvili jste si aspoň trochu, když jste byli u Benjamina? (Lehce povytáhne obočí a na její pochvalu polévky jen kývne s pousmáním. Vstane pak od stolu a sklidí talíř do dřezu. Zbytek polévky v hrnci dá do lednice. Otočí se na Genevieve.) Dáš si ještě něco? Třeba něco sladkého tentokrát. Cukry by jsi měla taky doplnit, aby jsi měla energii. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sat Nov 22, 2014 10:20 pm | |
| (Na její povídání o šestém smyslu a přáních jenom kývne a dál se k tomu nevyjadřuje. Ano, ona věděla, co je to toužit a chtít a věděla, jaké to je, když svým touhám a přáním chce věřit víc než realitě. Bohužel, to se jí právě mnohdy nevyplácelo. Realita je důležitá a člověk by se jí měl držet.) Nevím, ale možná, abych pravdu řekla, tak začínám na osud věřit čím dál víc. (podívá se na ni s lehkým pousmáním) Takových náhod najednou, to prostě nejde. (zakroutí hlavou a pak se jemně odsune od stolu a vydechne. Teď momentálně byla opravdu plná. Ta polévka vážně zahřála a bodla. Má teď plný žaludek.) Je to trochu živější holka. (zasměje se a vzpomene si na sebe, když byla malá, jak ji zajímalo úplně všechno a do všeho se babičce montovala. Tohle všechno samozřejmě skončilo díky Benovi) No, to jméno takhle zní opravdu vznešeně. (trochu nad tím přemýšlí. Zní to vážně dobře, ale to samozřejmě není na ní. Až se s Kate zase sejde, samozřejmě jí toho chce říct víc, než co si stačily říct u Bena. A nejen, že jí chce spoustu věcí říct, ale chce hlavně slyšet spoustu věcí od ní. I kdyby jí měla Kate vyprávět každou minutu svého života, ona o to bude mít zájem.) No, třeba jen Alisea taky potřebuje jen chvíli čas, aby to vstřebala. V hloubi duše jisté musí vědět, že je to přesně tak, jak říkáte, ale je těžké si něco takového jen tak hned přiznat. (Docela v tomhle Aliseu chápe. Být na jejím místě, taky bych si nechtěla přiznat něco takového. Ale jednou to přijít musí. Jednou bude muset otevřít oči.) Ano, něco málo jsme si říct stihly, ale rozhodně mi to nestačilo. (zakroutí nespokojeně a nesmířeně hlavou, ona prostě chce s Kate teď momentálně trávit, co nejvíce času to půjde.) Ale dalo by se říct, že i když se známe tak málo, náš vztah je dobrý. A bude ještě lepší. Tomu věřím. (usměje se nadějeplně) Ne, prosím tě, nic už nechci. Jsem vážně plná. (zvedne ruku do odmítavého gesta) |
| | | Sophie Deveraux
Poèet pøíspìvkù : 957 Join date : 15. 08. 14 Age : 33 Location : New Orleans, French Quarter
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sat Nov 22, 2014 10:48 pm | |
| Pokud by byl vždy osud, tak dobrý jako v tomhle případě, tak bych na něj taky věřila, ale někdy to vše vede k horšímu konci. (Pokrčí rameny. Opravdu je sice neskutečné, že by Kate přivedli do New Orleans a k její rodině jen náhody, ale pokud je všechno osud, tak ona měla pěkně mizerný osud. Aspoň v minulosti její kroky vedli do horší budoucnosti.) Ale pokud je všechno osud, tak mým osudem nejspíš bylo tě oživit. (Pousměje se upřímně na Genevieve. Za tenhle svůj čin byla opravdu ráda. Na jednu stranu litovala, že pokazila Sklizeň, ale na druhou za to byla ráda. Kdyby totiž neřekla nic Kieranovi a ten Marcelovi, pak by se Sklizeň dokončila a ona by nikdy nepoznala Genevieve a Kate by nikdy nepoznala svou matku. Tohle už opravdu nebyli náhody.) A ukecaná. A taky talentovaná. Ovládání magie se učí rychle, i když jsem jí toho nestačila zatím moc naučit. (Je si jistá, že teď jí nejspíš bude pomáhat Genevieve. Sice už nebyla čarodějkou, ale to k tomu nepotřebovala. Samozřejmě ona by Kate také pomáhala, když bude chtít. K rozhovoru o jméně se už nevrací. Tohle už je jen na nich.) Já vím. Vždycky to chce čas. (Kývne. Pro Aliseu tohle bylo jistě těžké a prostě potřebovala čas, aby to přijala.) To mi je jasné, že ti to nestačilo. Přeci jen celý život se nedá shrnout do vyprávění na půl dne. Myslím, že ani celý týden by na to nestačil. (Přála by Genevieve, aby mohla Kate vychovávat už od narození a nebýt Benjamina, tak by ji jistě vychovávala. Ale takhle ji prostě bude muset poznávat a její minulost také. Pořád to bylo lepší, než jí vůbec nepoznat.) A já to mu věřím také. Kate byla strašně nadšená z myšlenky, že konečně najde svou rodinu, i kdyby našla třeba jen strýce. A našla svou matku. (Usměje se. Ani nemá pochybnost, že by si ty dvě nesedly.) Dobře, tak už teda nic, ale budu si tě stejně hlídat, aby jsi pořádně jedla. I kdybych k tobě měla chodit každý den s donáškou jídla nebo ti tam jídlo posílat. (Zasměje se a usedne tedy zpět ke stolu.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sat Nov 22, 2014 11:07 pm | |
| Samozřejmě, že tvůj osud bylo oživit mě. (Vezme to trochu s humorem) Teď už bys beze mě nedokázala žít. (zasměje se a pak se ještě napije vody, kterou si nalila z pet lahve na stole.) Ano, talentovaná má být po kom. A tentokrát opravdu nemyslím jen sebe. Ale taky jejího otce. Ať už je jaký je. Je neuvěřitelný čaroděj. A jsem si jistá, že by jí toho hodně naučil, kdyby to nebyl zároveň takový tyranský maniak. (Mírně se ušklíbne, ale pak tohle téma prostě opustí.) Před sto lety jsem si celých těch 10 let říkala, že i když jsem ji poslala pryč a vymyslela takové kouzlo, kdy jsem ji nemohla najít, stejně ji jednou najdu, i když se to bude zdát nemožné. Ale to nemožné se stalo skutečností. (na chvíli zase mírně zvážní. Tedy spíše její tón je vážný, ale na tváři jí hraje úsměv) DObře, dobře, hlídej si mě, ale já si teď budu doma opravdu dopřávat samé slušné porce jídel. (začne potom zívat. Je opravdu dost unavená. Je už odpoledne a oni zase proseděly a prokecaly celou noc. Zvedne se ze židle.) Pokud mě omluvíš, tak bych si šla alespoň na pár hodin lehnout, než se zase vrátím do svého bytu. Normálně bych šla hned tam, ale vím, že tady na těch pár hodin usnu teď lépe. Ale večer se tam chci vrátit. (podívá se na ni a když se dočká kladné odezvy, tak se jen usměje a odejde do pokoje pro hosty a tam si prostě lehne a skoro okamžitě na pár hodin usne) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sat Nov 22, 2014 11:22 pm | |
| (Pobaveně se usměje na Geniny slova a pak s vážným výrazem ve tváři kývne na souhlas.) Ne, to opravdu nedokázala. (Udržuje si na tváři ten vážný výraz, ale pak se musí usmát. Byla to pravda. Už by si nedokázala představit, že by v jejím životě nefigurovala Genevieve. Prostě do jejího života zapadla, jako by tam měla být po celou tu dobu. A nebýt toho, že jí oživila, tak by jí nikdy nepoznala.) Asi by jí toho naučil i tak hodně, ale ne tím hezkým způsobem. (I když doopravdy neví, jak by se Benjamin choval ke Kate. Prostě to jen usuzovala z toho, jak se choval k Genevieve.) I nemožné se obrátí v možné. (Usmívá se.) Budu ti věřit. (Kývne. Hned, jak Genevieve začne zívat, tak jí dojde, že je unavená. Měla jí poslat hned spát, ale jejich povídání se trochu protáhlo a ani jedna si neuvědomila, kolik je hodin, než začalo svítat.) Jasně běž si lehnout. Já budu dole v kuchyni. Takže než se vzbudíš, tak mě najdeš tam. (Chvíli ještě sedí u stolu a dívá se do prázdna, ale nakonec se odejde nahoru trochu opláchnout, převléknout a pak sejde dolů do kuchyně, kde se hned pustí do práce.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sun Nov 23, 2014 10:12 am | |
| (Když se pak večer probrala, tak se protáhla. Kouknula na hodiny a zjistila, že je chvíli po šesté. Měla by jít. Nemůže se u Sophie schovávat věčně. Navíc ve svém bytě má svoje věci, které potřebuje. Proto tedy odejde ze Sophiina bytu, Nezastihla ji tam, je tedy opravdu dole v kuchyni, jak jí říkala. Když sešla dolů, rozloučila se se Sophie, poděkovala jí za vše a rozešla se k sobě.) |
| | | Elijah Mikaelson
Poèet pøíspìvkù : 848 Join date : 24. 08. 14 Location : New Orleans
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sun Nov 30, 2014 2:31 pm | |
| *Zpráva Sophie.* - kód:
-
Ahoj Sophie, jen jsem ti chtěl dát vědět, že rozhovor s Finnem dopadl dobře. Děkuji. Dal si říct. Bude nyní třeba provést to kouzlo na oživení Sage. Dej mi vědět, co jak nebo když budeš něco potřebovat. Měj hezký den. Elijah. |
| | | Elijah Mikaelson
Poèet pøíspìvkù : 848 Join date : 24. 08. 14 Location : New Orleans
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Dec 02, 2014 4:09 pm | |
| *Hned z rána Sophie dojde zpráva.* - kód:
-
Dobré ráno Sophie, v noci jsem vyhověl tvému požadavku. Teď si přeji totéž od tebe. Chci vědět, co se stalo. Můžu se zastavit? Elijah. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Dec 02, 2014 4:20 pm | |
| (Ráno vstala dost časně, i když si šla lehnout dost pozdě. Využila toho a šla do města nakoupit čerstvou zeleninu na trhy. Zeleninu snad nikde jinde nenakupovala. Do baru se vrátí už za pořádného světla. Začne vybalovat nákup, když jí přijde sms. Vezme mobil a přečte si ji. Vydechne. Zapomněla, že Elijah chtěl vědět vše ohledně toho kouzla. Odepíše mu: - kód:
-
Ahoj, jo můžeš se stavit. Jsem v baru. Mobil sklidí opět do kapsy a poté dojde odemknout přední dveře. Ještě měla tak hodinu do otevření. Vrátí se zpět do kuchyně a pokračuje ve vybalování.) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 14, 2015 9:54 pm | |
| (Druhý den po příjezdu chtěla napsat Genevieve a stavit se za ní, ale nakonec z toho sešlo. První zájemci o pracovní místa už se ozývali a ona odpovídala na emaily. Nečekala, že s tím bude mít tolika práce a že jí hned bude psát tolika lidí. Nábor zaměstnanců musela rozdělit do tří datumů. Sice zájemců nebylo ještě tolik, ale počítá raději už dopředu, že jich bude přibývat. Měla z toho radost, ale bylo to hodně práce navíc. Druhý den také neměla skoro čas, ale doufala, že si ho udělá aspoň večer. Ozval se jí zákazník s přesným datumem, místem konání a požadavky. Musela si tedy vyhledat fotografie toho místa a vytisknout si je, aby si udělala obrázek a mohla plánovat co a jak. Samozřejmě se tam bude muset stavit osobně a celé si to prohlédnout, ale to ještě počká. Požadavků na svatbu bylo málo, ale tak nějak tušila, že to je jen začátek. Bude to opravdu fuška, ale rozhodně to bude stát to. Právě teď seděla u stolu v kuchyni s notebookem před sebou a hromadou papírů kolem sebe. Potřebuje si všechno rozplánovat, ale začínala toho mít už po krk. Vydechne a složí hlavu na stůl.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 14, 2015 10:37 pm | |
| (Rozloučila se s Kate v baru, ale až poté, co jí namíchala opravdu výtečný drink. Posilněná špetkou alkoholu se pak vydá nahoru k bytu Sophie. Doufá, že bude doma, protože ona by ji opravdu ráda viděla. Má jí toho hodně co říct. Taky jí chce poděkovat za to, že oduřkla Kola. I když je to teď mezi ním a jí všelijaké, ona je opravdu ráda, že je v pořádku. Bylo to už opravdu dávno, co se spolu naposledy viděly a ona se za to i tak trochu styděla. Jenomže čas byl neúprosný a hrál spíše proti nim. A ona se poslední dobou spíše stáhla do ústraní, protože to přestala tady vše zvládat. Ale vlastně by se dalo říct, že už se vrátila do města. Potřebovala si jen zajet pro věci a nějak to vyřešit s Jacksonem. Jak to všechno bude dál. Postavila se před domovní dveře Sophiina bytu a zaklepala. Čekala, jestli jí přijde někdo otevřít.) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 14, 2015 10:49 pm | |
| (Když uslyší klepání na dveře, zvedne hlavu a odlepí si z čela papír, který se jí tam přilepil a položí zpět na stůl. Připadala si jako jeden z těch workoholiků, které viděla v nějakém filmu. Sice byla teď pár dní pryč, ale vlastně řešila jen pracovní záležitosti a sem tam zašla do nějakého klubu. Ale vlastně se cítí o dost lépe, než kdy jindy. Práce jí prospívá, dokáže se zabavit a nemyslet na jiné a mnohem horší záležitosti. Ví, že od problémů nemůže utíkat navždy, ale proč se aspoň na chvíli neponořit do něčeho normální z čeho má radost?) Už jdu. (Zakřičí k vchodovým dveřím, aby si dotyčný nemyslel, že tu není a neodešel. Zvedne se od stolu a dojde až ke dveřím, které následně otevře. Podívá se na Genevieve a hned na to se usměje.) Ahoj, pojď dál. (Odstoupí kousek od dveří, aby mohla Genevieve projít kolem ní dovnitř a pak dveře opět zavře.) Cami mi říkala, že se za mnou brzy stavíš. Chtěla jsem se ti ozvat sama, ale nějak mi to nevyšlo. (Zamíří pomalu zpátky do kuchyně.) Dáš si něco? Kafe, čaj, limonádu nebo něco silnějšího? (Otočí se na ní, když konečně dojde do kuchyně a lehce povytáhne obočí. Vidí Genevieve opravdu ráda a ani si do teď neuvědomovala, jak jí za tu dobu, co se neviděli, chyběla. Bylo to sice jen několik dní, ale i tak. Dříve se prakticky viděly každý den a teď, když mají štěstí tak třikrát do týdne.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 14, 2015 10:58 pm | |
| (Chvíli stepuje přede dveřmi, ale Sophie dává svým křikem jasně najevo, že je doma. Musí se usmát už za dveřmi. Skoro snad už i zapomněla, jak je Sophie temepramentní. Úsměv na rtech jí zůstává, i když Soph otevře dveře.) Ahoj. (vejde potom dovnitř, protože Sophie dlouho neváhá a ihned ji pouští.) Vyřídila ti to? To je fajn. Aspoň jsem tě nepřepadla neohlášeně, i když jsem vlastně nedala vědět, kdy přesně přijdu. (Jde dál do Sophiina bytu a zastaví se v kuchyni, protože tam si to namířila Sophie.) Nevadí, že ses neozvala, já jsem toho taky teď neměla zrovna nejméně a abych pravdu řekla, měla jsem pár dní i období, kdy jsem nekontaktovala vůbec nikoho a byla jsem prostě jen zalezlá. Ano, i k tomuhle jsem došla. (Ušklíbne se. Ona nebyla ten typ, který by se schovával, nebo byl někde zalezlý, ale nějak na ni prostě padalo poslední dobou všechno.) Dám si možná něco ostřejšího. Už jsem načatá ze zdola. Kate mi míchala nějaký svůj koktejl. (usměje se, když si vzpomene na to, jak se její dcera snažila, aby byl opravdu co nejlepší.) Chtěla jsem ti poděkovat za to, že jsi dodělala to kouzlo a podařilo se ti oduřknout Kola. (podívá se na Sophie už trochu vážněji.) Dívat se na něj v řetězech nebylo nic moc. Ale vlastně už spolu nejsme, tak je to i možná jedno. (Sklopí zrak) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 14, 2015 11:17 pm | |
| (Překvapeně se na ni podívá, když se zmíní, že měla období, kdy nekontaktovala nikoho. Už několikrát se spolu bavili, že si dá Genevieve na několik dní pohov a bude jen relaxovat, ale co ví, tak jí to pro zatím nikdy nevyšlo. Z překvapeného výrazu se nakonec stane krátký a tichý smích. Ano, musela se tomu zasmát. Ne, že by to bylo až tolik překvapující, ale spíš ta shoda, že i ona měla nedávno takové období.) Promiň, ale jinak to prostě nešlo. Já totiž měla taky pár dní oraz od všeho. Vlastně jsem byla mimo město a vrátila se teprve předevčírem. Nikdo to nevěděl a komunikovala jsem jen se zaměstnanci ohledně baru. (Bylo vlastně zajímavé, jak se obě distancovali od lidí v přibližně stejnou dobu. I když Sophie se nedistancovala od lidí úplně, spíše jen od osob z New Orleans.) Dobře, tak něco ostřejšího, i když na kotejl to asi nebude mít. (Přejde k lednici a zadívá se do ní.) Mám tu víno, vodku a pivo. Vodku ti můžu namíchat s colou, jestli chceš. (Pootočí na ní hlavu a sama si vyndá pivo pro sebe a čeká jen, co si dá Genevieve.) Nemusíš mi děkovat. (Pousměje se.) Mě osobně ten pohled nijak nevadil, ale navždy by ho v tom sklepě držet nemohli. Navíc takhle je aspoň o něco bezpečnější a nikdo nemusí poslouchat ty jeho protivné kecy. Vážně byl na pěst, když byl uřknutý. (Pak jí dojde, co právě Genevieve řekla. Slyšela to dost zřetelně, ale hned jí to nějak nedošlo. Už se o tom spolu bavily, že Genevieve ukončí vztah s Kolem, ale nějak na to úplně zapomněla.) Takže jsi se s ním přeci jen rozešla. Ne, že bych byla zastánce Kola, ale vím, jak moc jsi ho milovala. Viděla si v něm něco, co já rozhodně ne. Jak se cítíš? (Trochu ustaraně se na ni podívá.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 9:45 am | |
| (Trochu povytáhne obočí, když se Sophie zasměje. Nevěděla, co je tu až tak k smíchu. Možná ta představa, že zrovna ona je někde zalezlá? Brzy se to ale dozví. Sophie taky někde byla. A dokonce mimo město. Zajímalo by ji, co Sophie vedlo k tomu, aby překročila hranice města.) Tys byla mimo město? A co jsi tam dělala? (zeptá se jí a pak zapřemýšlí nad jejím výběrem alkoholu.) Vodku, prosím... čistou. (Nikdy nebyla na takovéhle pití, ale to nevadí. Cítí, že si zase jednou za čas potřebuje dát trochu do nosu. A vodka jí s tím určitě pomůže.) Jo, já vím, že tobě to nijak nevadilo a popravdě i kvůli tomu ti chci poděkovat, protože jsi to dělat nemusela. Nemusela jsi vůbec nabízet pomocnou ruku. (zakroutí hlavou a pak se na ni podívá, když začne mluvit o tom, že se tedy opravu rozešli a zeptá se jí, jak se cítí.) No, nemůžu říct, že když někde Kola potkám, tak je všechno fajn. Nemůžu říct, že jsem se přes to všechno už úplně dostala, ale snažím se. Chvilku to bylo docela perné, protože Kol se mě nechtěl jen tak vzdát. (Napije se vodky, kterou už jí Sophie nalila a zašklebí se nad její chutí. Potom pokračuje dál.) Jenomže ani jeden jsme stejně nedokázali pořádně vydržet a stalo se pár věcí. Kol se vyspal s Claire, ale nedávám mu to za zlé, je volný a navíc... já... já to taky nevydržela. (Na chvíli se odmlčí a dívá se někam do země, než opět zvědne zrak k Sophie a dokončí svou myšlenku.) Vyspala jsem se s Jacksonem. A nemůžu říct, že by mi to bylo nepříjemné. Jeho společnost a tak. Vlastně jsem ty dny, co jsem nekomunikovala se světem, byla zašitá v zátoce. (semkne rty k sobě a kousne se do spodního rtu, než od sebe rty zase odlepí, aby se nadechla.) S Kolem jsme měli takovou výměnu a on se vydal do zátoky Jacksona zabít za to, že se kolem mě motá. Nezabil ho. Ne, že by nechtěl, ale já jsem ho proklála dýkou. Slíbila jsem si, že to neudělám, ne pokud by to nebyla ta poslední možnost. Slíbila jsem si, že Kola nikdy tou dýkou nezapíchnu. Ale udělala jsem to, protože na rozdíl od Jacksona, který by se už neprobral, z Kola prostě pak jen stačila vyndat ta dýka. Vedli jsme spolu pak rozhovor, po kterém by už snad mně i Jacksonovi měl dát pokoj. (Začne Sophie vyprávět, co všechno tady za její nepřítomnosti zažila. Ale to ještě ani nezmínial to, že za ní byl Benjamin a taky to, co se včera stalo s Kate.) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 2:04 pm | |
| No první záměr odjezdu byl jen vypadnout od všeho. Když jsem oduřkla Kola, tak u toho byla tak nějak Alisea a přesvědčovala se, zda jsem to provedla správně nebo už ani nevím. Já jsem se tak nějak naštvala a vyjela na ní. Dávala jsem jí tak nějak za vinu, že všechno řeším já a nic ona. Prostě toho už na mě bylo moc a druhý den jsem vypadla pryč. Nakonec se z toho stala pracovní cesta. Mám catering. (Usměje se zářivě. Vezme flašku vodky a nalije Genevieve do sklenky. Sklenu s vodkou jí pak podá. Sama si vezme to pivo a sedne si s ním ke stolu. Samozřejmě nejdřív shrábne papíry na jednu stranu, aby nepřekáželi.) Bylo to pro bezpečí všech. (Pokrčí nad tím rameny. Nedělalo jí problém pomoct Kolovi a vlastně tím všem okolo Kola. Ale v tu dobu toho už řešila docela dost a Alisea jí prostě dorazila. Bylo jen otázkou času, kdy toho na ní bude moc. Poslouchá pak Genevieve. Nijak jí nepřekvapuje zpráva, že Kol se s někým vyspal. Přiloží si flašku k ústům a napije se piva, ale při druhé informaci ho skoro vyprskne. Překvapeně vykulí oči. Ani neví, proč jí to tolik překvapuje. Vždyť Genevieve spala i s Klausem, jenže to bylo v době, kdy si všechny držela od těla. A nemusí ani dlouho čekat a dozví se s kým. Tak tohle by teda nečekala. Pamatuje si, že jí Genevieve něco říkala o tom, že se snad Jackson do ní zakoukal? Už si ani pořádně nepamatuje. Ale nevěděla, že i Genevieve s ním tolik sympatizuje. Zamrká a znovu se napije piva. Tohle byla hodně překvapující zpráva, ale aspoň nebyla nijak špatná. Poslouchá dál Genevieve a nijak jí neskáče do řeči. Zdá se, že se toho stalo více, než jí zatím řekla. Vyjevený výraz jí na tváři zůstává. Kol chtěl zabít Jacksona ze žárlivosti? Tohle jí tolik nepřekvapuje, ale znepokuící to je. Kdyby Kol zabil Jacksona vyvolal by tím nejspíše ještě větší válku mezi vlkodlaky a upíry, než teď probíhala. Je si jistá, že by se pak všichni přidali k Oliverovi a Francesce. Díky bohu to Genevieve zastavila dříve, než se něco stalo. Chvilku to musí celé vstřebávat, než na to něco řekne.) Takže ty a Jackson hmmm. To je...novinka. Rozhodně bych to nečekala. A Kol jako se jako vždy zas zachoval jako žárlivý ex. Má hodně divné myšlení. Podle všeho on může spát s jinými, ale ty ne. Tak trochu staromódní ne? Udělala jsi dobře, když si do něj zabodla dýku. Nic jiného by ho v tu chvíli asi nezastavilo. A kdyby zabil Jacksona, tak by to byl pak problém pro nás všechny. Mrtvý alfa rukou Původního upíra? To by nebylo moc dobré. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 2:30 pm | |
| (Když Sophie poslouchá, musí povytáhnout obočí nad tím, že Alisea ji kontrolovala, jestli všechno dělá dobře. Buď ať ta těhulka nestrká nos do ničeho nebo ať se zapojí víc, ale tohle jí přišlo směsné a vlastně se tak nějak nediví, že Sophie už ujely nervy. Kdyby byla úplně v pohodě, tak ji to nejspíš nerozhodí, ale tady teď nebyl nikdo v pohodě. Jen pokývala chápavě hlavou a pak hlavu překvapeně oddálila.) Ty máš catering? No páni! Nemáš snad dost práce? (Zasmála se a potom čekala, jak bude reagovat na všechno, co jí teď řekla. V její tváři vidí překvapení a taky málem vyprskla to pivo, když jí řekla, že spala s Jacksonem, ale tak nějak se dokázala udržet. Musela se pousmát pod vousy.) Já vím, je to zvláštní. Ale možná... řekla bych, že nás dal taky tak trochu dohromady Kol, protože když byl uřknutý, tak nemluvil o ničem jiném, než že ho s Jacksonem podvádím a že jsem si vybrala jeho a tak dál. A myslím, že jsem pak o tom začala uvažovat trochu jinak než předtím, když jsem se po tom všem pak zase s Jacksonem viděla. (Napije se znovu vodky a ušklíbne se stejně jako předtím. Na tu chuť si asi jen tak nezvykne.) To by byl opravdu malér. Válka by propukla určitě, ale stejně mi nebylo nejlíp, když jsem to udělala. (Sklopí zrak a pak ho zase rychle zvedne) Jo a když jsem byla v zátoce, najednou mi jeden večer u dveří zaklepal Benjamin. Nemohla jsem věřit tomu, že ho tam vidím. A... to setkání... bylo jiné. (podmračí se trochu a podepře si bradu dlaní.) Ukázal mi svou druhou tvář, ukázal mi vzpomínky na rodiče. Bylo to... tak zvláštní a jiné. Bylo to, jako bych poprvé v životě měla opravdu svého bratra. Ale jen na tu chvíli. (zase se na chvíli odmlčí, jako by se ztratila ve svých myšlenkách. Bylo zvláštní na to takhle zpětně myslet. Vydechla.) Dokonce se i smál. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 2:56 pm | |
| (S úsměvem kývne hlavou.) Ano, oficiálně mám catering. Už nějakou dobu jsem přemýšlela o rozšíření služeb a pak mě osvítil tenhle nápad. Obvolala jsem pár lidí, domluvila si nějaké schůzky a tadá Rousseau's catering je na světě. Práce mam až nad hlavu, ale tahle práce mě aspoň baví. A až se vyřeší všechno s vlkodlaky a Benjaminem, tak se aspoň budu moct věnovat jen své obyčejné práci. Navíc Cami mi bude hodně pomáhat. Už jsem se s ní i domluvila, že povede nábor nových zaměstnanců na obsluhu a já budu mít na starosti jen kuchaře. A později pokud všechno vyjde, tak otevřu další bar v jiné čtvrti. (Někomu to může přijít jako bláznovství při tom všem, co dělá. Nejen, že vlastní bar a teď catering, ale ještě je vůdce covenu, který taky potřebuje její neustálou pozornost a péči. Jenže tohle je přesně to, co potřebuje. Obyčejná práce, kariérní úspěch. Bar a kuchyně je její domov a dokonalá práce. Začátky budou drsné, ale věří, že to všechno zvládne. Navíc má naprosto perfektní personál a s nimi to zvládne. Dokonce už uvažovala, že by v druhém baru byl provozní John, ale to by ho zase neměla tady v baru a pochybuje, že by se vzdal francouzské čtvrti. Vzpamatuje se z přemýšlení a začne raději poslouchat, co jí říká Genevieve.) Takže Kol tě přinutil, aby ses na Jacksona koukala jinak. (Sama na Jacksona neměla žádný názor. Neznala ho, a proto ho ani nějak nesoudila nebo nezkoumala. Nemůže tedy proti tomu nic říct a ani kdyby ho neměla ráda, tak proti tomu nic neřekne stejně jako u Kola. Pokud má Genevieve někoho ráda a je jí s ním dobře, tak nemůže nic namítat.) Jo to chápu. (Přikývne chápavě hlavou. Komu by to taky bylo příjemné prošpikovat svého bývalého dýkou?) Cože? (Vykulí oči div jí nevypadnou z důlku. Benjamin v zátoce? Už si zvykla, že chodí po městě, ale do zátoky? To bylo nové a zvláštní. Chvíli se bála, že přišel zas Genevieve něco provést, ale její povídání ji vyvede z omylu.) Tvůj bratr byl v zátoce. Nic ti neudělal ani nikomu jinému, ukázal ti vzpomínky na rodiče a smál se? Nebyl to nějakej jeho dvojník? Nebo nebyl zdrogovaný? V New Orleans můžeš sehnat všechno, třeba si něco dal nebo mu to dal někdo do pití. (Snaží se najít nějaké vysvětlení na tohle. Benjamin a milý? To prostě nešlo dohromady.) Co když pro něj ještě existuje naděje? (Povytáhne obočí. Ani neví, proč to najednou řekla. Proč nad tímhle začala uvažovat. Možná to bylo tím, že její neteř je na jeho straně. Nebo kvůli Genevieve. Ano, Benjamin je psychopat, který chce zabít nevinné dítě a nejradši by určitě zabil všechny kolem, ale je to i bratr Genevieve a i přes to všechno, co jí udělal ho musí mít ráda. Nebo už snad všechno zničil? Musí nad tím přestat přemýšlet. Nemůže přeci litovat někoho, kdo jen tak na potkání zabíjí.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 3:52 pm | |
| Páni. Tak to vážně gratuluji. (usměje se upřímně) A budeš mít vůbec ještě nějaký ten volný čas při tom všem? (povytáhne obočí) Ale ne, přeju ti to a je vážně vidět, že tě ta práce naplňuje. To se dneska asi už jen tak nevidí. Máš velké plány a myslím, že podnik mé rodiny nemohl skončit v lepších rukách, než jsou ty tvoje. Neměla bys pro mě nějaký flek? (přimhouří trochu oči a zasměje se. Řekla to napolo v legraci a napolo možná i vážně vzhledem k tomu, že ji vyhodili z práce. Ale asi to tak bylo dobře. Opravdu věděla, že na tu práci nemá tolik času, kolik by chtěla, i když ji bavila a opravdu ji naplňovala. Hudba pro ni byl relax a ona opravdu chodila do práce relaxovat, ale nemohla se divit, že ji vyhodili, když byla několikrát nucena kvůli něčemu vynechat zkoušku. To pak takhle nejde. Je to orchestr, tam si nemohou dovolit chyby.) Ano, řekla bych že ano. Kol tomu dost přispěl, ale kdybych mu to řekla takhle, tak by se asi už tuplem pomátl. (ušklíbla se a dopila svou vodku, ale neváhala a vzala flašku a nalila si další skleničku. Rozhodně to nebyl panák, ale opravdu sklenka. Zřejmě poté, co půjde od Sophie, bude dost vyřízená. Ale možná ne, to se uvidí.) Jo, taky jsem byla překvapená a ptala se ho, jestli ho někdo nepřetáhl po hlavě baseballkou, ale nebyl ničím nadopovaný, ani opilý nebo zfetovaný. (Zakroutí nesouhlasně hlavou) Byl prostě jiný. Takový, jak jsem si ho vždycky ako malá představovala, že je. Ale oba jsme věděli, že se stejně vrátíme k tomu, že budeme proti sobě. Ale ten moment... byl vážně jedinečný. Já... možná se trochu změnil, když se dozvěděl o Kate, nebo je to jen zdání, ale jeho cíl zůstává stejný a to prostě není slučitelné dohromady. I kdyby se opravdu změnil a byla pro něj naděje, pořád jde po Hayley a jejím dítěti. A je odhodlán to skoncovat. (podívá se podmračeně na Sophie.) A tady jdou veškeré pocity stranou. (uzavře to. Ano, takhle to opravdu brala. Bena postě bylo se potřeba zbavit tak jako tak. On nepoleví.) Pak je tu ještě další věc. Klaus se rozhodl ohrozit Kate. Nechal ji unést a poslal mi vzkaz. Já jsem dala echo Benovi a doufala jsem, že přijde včas na místo, kde Kate drželi. Sama jsem se vydala do Abattoiru, ale tam Kate nebyla. Čekal tam na mě jen Klaus. Tak nějak jsem se tam před ním zhroutila, ale ještě předtím jsem to do něj napálila brokovnicí. Kate byla zavlečena do Marcelovy zahrady a "staral" (řekne to ironicky) se tam o ni Elijah. Ben ji odtamtud ale dostal. (Řekne to tak, jak to bylo. Bylo úplně jedno, že to bylo takhle naplánované, bylo jedno, že se Kate nic stát nemělo. Stále v ní převládal i názor, že se jí stejně něco nedopatřením stát mohlo a kdyby potkala Elijaha, opravdu by mu to dala sežrat. Protože něco takového od něj nečekala. Ne zrovna od něho) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 4:37 pm | |
| Děkuji. A neboj čas si vždycky najdu. Až se všechno zařídí a pořádně rozjede, tak budou vyčerpávající jen přípravy akcí. No jsem ráda, že mi tohle říká zrovna někdo z bývalých majitelů baru. (Pousměje se. Genevieve sice nebyla pří dříve majitel, ale tenhle podnik byl její rodiny, takže to tak brala.) Počkej ty už nemáš práci v orchestru? Co se stalo? Ale práci pro tebe bych klidně našla. A nemusela by jsi ani pracovat přímo v gastronomii. Každý si sice pod slovem catering představí jen gastronomii, ale já to vzala se vším všudy. Zařizuji jídlo, pití, hudbu, výzdobu. Prostě všechno. Nebaví mě spolupracovat s jinými lidmi. (Ušklíbne se a poté krátce zasměje. Nevadilo jí přímo pracovat s jinými firmami, ale takhle bude mít aspoň přehled nad vším. Tiše vydechne, když se Genevieve rozpovídá o Benovi. Neumí si představit, že ona by měla tak hrozný vztah se svou sestrou. Nerozuměli si ve všem, ale jedna druhé by nikdy neublížila. Byly prostě sestry, jenže pro Benjamina tohle asi nic neznamenalo. Bůh ví, co se mu honilo hlavou, když svou sestru týral a zneužíval.) Kdyby nebyl Benjamin takový jaký je, tak by byl možná skvělý bratr. Ale konečně ses dozvěděla něco o rodičích z jeho pohledu ne? (Lehce se pousměje. Neví, co by na to měla pořádně říct. Nebyla nikdy v takové pozici jako je Genevieve. Monique sice chce zabít také Hayley a Klausovo dítě, ale Sophie doufá, že pro ní naděje ještě je. Nemůže přestat doufat, to jediné jí teď pohání. Možná to je falešná naděje, ale potřebuje ji. Potřebuje věřit, že navzdory všemu to dopadne, jak ona doufá. Nebyla jako Genevieve. Ona nemohla dát ty pocity stranou a jít proti své neteři. Prostě to nedokázala.) Benjamina je potřeba zastavit, nezmění se. Chápu. (Kývne hlavou. Dál už nad tím ani nepřemýšlí, protože to, co jí řekne Genevieve jí naprosto vyrazí dech. Zůstane sedět s pootevřenou pusou a nedokáže ze sebe vymáčknout ani slovo. Klaus nechal unést Kate? Kate byla v ohrožení a to jen, protože je dcera Benjamina. Věděla, že by to pro ni mohlo být nebezpečné, a proto nikomu neříkala, kdo jej její otec a říkala i Kate, aby to nikomu raději neříkala. Jenže Klaus se to stejně dozvěděl. Neví, zda to někde slyšel nebo mu to řekla Genevieve, ale to bylo vlastně už jedno. A ke všemu se k tomu celému přidal i Elijah. Nemůže říct, že by jí to nezklamalo. Zklamání a hněv, přesně tohle cítila a bylo to znát i v jejím obličeji. Za poslední dobu se s ním vlastně docela spřátelila, rozuměla si s ním a nečekala by, že by byl tohohle schopný. Unést Kate a ohrozit jí na životě. Navíc to nebyla jen dcera Genevieve, ale i její zaměstnanec a člen covenu. A díky téhle kombinaci jí to opravdu dopálilo. Kate měla ráda. Vidět teď Klause nebo Elijaha, tak za sebe opravdu neručí. Nikdy by to asi nahlas neřekla, ale byla za Benjaminovo existenci ráda. Alespoň v tomto případě. Ano, Kate byla pod její ochranou. Kdyby jí někdo zabil, tak se opět probudí, ale kdyby se probudila ještě ve chvíli, kdyby tam byl její vrah, tak by jí určitě zabil i podruhé a to už by se nevzbudila. V hlavě jí začnou vířit otázky, které by nejraději položila Genevieve, ale nejspíš by se pak už nezastavila. Dokonce se jí chtěla i zeptat, jestli se něco nestalo Elijahovi. Dokonce i v tuhle chvíli si o něj dělala starosti. Sice ne tolik jako o Kate, ale dělala. Ale tuhle otázku Genevieve nepoloží, nemůže.) Jak je na tom Kate? Kdybych tohle věděla, tak jí dám volno. Muselo to pro ni být hrozné. Co si sakra ty dva vůbec mysleli, že dělají? Tvou dceru, která je zároveň členka covenu a můj zaměstnanec? Vím, že to poslední je skoro nepodstatné, ale i tak. Klaus to snad vzal oko za oko nebo co? Když ty chceš zabít mou dceru, tak já zabiju tu tvou? (Napije se pořádně piva, aby se trochu zklidnila. To, že je Kate v pořádku podle všeho jí rozhodně uklidňuje, ale jen ta představa, že se jí mohlo něco stát.) |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 6:59 pm | |
| Ne (zakrutí vehementně hlavou. Už je trochu přiopilá.) Už nemám práci v orchestru. Bohužel jsem byla propuštěna, protože jsem prošvihla už několik zkoušek. Naposledy, když jsem jela za Kolem, aby nezabil Jacksona. (pokrčí rameny a protáhne obličej.) Ale co, asi to tak mělo být. Práce prostě není holubník a já to nezvládám tak jako ty. No, teď si dám prostě pauzu a pak se něco vymyslí. Třeba si taky někde otevřu nějaký svůj kšeft. (zasměje se a znovu se napije vodky. Poslední dobou se jí opravdu všechno sypalo na hlavu. A ona se to sice snažila zvládat, ale někdy už byla prostě v koncích. Ale ztrátu práce z tho všeho brala ještě jako nejmenší zlo. I když to bylo zase o něco méně z toho, co měla ráda. Prací se zabavila aspoň na chvíli. Nemusela myslet na to, co všechno se děje kolem. Ale to bylo teď pryč. K Benjaminovi se už nevracela. Benjamin byl vážně podivná kapitola jejího života a ona se to tak nějak snažila zvládat už s nadhledem. Někdy jí to šlo lépe, jindy hůře, ale celkově se z toho vždycky dostávala už rychleji než předtím. Ale je pravda, že ten večer ji to opravdu rozhodilo. Ale alespoň si může uchovat vzpomínku na to, že její bratr před ní alespoň jednou dokázal projevit svoje city a říct jí, že ji má rád. I když tomu nic nenasvědčovalo, měl asi prostě svůj vlastní způsob. A ona to věděla.Vidí pak na Sophie, jak jí to v hlavě šrotuje poté, co jí řekla to o Kate. Míní jí říct i tu druhou polovinu, že to bylo od Klause všechno nahrané. Jí nemíní lhát. Ale pro ni to stejně nijak zvlášť nezlehčuje to, že si zahrávali s její dcerou.) No, v šoku byla, to nemůžu popřít, ale myslím, že se z toho dostane brzy. A práce jí jen pomůže. Aspoň přijde na jiné myšlenky. Klaus chtěl něco zjistit... A to, jestli Ben opravdu přijde, aby Kate zachránil, protože to by znamenalo, že je Kate jeho další slabinou po mně. A tak se teď utvrdil, že tomu opravdu tak je. Plánoval to, že Benjamin Kate zachrání. Takhle mi to řekl hned po tom, co se od Elijaha dozvěděl, že Ben pro Kate opravdu přišel. (podívá se na Sophie) Ale i když ji včera nechtěli opravdu zabít, pro mě to není nijak velké ulehčení. Benovi jsem to samozřejmě neřekla, ale co já můžu vědět, co bude chtít Klaus udělat příště? Když už ví, že Ben Kate jen tak ve štychu nenechá? Mám o ni strach. (Kousne se do rtu a podívá se na chvíli nějak jinam. Vydechne pak těžce a promne si čelo.) A ještě něco (upře pak zrak na Sophie. Nechtěla jí tait, že chodí na terapii. Sophie bude jediný člověk, co to bude vědět.) Já... chodím na terapii. Ke Cami. Dneska ráno jsem tam byla poprvé. (čeká, co na to všechno Sophie zase řekne.) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 7:34 pm | |
| To je mi vážně líto. Vím, jak moc máš hudbu ráda a ta práce pro tebe byla jako stvořená. A pro nás je práce vlastně odpočinek od toho všeho zmatku. A navíc jsem se těšila na koncert. Ale pravda, že z práce se nemůžeš ulejt, kdy chceš. A já bych to taky nezvládala, kdybych nebyla svým vlastním šéfema neměla skvělý personál. Víš kolikrát už za mě musel zasakovat Jack v kuchyni? Divím se, že toho už nemá dost. Jo a třeba si opravdu něco sama otevřeš. Možností je mnoho. A já ti ráda s čímkoliv pomohu. (Pousměje se. V tuhle dobu opravdu nebylo nejlepší hledat si novou práci. Každý toho měl moc a nestíhal. Jak by potom měl stíhat práci? Ona sama toho sice také měla moc, ale měla výhodu, že vše mohla dělat doma. Teď nejvíce stejně dělala papíry a zařizovala rozběhnutí cateringu. Ale nejspíš stejně bude muset přijmout do kuchyně někoho nového. Jack nezvládá všechny jídla, které vaří ona a John dělá jen snídaně, když je potřeba.) Já bych také byla v šoku být na jejím místě. My už jsme aspoň na něco takového zvyklé. Měla jsem jí toho naučit víc než triky s ohněm, vodou a posílání vzkazů. Aspoň by se mohla lépe bránit. (Skočí jí do řeči, než Genevieve začne vysvětlovat, jak to doopravdy bylo. Svraští obočí a mlčky jí poslouchá. Musí říct, že to byl pěkně stupidní nápad. Kate se mohlo i tak něco stát. Mohla by mít klidně i psychické následky po takové zkušenosti. Sice tu byla malá možnost, že by měla nějaké problémy, když si vezme, kdo jsou její rodiče a jací jsou, ale i tak. Samozřejmě jí neujde zmínka o Elijahovi. Znamenalo to, že je v pořádku. Sice ho může zabít jen kolík z bílého dubu, ale kdo ví čeho je teď Benjamin schopný s takovou mocí. Uleví se jí, ale i tak má na něj vztek.) Takže to bylo všechno hrané z Klausovo a Elijahovo strany. Copak si ale neuvědomili, že se jí mohlo stát i tak něco? Nebo je to prostě nezajímalo? A co by vůbec dělali, kdyby Ben nepřišel? Zabili jí? To jsme dvě. Taky mám o ní strach. Nejlepší by bylo, kdyby zůstala u tebe nebo u mě, než se zbavíme Benjamina. Sice je pod ochranným kouzlem, ale to není jistota. Nebo by jste tu klidně mohli zůstat obě dvě. Dole ty byty jsou volné, upír se bez pozvání dovnitř nedostane. Klidně bych mohla seslat i na byt ochranné kouzlo. Nebo můžu vložit kouzlo do něčeho, aby Kate byla ještě ve větším bezpečí. Být dcerou Benjamina je v tuhle dobu vážně nebezpečné, proto jsem raději Kate upozornila, aby to nikomu neříkala. (Prohrábne si vlasy a vydechne. Napije se piva a dopije ho. Dojde si do lednice pro nové a pak se s překvapením otočí na Genevieve.) Na terapii? Ke Cami? (Povytáhne překvapeně obočí.) Nečekala bych, že někdy budeš chodit na terapii. (Ani si neuvědomovala, že by Genevieve někdy potřebovala terapii, ale s tím, co se tu všechno děje by se neměla divit.) Pomohlo ti to aspoň nějak? Nevím jak moc dobrá Cami je, ale má pro to opravdu velké zapálení a věřím, že jednou z ní bude skvěla terapeutka. |
| | | Genevieve Rousseau
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 8:03 pm | |
| Jo, to sice ano, byla pro mě jak stvořená. Tedy co se hudby týče. Co se týkalo času, tak si říkám, jak jsem mohla být tak naivní, že jsem do toho vůbec šla, protože časově to nebylo vůbec jednoduché. A bylo jasné, že jednou to prostě přestanu zvládat úplně. (pokrčí rameny. Štvalo ji to, ale brala to jako hotovou věc, navíc, nemohla se cítit ukřivděně, protože si za to mohla sama.) Domluvila jsem se s Kate, že ji budu učit. Sice jí ta kouzla nemůžu ukázat názorně, ale můžu jí to dobře popsat. I pocity, co při tom má cítit nebo nemá cítit, na co má myslet. Tohle všechno zvládám, až na to, že ze mě nevyjde žádná síla, která by něco magicky změnila. (dopije už druhou skleničku vodky. Ano, tohle jí taky sloužilo jako jisté uvolnění. Vlastně ve společnosti Sophie se cítila uvolněná vždycky. Jí opravdu mohla říct všechno a byla za to ráda.) Ano, bylo to hrané a Klaus doufal, že se to stane přesně tak, jak si to naplánoval, že se to stane. A bylo tomu tak. On kontaktoval mě, já kontaktovala Bena, na což spoléhal. A Ben si pak přišel pro Kate. Byla to zkouška, ale ta zkuška mohla vyjít draho. Něco se mohlo zvrtnout a mohlo se jí něco stát. A Klaus mě mohl přesvědčovat jak chtěl, že by se jí nic nestalo. Ani on není vševědoucí. Vždycky se něco může pokazit. Od Klause by se dal takový podraz i očekávat, i když jsem si myslela, že by tohle neudělal. Kate je sice Benova dcera, ale je i moje. A já jsem vždycky stála na straně Klausova dítěte a on by udělal tohle? Tedy neplánoval to uděla, ale mohlo se to zvrtnout. (vydechne) Ale od Elijaha bych to nečekala už vůbec. Ten v mých očích klesl opravdu hodně. (když to říká, je na ní vidět, že má vztek. Kdo by ho taky neměl? Takhle si s nimi hrát? A ona ke všemu neměla svou moc, protože kdyby ji měla, Klaus ani pak Elijah by si to za rámeček nedali. Takhle akorát prostřelila Klausovi rameno, což nebyla žádná velká škoda.) A já mám svůj byt taky chráněný. Benjamin na něj seslal ochranné kouzlo. Dostane se tam jen ten, u kterého to chci. Zatím tam nově má přístup právě jen Kate. (Mohlo by se zdát docela zvláštní, že zrovna Ben seslal kouzlo na její byt. Co tam vlastně dělal? Zachraňoval jí život před Correou.) Ano, na terapii ke Cami. S Cami se v soukromí sice moc nemusíme, ale myslím, že i tohle nám právě docela dokáže zachovat ten profesionální vztah. Nikdy nebudeme kamarádky, ale ona mi vážně svým způsobem pomohla, protože jsem svůj příběh poprvé začala vyprávět spíše více pocitově než jako pohádku. A uvědomila jsem si spoustu věcí. Rozhodně k ní míním přijít zase. (Dokončí svoje povídání) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 9:14 pm | |
| Kdyby tady nebyl Benjamin a s ním spojené problémy, do toho vlkodlaci, tak by se to snad zvládnout dalo. Ale takhle si opravdu udělat vždycky čas asi nešlo. Ale aspoň si to zkusila a máš nové zkušenosti. Risknout se musí všechno, i když je to předurčené ke zkáze. (Nemyslela to sice úplně doslova, že by pak měla přijít zkáza, ale je si jistá, že to Genevieve pochopí naprosto přesně.) Nepotřebuješ moc, aby jsi ji mohla učit. A pro Kate jistě bude dobré, když jí budeš učit ty. Samozřejmě jí taky budu občas učit, když budu mít čas. Přeci jenom patří do covenu a měla bych jí také zajistit nějaké lekce magie. Ale když nad tím teď přemýšlím, nechceš učit i ostatní mladé členy? Já vím, že nepatříš do covenu už dlouho a teď už ani nemáš svou moc, ale jako taková učitelka magie by jsi byla dobrá a nemyslím si, že by proti tomu někdo něco měl. Samozřejmě bych ti za to i platila. A časově náročné by to nebylo. (Tázavě se na ní podívá, co na to řekne. Tohle by jí opravdu pomohlo a Genevieve by se navíc stále motala kolem magie a čarodějek. Byla by ve svém živlu.) Jo od Klause by se to dalo čekat, i když jsi vždy stála na jeho straně. Jde tady přeci o život jeho dcery. A myslím, že by pro její záchranu obětoval tu tvou. Ale můžu se mýlit. Jsem ráda, že se Kate nic nestalo. Ale bojím se, co přijde dál. (Skousne si ret a povzdychne si. K Eliajhovi se nevyjadřuje. Zklamal jí. A vlastně ani neví, co si o něm myslet. Ona je asi poslední, která by ho měla odsuzovat, když ona sama chtěla zabít Klausovo dítě. Jenže o Elijahovi si myslela něco jiného. Skousne si ret a nadechne se.) Benjamin seslal na tvůj byt ochranné kouzlo? Co dělal u tebe? A proč to kouzlo vůbec seslal? Stalo se něco? (Podívá se na Genevieve docela ustaraně. Nechápe, proč by to Benjamin dělal. Hrozilo snad Genevieve nějaké nebezpečí? Začíná mít pocit, že naprosto nic neví. Stará se o jiné věci a pak nedává pozor, co se děje jejím přátelům. Byla mizerná kamarádka.) No tak pokud ti ta terapie opravdu pomáhá, tak je to jen dobře, že k ní chodíš. |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Sophie´s Flat | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|