The Originals RPG Roleplay game na téma The Originals. |
|
| |
Autor | Zpráva |
---|
Genevieve Rousseau
Poèet pøíspìvkù : 1587 Join date : 15. 08. 14 Age : 38 Location : New Orleans
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 10:15 pm | |
| (Jakmile jí Sophie nabídne, že by mohla učit mladé nezkušené čaroděje magii a kouzlům, docela ji to překvapí a zarazí. Ona a učit mladé? Ještě k tomu z covenu, ze kterého vlastně zradou vystoupila? Ano, ona v očích jiných může být považována za zrádkyni svého vlastního druhu, protože se od covenu odřízla. Udělala tuhle věc a teď by se ke covenu měla vracet jako učitelka magie? Nebyla si tím jistá, protože i když Sophie tvrdí, že by nikdo nic nenamítal, ona by si i dovolila tvrdit opak. Třeba má Sophie pravdu, ale je tu i velká pravděpodobnost, že by čarodějky něco namítaly. Musí si tohle ještě opravdu rozmyslet. Navíc, neví, jak bude reagovat na to, že všichni kolem ní budou čarovat a ona, ať se bude snažit sebevíc, ze sebe nevydá ani špetičku magické energie a nezvládne ani to nejjednodušší kouzlo.) Já.... tohle si ještě promyslím, Sophie. (podívá se na ni s docela vážnou tváří, protože pro ni to bylo opravdu vážné téma. K situaci s Kate se už dál nevyjadřovala. Jí samotné to ještě nedělalo moc dobře, když si vzpomněla na ten strach a na ten hrozný zármutek, co v Abattoiru zažívala.) Ano, on seslal na můj byt ochranné kouzlo. Šel zrovna kolem a viděl, jak se mě Francesca Correa pokouší shodit z balkonu, abych se zabila. Zachránil mě a postaral se o moje vyléčení a následnou ochranu bytu. (Shrne tu situaci jen velice sběžně. Nechce tím Sophie zatěžovat, ale ona sama o tom ani nechce moc mluvit. Pak se najednou zvedne.) Myslím, že už půjdu, nebo tu do sebe za chvíli hodím celou tu flašku vodky, a to by nemuselo dopadnout dobře. (pousměje se) Ráda jsem tě zase viděla, Soph. Měj se. (Cestu z bytu zná, takže se vydá ke dveří, do kterých po chvíli zapluje a zmizí Sophie z dohledu. Vydá se rovnou domů, kde po tomhle namáhavém dni zaleze do postele.) |
| | | Sophie Deveraux
Poèet pøíspìvkù : 957 Join date : 15. 08. 14 Age : 34 Location : New Orleans, French Quarter
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 15, 2015 10:31 pm | |
| (Vidí na Genevieve, že jí to zarazilo. Nejspíš jí to neměla nabízet. Ani vlastně neví, jak se teď Genevieve musí cítit, když je bez magie. Sice Sophie už zažila časy, kdy nemohla využívat magii a to když je mimo město, ale to jí nevadilo. Furt měla jistotu, že až přijede zpět, tak jí zas pocítí, ale Genevieve už žádnou jistotu neměla. Kývne na její odpověď, ale už se k tomu nevyjadřuje. Byla by ráda, kdyby to přijala, ale je to jen čistě na ní, jak se rozhodne.) Francesca se tě pokoušela zabít? (Vyjeveně na ní zírá. K tý ženský začínala cítit odpor. Nejen, že zaútočila na sídlo a ohrozila Marcelovo život, ale ještě se pokoušela zabít Genevieve a povedlo by se jí to, kdyby tam nebyl Benjamin. Zavrtí hlavou a dá si pořádného loka piva. Chtěla k tomu ještě něco dodat, ale Genevieve se chystala k odchodu.) Jo to by opravdu nedopadlo dobře. (Lehce se zasměje.) Já tebe taky Gen. Měj se a dávej na sebe pozor. (Usměje se a dívá se, jak odchází, dokud jí nezmizí z pohledu. Ještě nějakou dobu pak o všem přemýšlí. Bylo toho hodně, co se dnes dozvěděla a zpracovávala to ještě několik hodin potom. Nemohla se ani soustředit na práci. Pořád nemůže uvěřit tomu, že se Elijah snížil k únosu Kate a jejímu ohrožení na životě. Raději pak vzdá všechny pokusy vrátit se k práci. Odejde nahoru do koupelny a dá si horkou a dlouhou koupel. Snaží se na nic nemyslet a jen realaxovat, ale moc jí to nejde. Nakonec z vany vyleze a přesune se do postele. Bylo to tu zase. Nemohla usnout, přemýšlela.) |
| | | Sophie Deveraux
Poèet pøíspìvkù : 957 Join date : 15. 08. 14 Age : 34 Location : New Orleans, French Quarter
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Jan 20, 2015 9:03 pm | |
| (Několik hodin ještě strávila v baru, kde si povídala s Johnem, ale nakonec se odebere do svého bytu. V tu chvíli chce jen odpočívat a podívat se na nějaký film nebo seriál. Ale ze všeho nejdříve se odebere do koupelny, kde se vysprchuje a pak převlékne do čistého a pohodlnějšího oblečení. Džíny vymění za kraťasy. Sice na ně nebyla vhodná doba, ale ven se nechystá a doma měla dostatečný teplo. Do toho si oblékne tílko a přes to košili. V kuchyni si udělá něco malého k snědku a přesune se na gauč. Notebook si dá na stůl a pustí si poslední díl Once Upon a Time, který ještě neviděla. Někomu tenhle seriál přijde jako jedna velká pohádka, což jí samozřejmě také, ale i tak jí to baví. Kdo říká, že by měli být pohádky jen pro děti? I když zrovna tenhle seriál by malému dítěti rozhodně nepustila. Opře se o gauč a začne jíst salát, který si připravila.) |
| | | Kol Mikaelson
Poèet pøíspìvkù : 1220 Join date : 15. 08. 14 Location : New Orleans
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Jan 20, 2015 9:12 pm | |
| Kol byl celý den doma, na plantáži. Přece jenom nechtěl riskovat chodit třeba někam do baru a pít, protože pak by se nemusel vůbec ovládnout, stejně jako včera večer. A navíc neměl jistotu, že bude Sophie doma, takže se rozhodl, že ji navštíví až k večeru. Ano, to taky nemusela být doma, a je neslušné otravovat večer, ale co je mu po slušnosti, zrovna v jejím případě? Neměli se v lásce, ani jeden, takže si rozhodně na zdvořilosti vůči ní moc nepotrpí. A plánuje, že jí dá pořádně sežrat to, jak to oduřknutí zpackala. Byla vůdkyně covenu, dost silná čarodějka, tak jakto, že se jí to nepovedlo? Nejradši by dal vědět Alisee, ale ta je těhotná a vážně nepotřebuje, aby se jí ještě něco stalo kvůli tomu, že mu bude pomáhat. Zrovna ve chvíli, kdy odcházel z domu a nasedal do auta, mu zavibroval mobil - esemeska od Alisey. Přečte si ji a ušklíbne se; ne, teď se vážně stavit nemůže. Ani teď, ani za pár dní. Za chvilku nacvaká do telefonu odpověď: - kód:
-
"Promiň, Aliseo, ale teď mám dost práce, nejde to." Na nic nečeká a zprávu odešle. Potom se rozjede směr bar, a tím pádem i směr Sophiin byt. Jede docela rychle - jak je jeho zvykem - a za chvíli je u baru. Zaparkuje, vystoupí z auta a vejde dovnitř. U obsluhy se shání po čarodějce, kterou hledá, ale dozví se, že v práci není, ale že před chvílí šla k sobě do bytu. Poděkuje za cennou informaci a vydá se k jejímu bytu. Moc dobře to tam zná, ví, kde je. Však tam taky bydlela Genevieve. Zjistí ale, že Sophie si to trošku víc přestavěla. Zastaví se před jejími dveřmi a zaklepe. Čeká, až mu otevře - moc dobře slyší, že je uvnitř v bytě. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Jan 20, 2015 9:26 pm | |
| (Neshlédne ani polovinu dílu a už uslyší, jak jí někdo klepe na dveře. To vážně nemohla jen chvíli odpočívat? I když den strávený s Elijahem byla jistým odpočinkem. Jenže teď chtěla mít chvíli pro sebe a dokoukat ten zatracený díl. Pauzne si video a vstane z gauče, odloží misku a rozejde se ke dveřím. Už po cestě ucítí energii upíra. Přemýšlí, kdo by to mohl být. S Elijahem byla včera, takže on ne a navíc on jí nejdříve psal. Napadá jí proto jen Marcel. Otevře dveře a k jejímu překvapení tam stál Kol. Povytáhne překvapeně obočí. Co ten tu chtěl? Nenapadá jí důvod, proč za ní Kol přišel.) Doufám, že to za to stojí, protože Robin Hood vede s Reginou vážně zajímavý rozhovor. (Založí si ruce na hrudi a čeká, až Kol řekne, co chce.) |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Jan 20, 2015 9:37 pm | |
| Nemusí ani čekat dlouho a slyší, jak někdo vstává a jde ke dveřím. Když mu Sophie otevře, na jeho tváři nenajde žádný jeho typický úšklebek. Ne, teď ne. Teď je tu v docela vážné věci (ale nikdo neříká, že ty úšklebky nepřijdou, protože Kol je Kol a nikdy si nějakou poznámku neodpustí. Když na něj Sophie 'vybafne' s Robinem Hoodem a nějakou Reginou, zmateně se na ni podívá, protože nechápe, o to jde. Bohužel, na Once Upon a Time se ještě nestačil podívat. "Doufám, že mě pozveš dál, protože Sophie s Kolem teď taky povedou zajímavý rozhovor a jistě by se jim to nechtělo řešit mezi dveřmi." Dobře, ten úšklebek přijde trošku dřív, než se čekalo. Doufá, že ho pustí Sophie dovnitř, protože na tohle byl potřeba vážně klid. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Jan 20, 2015 9:49 pm | |
| (Nediví se ani jeho zmatenému výrazu, když se zmínila o postavách z Once Upon a Time. Elijah také nechápal narážku na film Frozen, když zmínila rukavice, které nosila Elsa. Původní nejspíš neměli rádi pohádky nebo jakýkoliv film a seriál. Nijak to neřeší, protože to je naprosto nepodstatné.) Víš, že jsi o nás právě mluvil ve třetí osobě? (Povytáhne obočí. Zajímají jaký rozhovor teď povedou, když má být podle všeho zajímavý. Rozhodně teda nebude zajímavý jako OUaT, protože Kol jí rozhodně nepřišel vyznávat lásku. Povzdychne si, otočí se ke Kolovi zády a pomalu zamíří do kuchyně. Po cestě ho ještě nakonec pozve dál.) Pojď dál. (V kuchyni zaklapne notebook a sklidí si ze stolu misku s nedojezeným salátem.) Dáš si něco? (Otočí se na něj. V lásce ho sice neměla, ale dokázala být ještě natolik zdvořilá, aby mu něco nabídla.) |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Jan 20, 2015 10:01 pm | |
| Kol protočí oči, když ho Sophie ještě upozorní na to, že o nich mluvil ve třetí osobě. Jasně, že to věděl, tak mimo ještě nebyl. "Ty sis toho všimla?" podívá se na ni naprosto překvapeně a nakonec se ušklíbne. "Ještě nejsem tak mimo, abych si toho nevšiml, Sophie." Samozřejmě ona neví, co má na mysli tím 'nejsem tak mimo' - zatím je jen a jen na ní, jak si to vyloží. Když se k němu otočí zády a pomalu jde zpátky do bytu, pozorně naslouchá a čeká, kdy ho konečně pozve dál. Když uslyšel ona slůvka, díky kterým mohl vstoupit, opatrně překročil práh a vydal se za ní do kuchyně. Nečeká na její svolení nebo tak něco a prostě si sedne na židli. "Dal bych si krev, ale tu nikde v pytlících zřejmě nemáš, a pít z tebe, to bych zrovna teď neriskoval. Alkoholu tady jistě budeš mít víc, ale to by taky nemuselo dopadnout dobře." Nemohl říct, že by se to, co udělal včera, dneska nemohlo opakovat. Sophie je sice silná, ale on je zase rychlý. Stačilo by pár pohybů a její tělo by skončilo na zemi, protože by byla mrtvá. "Asi nebudu chodit kolem horký kaše a ukážu ti, proč jsem tady," podívá se na ni, vstane ze židle a jde blíž k ní. Vyhrne si rukáv mikiny a natáhne k ní ruku tak, aby mohla vidět malé znaménko na jeho zápěstí. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Jan 20, 2015 10:31 pm | |
| (Ušklíbne se nad jeho poznámkami. Přeje si jen, aby to rychle bylo za ní a Kol odešel. Nestála zrovna o jeho společnost. Pamatuje si, že s ním jedním časem vlastně vycházela. Nikdy si toho zrovna moc neřekli, ale snášeli se v pohodě. Až když jí chtěl zabít, tak nebyl zrovna její favorit a pořád se to nezlepšilo. Nechápe jeho narážky na to, že ještě není tak mimo. Popravdě Kola chápala jen málokdy. Raději na to už nic neřekne. Už vůbec pak nechápe, co by nemohlo dopadnout dobře, kdyby si dal alkohol. Začíná mít pocit, že Kol je blázen. Možná jím byl vždycky a až teď se to naplno projevilo.) Alkohol snad probouzí tvé druhé já? (Zavrtí nechápavě hlavou. Svraští obočí a pozoruje ho, když konečně začne s tím, co chce. V obličeji má vážně nechápavý výraz, když k ní přijde a začne si vyhrnovat rukáv. Sklopí pohled a podívá se na jeho zápěstí.) Co to kurva? (Chytne ho za tu ruku a začne pořádně zkoumat křížek na jeho ruce. Ne, to není možné. Připadá jí jako by to snad přivolala, když se bavila s Elijahem, že každý dělá chyby a bavili se zrovna o Kolovi.) Vrátilo se to. (Pustí ruku a zamračeně se podívá na Kola. Na tohle potřebovala panáka a pořádného. Popojde ke stolu, kde byla ještě flaška vodky od doby, co tu byla Genevieve. Vezme si jí do ruky, otevře a napije se z ní. Pak jí vrátí zas na stůl a opře se o něj.) Když jsi za mnou přišel, znamená to, že ještě nejsi zcela pod vlivem, což je dobrý. Zatím teda. (Zavře oči a promne si jedno oko prsty. Vydechne a oči opět otevře.) Proto jsi chtěl zabít Jacksona? I když teď se chováš normálně, takže ne. (Povídá si to spíše pro sebe. Genevieve by byla jistě radši, kdyby se to svedlo na uřknutí. Řekla by si, že to prostě nebyl on. Jenže teď nemůže přemýšlet nad Genevieve a Jacksonem. Teď musí přijít na to, jak Kola zbavit uřknutí a tentokrát úplně. Jenže to jí zabere při nejmenším den, upravit zas to kouzlo.) |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Jan 20, 2015 10:58 pm | |
| Poznal na ní, že ho asi moc nechápe. Kdo by ho taky chápal? Když (zatím) nevěděla, že se uřknutí vrátilo, nemohla si tohle všechno, co jí tu říkal, dát do souvislostí. Škoda, že ji nemůže nechat v nevědomosti trošku déle, docela ho bavilo sledovat tak trošku zmatenou Sophie, která nechápe, o čem mluví. No, dobrá, nebyla jediná, která ho občas nechápala, ale to je teď jedno. Až ho zase někam zavře, mohla by za ním chodit častěji, bavilo ho dělat si z ní legraci. A Hayley dlouho neviděl. Kdyby za ním přišel Finn... Uřknutý Kol, který na něj byl hnusný už normálně, a Finn v jedné místnosti; to by asi nedopadlo dobře. Jeden by určitě skončil se zlomeným vazem, a Kol by to jistě nebyl. Nenechal by se zneškodnit od tohohle 'bratra'. A navíc, Finn skoro nepije krev, takže by měl v tomhle Kol navrch. A ještě k tomu by byl uřknutý = zuřivější. Samé výhody, no ne? "Rozhodně ho neprobouzí tak, jako jiné věci," řekne tajemně, i když ví, že za chvilku se Sophie dozví, proč že vůbec přišel. I za těhlech okolností mu to přijde docela úsměvné, když vidí, jak je Sophie překvapená. "No co koukáš? Zpackala jsi to." zašklebí se na ni, ruku zase spustí podél těla a rukáv si narovná. Na to, že se to vrátilo, už nic neříká. Jistě, že je to zpátky, jinak by na ruce neměl znaménko, které vypadalo jako uřknutí. "Hele, možná bych si panáka dal, to neuškodí," ušklíbne se, když vidí, že pije z flašky s vodkou. "A nebo si dám klidně pár loků takhle, nejsem vybíravý," zaculí se na ni a čeká, jestli mu flašku dá, nebo ne. "Však víš, poprvé to se mnou bylo jako na houpačce. Jednou jsem se choval normálně, podruhý zase ne. A trošku... jinak? Jsem se choval včera večer. Chtěl jsem si dát krev přímo ze žíly, neměl jsem v úmyslu nikoho zabít, ale neovládl jsem se. Neudělal bych to, ani když bych byl opilý. Možná, kdyby to byl chlap na půl zkříženej se psem, s divnýma vousama, a vůbec, kdyby byl celej divnej, asi bych o tom přemýšlel, jestli ho zabít nebo ne, i kdybych uřknutej nebyl," ušklíbne se. Musí jí dojít, o kom mluví. Sotva dořekne tohle, začne mluvit o Jacksonovi i ona. "Jak jsem řekl, toho bych zabil i bez uřknutí. A už sis odpověděla - nebyl jsem v tý době uřknutej. Tohle jsem objevil teprve včera. A proč se vůbec ptáš? Doufalas, že by to pro mě byla 'polehčující' okolnost? Těžko. Nikoho nezajímá, že to, co jsem dělal předtím, jsem vlastně udělat nechtěl." |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Tue Jan 20, 2015 11:31 pm | |
| (Protočí oči nad jeho poznámkou o alkoholu a probuzení jiných věcí. Vážně si nějakou chvíli myslela, že se pomátl. Ale to hned zavrhla, když uviděla to znaménko.) To vidím chytráku. (Přizná, že to opravdu zpackala. Nebylo to spíš v tom, že kouzlo se nepovedlo, ale že se nijak nepřesvědčila. Prostě jen na chvíli koukla na Kola, položila mu jednu otázku a tím to haslo. Možná by se i nějak pomocí kouzla přesvědčila, že to fungovalo, ale byla naštvaná na Aliseu, i když teď by nejspíš neměla. Napravit to může jedině, tak že kouzlo upraví a to pořádně a použije ho na Kola. Znovu protočí oči a nakonec Kolovi flašku ze stolu podá. Nijak nemyslí na to, že by jí mohl něco udělat a jeho stav se díky alkoholu zhoršit. Poslouchá pak jeho vyprávění o jeho chování. Super, takže zabil nějakého člověka. Ještě lepší. Povytáhne obočí, když pak popisuje koho by zabil, kdyby byl opilý. Dojde jí, že mluví o Jacksonovi. Skoro by i vyprskla smíchy, ale přemohla se. Uklidní se a vydechne. Nebylo vhodné se tomu smát, když mluvil o tom, že by ho klidně zabil, ale popis vtipný určitě byl. Svraští obočí, když pak odpovídá na její otázku a přidá svou. Kol byl rozhodně divnej. Vážně si myslel, že to nikoho nezajímalo?) Ptám se, protože by to pro Genevieve byla jistě lepší varianta, než že ses choval jako žárlivý expřítel. A vlastně jo. Pár lidí to opravdu zajímá. A někteří vážně chápou, že jsi to udělat nechtěl, ale byl jsi uřknutý. Hele dokonce i já to chápu. Vím totiž, že bys Genevieve nikdy nic neudělal, kdyby nebylo toho uřknutí a vím, že toho jistě lituješ. A jen jedna rada. Pokud Genevieve miluješ a chceš jí zpátky. Nezabíjej Jacksona ani nikoho jiného, nechovej se jako žárlivec a rozhodně na ní nebuď hnusnej, nedělej jí podrazy a nespi na truc s jinými a pak jí to rozhodně nevykládej. Protože takhle si jí rozhodně nezískáš zpět. Akorát jí tím odradíš. Bojuj za ní, ale ne s jinými. (Ani neví, proč mu to tady vykládá. Kol to teď jistě přejde a nebo protočí oči. Proč by totiž poslouchal zrovna jí?) A teď špatná zpráva. Musím tě někam zavřít, protože to kouzlo musím nejprve upravit a to nezvládnu během jedné hodiny a ani za noc. |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 21, 2015 4:35 pm | |
| Musí se trošku ušklíbnout, když slyší Sophie, jak přiznala, že to opravdu zpackala. Nečekal to. Vlastně si spíš myslel, že začne řvát na něj a bude s ním mít nějaký problém, ale jak to tak vypadá, zmýlil se - dneska se k němu chovala i docela... mile? To u ní nebylo vůbec zvykem. Kdo by se k němu taky choval mile, když ho málem zabil? Může být rád, že mu je ochotná pomoct (snad). Ale zase kdyby mu neriskovala, hrozilo by, že Kol ublíží nejen jí, ale i ostatním lidem, na které jí záleží, třeba i na Genevieve. Zaculí se na ni, když Sophie protočí oči a s díky si od ní flašku vezme. Chviličku ji jenom drží, ale nakonec si pár loků dá. Ještě ji ale na stůl nepokládá - co kdyby dostal ještě chuť? Jestli ho zase na pár následujících dní zavře někam do nepohodlného sklepa, alkohol neuvidí pěkně dlouho, tak ať má něco do zásoby. Dá si teda další lok a potom si otře pusu rukou. Když pak začne Soph mluvit, nepřerušuje ji a pozorně poslouchá. Občas musí zavrtět nesouhlasně hlavou, protože mu to přijde jako hloupost, to co tady říká. Co je mu po tom, že by to byla pro Genevieve lepší varianta? Stejně si o něm už myslí jenom to nejhorší, tohle už by to nevylepšilo. Musí trošku překvapeně pozvednout obočí, když slyší, že Sophie chápe, že to nechtěl udělat. To je asi jediná. "Myslím si, že Genevieve jsem právě teď úplně někde, Sophie. Jí je úplně jedno, jestli jsem chtěl Jacksona zabít, když jsem byl v pořádku, a nebo když jsem byl uřknutý. A kdo to kromě tebe chápe? Jsi totiž první, kdo mi tohle řekl. A zrovna od tebe bych to vážně nečekal, myslel jsem si, že mě fakt nesnášíš. Ale třeba nakonec nejsi tak marná a budeme spolu dobře vycházet," zašklebí se na ni a založí si ruce na prsou. "Což o to, já Genevieve miluju, ale ona mě ne. A víš co ti řeknu? Kdybych si mohl vrátit čas a rozmyslet se ještě nad tím, jestli do té Zátoky pojedu, jel bych. Nevrátil bych to zpátky, protože Jacksona ze srdce nenávidim. A kdo ví, třeba by se mi tentokrát povedlo ho zabít. A jsem si jistý, že bych neulevil jenom sobě.." Ne, na Jacka prostě názor nezmění. Teď ho ale Kol nechá chvilku na pokoji. "To já jí neřekl, že jsem spal s Claire," - ano, řekne její jméno, protože předpokládá, že jí to Gen už stačila vyžvanit - "dozvěděla se to od někoho jinýho. A když nad tím vlastně tak přemýšlím... Co kdyby to na truc nebylo? Genevieve má Jacksona, tak proč já bych si nemohl taky někoho najít? Někoho, koho Gen nensáší stejně jako já nesnáším Jacksona? My dva už spolu prostě nebudeme, řekla, že to nejde. A já se už pomalu přestávám snažit. Vlastně už jsem přestal, nemá to cenu." Co se to sakra děje? Proč tady spolu tihle dva mluví úplně v pořádku, o takových věcech a nehádají se? Když řekne, že ho bude muset někam zavřít, sedne si na židli a zaculí se na ni. "Klidně mě zavři tady, je mi to jedno. Teda doufám, že u tebe budu mít trochu větší komfort než u Klause v Sídle." |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 21, 2015 5:10 pm | |
| (Sama sobě se také docela diví, že je na Kola celkem milá. Nemůže říct, že by ho nenáviděla. To je moc silné slovo. Prostě ho jen neměla zrovna v lásce. A nešlo jen o to, že jí chtěl zabít, ale zabil dvě mladé čarodějky a to bylo pro ni mnohem horší. Jenže tuhle zapšklost v sobě nemůže mít navěky ne? Navíc už ze všech těch hádek byla unavená a řekla to dokonce i Alisee, takže proč nezměnit přístup i ke Kolovi? Povytáhne obočí při Kolovo slovech. Kol byl snad ještě větší záhadou než Elijah. Jednou má sebevědomí větší než Empire State Building a další den říká tohle? Prohrábne si vlasy a zavrtí nad jeho slovy hlavou. Nemůže uvěřit, že tenhle rozhovor vede s Kolem Mikaelsonem, ale už to tak opravdu bylo. Nechá ho domluvit až do konce.) Fajn řekněme tedy, že vůbec nesejde, jestli jsi byl uřknutý nebo ne. A myslím, že to chápe více lidí. Genevieve to chápe, vím to. A takový Elijah taky. Což mi připomíná, že si s tebou chce promluvit. (Zatváří se trochu provinile, že to Elijahovi řekla. Kdyby tenhle rozhovor vedla s Kolem už předtím, tak by to asi neudělala.) Nenávidět tě? To ne. To je moc silné slovo. Jen jsem hodně dlouhou dobu hledala způsob, jak ti odpustit smrt dvou mých čarodějek. No nenašla jsem ho, ale už to taky nechci řešit. (Pokrčí rameny. Kdyby je teď viděla Genevieve, tak možná dostane infarkt.) Člověk by řekl, že ve vztazích budeš mít více zkušeností, když žiješ přes tisíc let, ale ono to tak není. Jsi vážně tak slepej nebo jen blbej? Genevieve tě pořád miluje. Neřekla mi to sice nahlas, ale byl jsi první, kterému se takhle otevřela. Takové city jen tak nezmizí. Neznamená, že když se s někým rozejdeš, tak ho nemiluješ. A tím, co děláš jí akorát ubližuješ. Myslíš, že si užívala to, když ti zabodla dýku do srdce? Ne. (Vydechne a pak se zhluboka nadechne. Přejde k lince, kde si vezme sklenku. Pak Kolovi vezme flašku vodky, nalije si a vrátí mu jí. Už je to nějaká doba, co nepila tvrdý alkohol, ale na takový rozhovor ho vážně potřebuje. Vrátí se ke stolu o který se opět opře a podívá se zpět na Kola.) Fajn pokud Claire není na truc, tak s ní buď. Ale pokud je to jen tvá snaha pomstít se Genevieve, tak to nedělej. Nepomůže ti to vůbec v ničem. A pokud si myslíš, že to nemá cenu, tak to vzdej úplně. Mě to vlastně může být jedno. (Proč mu tady vykládá tyhle věci? Nejspíš se nepomátl Kol, ale ona. Naprosto se zbláznila už. To má z toho, že kouká na OUaT a nemožný vztah mezi Reginou a Hoodem.) V mém bytě tě vážně zavírat nebudu. Všechno bys mi tu rozbil a já bych tu nemohla pracovat a možná ani být. Budeš v bytě o patro níže. |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 21, 2015 5:55 pm | |
| Když řekne, že ví, že to Genevieve chápe, musí se zasmát. On si to nemyslel. Kdyby to chápala, nebála by se ho přeci. Samozřejmě, že by to nebylo jako dřív, ale hned by ho neodkopla, dala by jim šanci. Ale neudělala to, vykašlala se na něj, na svojí velikou lásku a vpadla do náruče toho pitomci ze Zátoky, který nemá ani u svojí vlastní smečky pořádnou autoritu jako Alfa. "Ne, Genevieve to nechápe. Kdyby ano, chovala by se ke mně úplně jinak, než se chová teď. Chápu, že by to asi dlouho nebylo jako dřív, ale slovíčko 'šance' jí nic neříká? Tolik mě milovala, a přitom jí to ani nestálo za to, abychom to ještě zkusili," nechápavě zavrtí hlavou a zasměje se. Když vyslovuje slovo 'milovala', naznačí rukama uvozovky. Samozřejmě, že věděl, že ho vážně milovala, ale teď na ni byl prostě naštvaný. Dost. "Myslím si, že Elijah to beze mě ještě pár dní vydrží." Když řekla, že no vlastně může i docela snést, ušklíbne se. "Takže když to vezmeme kolem a kolem, vlastně se dá říct, že mě máš ráda," zaculí se na ni a čeká, jak na tohle zareaguje. Ne, ráda ho určitě neměla, ale je zvědavý, co mu na tohle řekne. On by právě teď řekl, že mezi sebou mají takový neutrální vztah. Nemají se ani moc rádi, ani se nesnáší. Prostě něco mezi. "Víš, jsou vztahy a 'vztahy'. Myslíš si, že mně neublížilo, že se se mnou rozešla defacto bez toho, abychom to nějak probrali? Prostě mi to oznámila jako hotovu věc. A o pár dní se dozvím, že se tahá s Jacksonem. To je fakt láska jako trám. A řekl jsem jí, že za ní už nebudu lézt. Zdálo se, že je víc než ráda - byla přímo nadšená. A vlastně mi to ani nebude dělat problém. Po tom, co do mě zabodla tu dýku, mě docela naštvala, víš? Docela.. Docela hodně. " Když si od něj chce vzít flašku, podá ji jí a potom si ji od ní zase hned vezme a dá si loka. "S Claire to na truc nebylo, ale nechci s ní být." 'Protože chci být s Genevieve,' dodá si v hlavě. "Super, tam je to jistě pohodlnější než ve sklepě v Sídle. Je tam televize? A bar? A krev i normální jídlo?" koukne na ni a zahrne ji otázkami. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 21, 2015 6:25 pm | |
| (Zamračí se, když se Kol začne smát. Neví, jestli to prostě jen přišlo vtipné nebo to je tím uřknutí a brzo něco provede. Když byl uřknutý, tak byl dost šílený. Přimhouří oči a začne ho raději pozorovat trochu obezřetněji. Nehodlá zrovna teď skončit s prokousnutým krkem a ztrátou krve aspoň při nejlepším tedy. Při nejhorším by jí mohl klidně i zabít. Povzdychne si při jeho slovech. Tohle bylo, jak mluvit do dubu. No možná ještě horší.) Bože ty jsi vážně blbec. Přesvědčovat tě o něčem, co nevidíš, je zbytečné. (No své aspoň k tomuhle řekla. To že to Kol nechápal a nevěřil tomu, je jeho problém. Není přeci žádný amorek, aby dávala někoho dohromady. Genevieve je teď s Jacksonem a nejspíš s ním nějakou dobu bude. I když moc nevěří, že jí Jackson může dát všechno, co Genevieve potřebuje. Na druhou stranu toho vlkouše vůbec neznala, takže nemůže posoudit. Ohledně Elijaha už nereaguje, ale po dalších Kolovo slovech se musí začít smát. A rozhodně se nesměje krátce a tiše. Po nějaké chvilce se uklidní a vydýchá.) Promiň. Tohle… ne tohle ne. Dokážu snést tvou přítomnost, dokážu si s tebou klidně i promluvit v klidu, ale rozhodně nejsi můj BFF. Řekněme, že už tě nebudu označovat za psychopata. To je pokrok ne? (Nakrčí nos a tázavě se na něj podívá. Vzájemně na sebe třeba už nebudou tak hnusný. Kdo ví, třeba z nich jednou budou přátele, ale raději nepředbíhat. Tohle se jen tak rozhodně nestane. Nejraději by teď Kolovi řekla, že do Jacksonovo náruče jí zahnal vlastně on, ale neřekne to. Moc dobře si vzpomíná, co řekla Genevieve. Ještě víc by soptil.) Ty prostě neumíš číst mezi řádky, že ne? A nepoznáš přetvářku. Víš co? To je jedno. Prostě ty a Genevieve už nejste spolu. Třeba se jednoho dne dáte opět dohromady, co já vím. Ale jen jí prosím neubližuj. Nech Jacksona na pokoji. A nedělej Genevive naschvály. A ohledně Claire. Nebuď s ní, když to nechceš. Akorát s tebou promarní část svého života, zatímco by ho mohla strávit s někým, kdo by jí opravdu miloval. (Zamračí se. Nebylo to kvůli tomu, co řekla, i když tak trochu ano. Nikdy by jí nenapadlo, že zrovna ona bude někdy mluvit o vztazích. Sama měla za svůj život jediný vztah a od té doby se jim raději vyhýbá a nejblíže ke vztahu měla maximálně s Johnem.) Myslíš, že provozuju motel pro upíry? Jo televize tam je. Ale jinak nic. Nebudu tam přeci skladovat jídlo a alkohol, když tam nikdo nebydlí. Jídlo ti můžu nosit z baru a nějakou zásobu ti opatřit. Nějakej ten alkohol kvůli tobě obětuji. A krev? No s tou to bude složitější, ale sehnat bych jí mohla. (O krev by klidně mohla požádat Marcela, ale to se jí zrovna nechce. Marcel neměl rád zrovna Kola, co ví. Elijahovi také říkat nebude. Když si četl tu sms, tak se netvářil zrovna nadšeně, takže teď jistě bude něco řešit. No nejspíš bude muset zajít do nemocnice. Ha další věc, kterou si bude moc dát do životopisu. Zloděj krve pro šíleného upíra. To se tam jistě bude vyjímat.) |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 21, 2015 8:30 pm | |
| Nemůže si nevšimnout jejího zamračení, když se začne smát. Asi si myslela, že začíná pomalu ale jistě bláznit. "Nemusíš se bát, zatim jsem v pohodě," ujistí ji. Zní to dost věrohodně, a taky že je. Teď se cítí dobře, nepociťuje na sobě nějaké velké změny. A pokud měl jít ten proces uřknutí stejně 'rychle', jako ten předtím, má ještě dost času, než začne úplně bláznit a vyšilovat. Na to, že je blbec a že je zbytečné ho o něčem přesvědčovat, už nic neříká. O tomhle měl jasno, prostě si myslel, že už s ním Genevieve nechce být - dala mu to dost najevo. A Sophie pochopila, že nemá cenu se s ním dohadovat, a zrovna o tomhle. Kol byl paličák, nenechal si jen tak něco vymluvit. A zvlášť od Sophie, proč s ní vlastně mluví o tomhle? Přišel sem snad kvůli tomu, aby mu pomohla s oduřknutím a ne, aby mu radila, co s Genevieve. Musí se taky trošku zasmát, když se začne smát i Sophie. Možná to někomu nepřišlo, ale její smích byl docela nakažlivý. A nebo to bylo prostě tím, že se Kol rád smál, taky možnost. "Víš, vlastně jsem ti chtěl říct, aby sis nedělala zbytečný naděje, protože místo BFF je už dávno obsazený," ušklíbne se na ni a když říká to 'BFF', trošku protočí oči; podobné zkratky mu přišly zvláštní. "Snad jsem ti tím nějak moc neublížil a tvoje srdce nerozbil na milion kousků," koukne se na ni, skoro starostlivě, a potom se trošku zasměje; jistě, že tohle všechno byla legrace. Byl rád, že se se Sophie dá takhle bavit - možná nebyla zas až tak špatná, jak si myslel. "Tos možná říkat neměla, přece jenom, za pár dní, možná hodin, se asi jako psychopat zase chovat začnu. A nevylučuje se, že se tak trošičku nechovám i v normálu," ušklíbne se. "Ale jo, je to dost velkej pokrok. Na to, že jsem tě chtěl zabít," koukne na ni a pokrčí rameny. "A navíc, kdybychom byli fakt dobrý přátelé, bylo by divný, kdyby sis o mně povídala někdy s Genevieve. Kdyby náhodou..." ..kdyby se náhodou dali zase dohromady. Dokončí si v hlavě tu větu, ale nahlas ji neřekne. "Nechápu, jak jsi přišla na to, že chci dělat naschvály Genevieve. Ty budu dělat možná tak Jacksonovi, pokud ho nezabiju. Ještě se rozmyslím. A kdybych se náhodou rozmyslel pro ty naschvály, rozhodně by stály za to. Teď jen, jestli by byly spíš humorné a nebo trošku tvrdší. Uvidíme, uvidíme..." trošku zlomyslně se pousměje. Ke Claire se už nevyjadřuje. Bude rád, když si najde někoho, kdo ji bude milovat, nejlíp ten její Toby, když s ním čeká dítě. A popravdě neví, jestli by byl schopný k ní začít cítit něco víc. Možná, kdyby už neměl vůbec žádnou naději, že bude s Genevieve. Ale to bylo jen možná. Měl ji rád, ale prostě jinak, než Gen. "Sophie, nikdy by mě nenapadlo, že zrovna s tebou si budu povídat o takových věcech. Nechceš si otevřít poradnu? Dole v baru bys mohla shánět zoufalce a tady jim radit. Na tom bys vydělala, ne?" koukne na ni s úšklebkem a ke svým vztahům se už nevyjadřuje. "Tak když bar pro upíry, proč ne motel? Tak se mi to líbí, to je lepší 'vězení', než u Klause ve sklepě." |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 21, 2015 9:12 pm | |
| Opatrnosti není nikdy nazbyt. (Pokrčí rameny. Věří, že Kol je ještě dost v pohodě. Rozhodně není ve stavu jako naposledy, ale uřknutí byla závažná věc. Neví, kdy se to opět začne projevovat naplno. Jeho stav se mohl změnit každou chvíli, ale třeba i za pár dní. Rozhodně ho nechce v tomhle stavu uřknutí nechat nějak dlouho. Při nejlepším bude mít to kouzlo hotové za pár dní. Bylo by to naprosto ideální. Musí se taky soustředit i na jiné věci, ale Kol byl teď jakousi prioritou. Nebyl žádný plán, jak zastavit Benjamina a ohledně vlkodlaků taky nic nového. Ale s vlkodlaky se to může vyřešit klidně i bez ní. Ona jen Marcelovi nabídla pomoc, nic závazného. Chytne se za srdce, jako by jí bolelo. Jako by jí snad těmi slovy Kol ublížil.) Teď si mi vážně ublížil. Zdá se, že budu muset hledat jiného kandidáta, který nahradí tvé místo. Ale vyrovnám se s tím.(Na chvíli se zatváří dost ublíženě, ale pak se zasměje společně s Kolem. Nečekala nikdy, že by takhle dokázala s Kolem vtipkovat. Ale teď to tak bylo. Celá tahle situace jí připomíná rozhovor s Elijahem. Vlastně použila tak trochu jeho techniku, i když ne tak zcela. Nesnažila se vyjít s Kolem a napravit jejich vztah, ale jen hodila zášť vůči němu za hlavu. A nakonec to vyšlo. S Kolem se dokázalo vyjít.) Tak ti budu říkat uřknutý psychopat mezitím. A kdo mě v posledních měsících zabít nechtěl? Vlastně jsem za tu dobu skončila mrtvá dvakrát. Nic moc pocit teda. (Ušklíbne se. Poprvé zabita Rebekah a pak vlastně Elijahem. I když to bylo nezbytně nutné, aby mohl zabít Tundeho. Ale pocit to byl vážně na nic.) Raději bych nepředbíhala. Přátele? To by snad někdy šlo, ale dobrý přátele? No to nevím. A nemyslím si, že by to bylo divný. Proč si myslíš, že by to bylo divný? (Tázavě povytáhne obočí. Neřekla by, že by to bylo divný, ale Kol to nejspíš vnímal jinak.) No víš, když děláš naschvály Jacksonovi, tak by to Genevieve mohla brát, že ty naschvály vlastně děláš i jí. Ale raději dost o Genevieve a Jacksonovi. (Raději se teď bude soustředit na to podstatné. Přestěhovat Kola do bytu pod ní, provést kouzlo, aby se nedostal ven, obstarat krev.) Ne, děkuji. Mně naprosto stačí, že vlastním ten bar, do toho teď ještě catering a ještě vedu coven. Poradce přes lásku ze mě nebude. To raději přenechám někomu, kdo má v tomhle ohledu vše srovnané. (Ušklíbne se a zavrtí nesouhlasně hlavou. Ne tohle by dělat rozhodně nemohla. Ona a nějaký poradce? Jen z tý představy jí vstávají vlasy hrůzou.) Ale jinak mě by tohle rozhodně taky nenapadlo. Ty a já bavit se o běžných věcech a neurážet se? Skoro jak imaginární svět. (Lehce se nad tím zasměje.) Ten bar není pro upíry. I když je pravda, že tam hodně chodí. Fajn, tak tě přestěhujeme dolů. Ty si zatím můžeš vzít z lednice, co chceš, jelikož nevím, co jíš. A já si dojdu nahoru pro věci na kouzlo, abych tě udržela od lidí. A tu flašku vodky si můžeš rovnou nechat. Stejně v poslední době piju raději pivo. (Začne se rozhlížet po bytě a přemýšlet, kde má nějakou krabici, aby si tam mohl Kol dát jídlo. Přejde ke kuchyňské lince a otevře jednu skříňku. Vezme krabici a položí jí na linku.) Můžeš se do toho pustit. (Koukne na Kola a pak zamíří ke schodům, když si všimne, že se Apopa snaží dostat z terárka. Protočí oči a dojde k němu.) Ty zůstaneš uvnitř, chlapče. (Vezme z malého stolku dvě velká těžítka a položí na víko terárka, aby ho nemohl had otevřít. Pak už konečně odejde nahoru. V šatně otevře skříň a začne si vyndávat potřebné věci.) |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 21, 2015 9:53 pm | |
| Ne, to není. Zvlášť, když jsem na blízku já," ušklíbne se. V poslední době (tedy od svého návratu mezi živé), se sice choval normálně, moc nevinných lidí nezabíjel... Ale kdyby ho potkala před pár desítkami let, to by se od něj radši držela dál. Kdyby tenkrát nebyly ty holky tak pitomé a nechytly se jenom na jeho okouzlující úsměv a vzhled, možná by přežily. Možná. Když totiž opravdu nějakou moc chtěl, nebránil se ovládnutí. Zasměje se, když se Soph chytí za srdce a dělá, jako by jí Kol ublížil. "Promiň, vážně mě to mrzí! Já myslím, že by ses mohla přátelit s Jacksonem. S ním se jistě můžeš bavit o všem - co si vzít na sebe, jakej účes, jakou barvou si nalakovat nehty. Ty bys mu zas mohla pomoct s holením. To by byla teprve BFF!" Řekl to, jako že to vyznělo opravdu vážně, ale není to tak, myslel to jako srandu. Bavilo ho dělat si legraci z Jacka - když už ho nemůže (zatím) zabít, bude si z něj utahovat. Ano, tak se mu to líbí. "Uřknutý psychopat?" podívá se na ni a zamyslí se. "To zní už mnohem líp," ušklíbne se. "Máš pravdu, tebe chtělo, nebo chce; nevím, jak to teď máš, zabít dost lidí. Teď mě tak napadá, jestli mám víc nepřátel ty a nebo já..."Myslím si, že i ti přátelé budou docela zázrak. A proč si myslím, že by to bylo divný? Tak ty bys byla moje dobrá kamarádka. A jsi i dobrá, nebo nejlepší, kamarádka Gen. A když by mě Genevieve pomlouvala, nevěděla bys, na čí straně stát," podívá se na ni a jenom pokrčí rameny, jako by to bylo úplně jednoduché. "A nebo... Ne, určitě bys byla na její straně. Vy ženský vždycky držíte spolu, někdy je to až otravný," nechápavě zavrtí hlavou. "No tak jí budeš moct vysvětlit, že ty naschvály nedělám jí, ale tomu pitomci. Určitě to od tebe pochopí. A jo, už o těch dvou ticho," zavelí. Nechtěl se o nich už bavit, pro dnešek stačilo. Zatím měl ještě dobrou náladu, na to, že se bavil o Jacksonovi. "Ty děláš i catering? Vypadá to, že nám Sophie začala trošku víc podnikat, ne?" podívá se na ni tázavě. Rozhodně by neuškodilo, kdyby třeba otevřela ještě jeden bar v New Orleans, někde trošku dál, aby nebyly dva tak výborný podniky pohromadě. Na to její 'poradenství' už nic neříká, nemá co. "Co my víme, třeba jsme si právě dneska vyčerpali nějakej normální rozhovor na pár měsíců dopředu," jenom pokrčí rameny a napije se z flašky s vodkou. Dneska mu to vážně přišlo k chuti. "Kdyby z města zmizeli všichni lidé, o kšefty bys nepřišla, protože většina tvých zákazníků budou spíš upíři a nebo vlkodlaci... Něco si vezmu, ale já přece jenom raději tu krev. A díky," zvedne trošku tu flašku s vodkou, najde víčko a zase ji zavře. Čeká, až mu dá ěnjakou krabici a potom, když ji položí na linku, otevře lednici a začne si tam dávat nějaké jídlo. Sophie toho měla docela dost, nezapomněl si vzít takové ty základní věci jako jsou vejce, máslo, mléko, šunka... A tři lahváče piva. Poslední. Sophie asi bude muset jít akoupit. Když promluví na hada, otočí se jejím směrem. Doteď si ho nevšiml. Docela by ho zajímalo, jestli by se ho ten had bál a nebo ne... |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Wed Jan 21, 2015 10:29 pm | |
| (Když Kol začne mluvit o tom, že by se měla přátelit s Jacksonem, mírně se ušklíbne. Pochybuje že by z nich byli někdy přátele. Jackson jí nenáviděl. Pozná to už jen z jeho chování v její blízkosti. Jenže Kol to začne rozvádět do větších podrobností a ona se tomu musí začít smát. Tohle jistě nebylo fér vůči Jacksonovi a taky vůči Genevieve, jenže tohle prostě bylo strašně k smíchu. Ta představa celá byla strašně směšná.) Jackson módní poradce a BFF v jednom. (Zavrtí hlavou a pořád má jisté pobavení ve tváři. Kdy se naposled takhle vůbec smála? Ani si to už nepamatuje. Kol byl rozhodně dobrý v jedné věci. Dokázal si dělat legraci za každé situace a to nebylo rozhodně vůbec na škodu. Když se objevil před jejími dveřmi, myslela si, že bude mít naprosto zkažený večer, ale vlastně se docela uvolnila, i přes to, že přišel s dost vážnou informací.) Myslím, že Hayley mě rozhodně ještě chce vidět mrtvou. Jak to má Rebekah netuším. Klaus by mě nejspíš také chtěl zabít, ale asi ho od toho nápadu drží jen fakt, že vedu coven. Ale stále mám víc přátel než nepřátel, takže to zase není tak špatné ne? A nemyslím si, že mám víc nepřátel já. Možná jen tady v New Orleans, ale ty jich musíš mít dost skoro po celé Americe. (Přimhouří oči, když začne zmiňovat důvod, proč by to bylo divné. No na jednu stranu měl pravdu. Měla by nejspíše velké dilema.) Nejspíš by záleželo, proč by tě Genevieve pomlouvala. A hele není pravda, že ženský vždy drží spolu. Já si třeba skoro s žádnou holkou moc nerozuměla. Vždy jsem se spíš přátelila s muži. Jedinou vyjímkou byla Sabine nebo Celeste nebo s kým jsem se to vlastně celou dobu bavila a snoubenka mýho kamaráda a teď Genevieve. Tyhle jediné tři byli anebo jsou mými jedinými dobrými kamarádkami. Jinak převažují muži. (Pokrčí rameny. Ani neví, proč se vždy raději bavila s klukama. Nejspíš jí nebavilo se dokola bavit jen o módě a klucích. Raději se učila hrát na kytaru, užívala si života a prováděla různé vylomeniny. K Jacksonovi a Genevieve se raději už nevyjadřuje.) Jo rozjíždím ho teprve, ale zatím to jde dobře. Nechci skončit jen jako čarodějka, která vede bar. Chci mít nějakou pověst, kariéru. A když všechno vyjde, brzy bych mohla otevřít další bar. Jen ještě nevím v jaké čtvrti. (Pokrčí rameny.) Jo to je taky dost možný. (Pokud už se zítra rozjede víc Kolovo uřknutí, tak se s ním rozhodně normálně nebude moct bavit, takže to byla vlastně pravda, že normální rozhovor vyčerpali na nějakou dobu.) Spíš upíři. Vlkodlaci sem zavítají opravdu jen výjimečně. Nejspíš, protože bar vlastní čarodějka a chodí do něj právě upíři. (Kývne hlavou na jeho díky a mírně se pousměje. Nahoře v šatně si poskládá potřebné věci do kabely a pak sejde opět dolů.) Můžeme? (Povytáhne obočí. Vypadá to, že Kol s balením jídla skončil. Tak se rozejde z bytu a zamíří dolů. Odemkne dveře do bytu a vejde dovnitř. Pozve Kola opět dovnitř, protože na každý byt měla jinou smlouvu, aby se dovnitř nedostali nevítaní upíři, když má byt někdo v pronájmu. Začne si vyndávat věci z tašky na stůl v obýváku. Pak vezme lahvičky s kamennou solí a začne jí sypat kolem celého bytu.) |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 22, 2015 4:20 pm | |
| Musí se usmát, když vidí, že se Sophie směje. Určitě by si nikdy nepomyslela, že se bude spát zrovna jeho vtipům a bude se s ním bavit takhle normálně. Je rád, že Sophie není takový suchar a dokáže se bavit. Vlastně si i myslel, že se dokáže dost odvázat. A bude ten typ člověka, kterému se to daří i bez alkoholu. Teď začal přemýšlet, jaká je v tomhle Claire. V jeho přítomnosti byla docela živel, dokázala se dost rozpovídat a blbnout, i když nebyla opilá. Zdálo se mu ale, že občas i ten alkohol v jeho přítomnosti potřebuje, aby se odreagovala. Na Jacksona v roli módního poradce a nejlepšího kamaráda už nic neříká, myslí si, že to už stačilo. Sophie i on se zasmáli dost, teď už by byla potřeba řešit to uřknutí. Byl by nejradši, kdyby už začala pracovat na tom kouzle. Vlastně by jí klidně i pomohl, ale mohlo by se to zvrtnout, když by zase začal vyvádět. "No, tak nevím, jestli mě chce Hayley vidět mrtvýho, ale s klidem můžu říct, že mě vážně nesnáší na to, že jsem strýček toho prcka. Klaus se o mně nezajímá, takže... Nechce se mi tomu věřit, ale vycházím tady asi s dost lidmi. Sice ne nejlíp, ale dá se to. Hodně nepřátel mám nejen v Americe, ale i třeba v Evropě... A pár dalších míst by se k tomu jistě taky přidalo." Jistě nemá nepřátele jen v Americe a Evropě. Byli i na jiných místech, a to nemluví jen o Zemi. Co takhle Druhá strana? Tam měl nepřátel taky požehnaně. Kdyby se všichni najednou vrátili, asi by měl dost velký problém. "Když nad tím tak přemýšlím, vlastně by mě ani nemusela pomlouvat... Určitě by si s tebou povídala i o jiných věcech, o kterých se holky normálně baví. A tobě by to jistě nevadilo, co?" dívá se na ni a když to dořekne, ušklíbne se. Když řekla, že se přátelí spíš s muži, pozvedl obočí. Vlastně mu tím trošku připomínala i Claire. Připadalo mu, že ona si nikdy s holkama tolik nerozuměla - přece jenom, měla ráda auta, rozhodně nebyla na růžovou... A byla to drsňačka - tedy aspoň navenek. "Nojo, já vím, chlapi jsou lepší," ušklíbne se a pak pokračuje, "rozhodně se pořád nebaví o nakupování, módě a podobných věcech." Potom ji poslouchal, co říká o té své kariéře. "Mohla bys ho otevřít někde dál, protože když budu na druhý straně města, budu tam moct jít. Rousseau's je výbornej podnik, ale když bych byl tak daleko, zašel bych si do toho jiného, nově otevřeného. A máš pravdu, fakt sem chodí spíš upíři. Vlkodlaci asi mají pořád ještě strach, že bys je mohla třeba jako čarodějka zase nějak začarovat," řekne a rukama jí udělá před obličejem tajemné pohyby, jako to bylo v pohádkách, když se čarovalo. "Jo, jasně, že můžeme," odvětí jí, když se Sophie opět objeví u něj. Potom si čapne krabici s nějakým tím jídlem (a pivem i s vodkou) a jde hned za Sophie. Počká, až ho pozve dovnitř toho bytu a potom vejde dovnitř. "Nevypadá to tady nejhůř," prohodí cestou do obýváku a potom si sedne na gauč. "Asi nechce nějak pomoct, co?" zeptá se jí, když vidí, jak kolem celého bytu sype kamennou sůl.
|
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Thu Jan 22, 2015 6:01 pm | |
| No nevystupuješ zrovna přátelsky u každého, takže se nedivím, že tě Hayley nemá zrovna v lásce. Ale mrtvého tě asi vidět nechce. Snad. Jinak bychom mohli založit klub. (Rozhodně se nediví, že Kol má nepřátele skoro všude. I kdyby měl jen jednoho nepřítele na jednom místě. A ona? Je pravda, že jí nemělo rádo několik lidí, ale rozhodně jí to netrápí. Přátel má dost, jak mezi lidmi, čarodějkami a upíry. Sice si jejich nenávist zavinila sama, ale pochybuje, že s tím něco může udělat. Obzvlášť u Hayley.) Bavíme se spolu o hodně věcech a žádné téma mi nikdy nevadilo. Pokud se nejednalo o její život a zdraví. To už je ale něco jiného. Od toho jsou přeci přátele ne? Můžeš se jim svěřit, s čím chceš a nesoudí tě. (Nevzpomíná si teď na situaci, při které by Genevieve odsuzovala. Dokonce jí nikdy ani nerozmlouvala Kola, když se dali dohromady.) Jo přesně tak. Rozhodně žádné řeči o módě. Ale je dobré mít přátele obojího pohlaví. S každým se můžeš bavit o něčem jiném. (Když začne Kol mluvit o tom dalším baru, lehce jí to překvapí. Nevěděla, že má tolik rád tenhle bar. Dřív sem chodil hodně často, to ví. Ale spíš si myslela, že to je kvůli Genevieve.) No jsem ráda, že můj bar bereš jako výborný podnik. Asi vážně budu více uvažovat o otevření dalšího baru. Až bude víc klidu, času a peněz. A nikdy jsem žádného vlkodlaka nezačarovala. Nechápu, že kvůli tomu nenávidí celý náš druh. Byla to Celeste. Sice v těle mé předkyně, ale Celeste. Musela kvůli tomu pak umřít moje kamarádka, takže jsem díky tomu také docela ztratila. (I když stále neví, jestli to vždy byla Celeste nebo ze začátku Sabine. Docela by jí to zajímalo, ale to už nikdy nezjistí. Musela by Celeste oživit a to rozhodně dělat nebude. Dole v bytě už se soustředí jen na kouzlo.) Ne, díky. Zvládnu to sama. Od tebe budu potřebovat jen krev. (Když má sůl kolem celého bytu, přejde ke stolu a bylinky začne drtit do misky.) Ruku. (Natáhne ke Kolovi tu svojí a když jí Kol podá svou, řízne ho do zápěstí a trochu krve nechá stéct do misky. Všechno to pak zamíchá. Přejde ke zdi, kde je rozsypaná kamenná sůl a pomalu začne krev s bylinkami lejt na kousek čáry ze soli. Při tom odříkává kouzlo. Když je vše hotovo, kolem dokola začne kamenná sůl hořet a hned na to zhasne. Otočí se na Kola.) Hotovo. Kouzlo půjde zrušit jen tvou krví, ale ne dokud jsi uřknutý. (Sklidí si všechny věci zpět do tašky.) Fajn a teď jdu sehnat tu krev, ať tady nevyschneš. (Otočí se a odejde pryč z bytu do svého. Odloží si tam tašku a vyjde zas pryč. Sejde dolů do baru, půjčí si od Johna auto. Nejprve sjede do nemocnice. Nejdřív neví, kam jít, ale nakonec se nějak zorientuje a zjistí, kde uchovávají krev. Vezme jeden chladicí box s pytlíky krve a pak rychle zase zmizí. Měla štěstí, že v tuhle dobu nebylo v nemocnici moc lidí. Nakonec se staví ještě na plantáži a sbalí Kolovi pár věcí, ať nenosí furt jedny a ty samé. Zpátky dojede až za svítání. Bar už je zase v provozu. Ani nevěděla, že jí to trvalo tak dlouho. Z baru zamíří do skladu, kde vezme pár flašek alkoholu a pro sebe pár piv. Hlavně nesmí zapomenout to pak zapsat, ať pak nejsou při inventuře nesrovnalosti. Z kuchyně pak vezme pro Kola nějaké připravené jídlo. Studené i teplé, které si pak může jen ohřát. Ani neví, proč toho pro něj tolik bere. Přijde jí to hodně draho, ale co už. Všechno pak odnese Kolovi do bytu. V obýváku ho nikde nevidí, takže buď v ložnici spí, nebo bůh ví, co dělá. Nechá mu všechno v obýváku a konečně odejde do svého bytu. Tam si pustí zbytek dílu OUaT a nakonec u toho usne.) |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Fri Jan 23, 2015 5:55 pm | |
| (Vzbudí se až někdy odpoledne. Moc toho nenaspala na to, že dvě noci za sebou nespala. Ale cítí se celkem odpočatě. Je vlastně celkem zvyklá na málo spánku. Přeci jenom bar měl zavíračku pozdě v noci a teď od doby, kdy tu je Benjamin toho taky moc nenaspala. Buď v noci přemýšlela nebo hledala východisko z nějaké situace. Vyleze z postele a odejde si dát koupel. Trochu se při tom uvolní, ale ne na dlouho. Vzpomene si na Kola, který je hned o patro níže a ona musí upravit pořádně to kouzlo, konečně správně. Proto vyleze z vany, osuší se a poté oblékne. Vezme si blok, kde má napsané kouzlo a sejde dolů. Udělá si kafe a začne na kouzle pracovat. Po dvou hodinách práce si dojde udělat další kafe a něco k jídlu. Napadne jí přitom, že by přeci jen mohla někomu napsat o Kolovi. Vezme mobil a začne psát sms. - kód:
-
Ahoj, měla bys vědět, že Kolovo uřknutí bylo jen dočasné. Včera za mnou přišel. Už pracuji na kouzle a Kol je mezitím zavřený v jednom z mých bytů, takže si nemusíš dělat starosti. Napadlo mě jen, že bys to měla vědět. Opatruj se. Sms odešle Genevieve a jednu ještě napíše Elijahovi. Vlastně úplně tu samou s menšími změnami. - kód:
-
Ahoj, měl bys vědět, že Kolovo uřknutí bylo jen dočasné. Včera za mnou přišel. Už pracuji na kouzle a Kol je mezitím zavřený v jednom z mých bytů, takže si nemusíš dělat starosti. Napadlo mě jen, že bys to měl vědět. Odešle to a vrátí se k činnostem, které dělala.) |
| | | Elijah Mikaelson
Poèet pøíspìvkù : 848 Join date : 24. 08. 14 Location : New Orleans
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Fri Jan 23, 2015 8:32 pm | |
| *Elijahova odpověď.* - kód:
-
Pěkný den, Sophie, děkuji ti za informaci. Je trochu znepokojující. Vím, že si s tím poradíš. Když budeš cokoliv potřebovat, neváhej a ozvi se. Elijah. |
| | | Sophie Deveraux
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sun Jan 25, 2015 5:18 pm | |
| (Celou noc pracovala na tom kouzle pro Kola. Chtěla to mít co nejdříve hotové a nad spánkem teď stejně nemohla ani uvažovat. Pořád by přemýšlela nad Kolem a jeho uřknutím. Poprvé na to nemyslela skoro vůbec, ale teď ano. Ona na něj přeci jen použila to kouzlo a nefungovala. Byla to její chyba, že se nechala vytočit a nezkontrolovala Kolovo stav pořádně. Mohla ušetřit jeden nebo možná i více nevinných životů. Někdy kolem brzkého rána měla kouzlo konečně hotové. S kouzlem se vydá do druhého patra a vejde do bytu, kde byl uvězněný Kol.) Fajn, tak snad to konečně vyjde. (Neví v jakém je Kol stavu, ale to jí teď bylo nějak jedno. Musí to udělat a za chvíli bude Kol opět cítit nesnesitelnou bolest, takže ona se nemá čeho bát. Sedne si vedle něj na gauč, chytne ho za ruku a řízne do zápěstí. Poté si jeden prst namočí v jeho krvi a udělá mu křížek na čelo. Na to samé místo na čele mu pak přiloží dlaň a začne odříkávat kouzlo. Je to dost těžké a vysilující kouzlo. Začíná cítit, jak se jí ubírá energie. Na konci kouzla měla pocit, že brzy omdlí, ale držela se. Možná kdyby se pořádně vyspala, nebyla by teď tak vyšťavená. Kol po dokončení kouzla na nějakou chvíli omdlí. Ona se pohodlě opře do gauče a čeká až se Kol vzbudí. Jenže najednou jí začne z nosu téct krev. Nevšimne si toho, dokud neucítí na rtech železitou chuť. Hřbetem ruky si otře krev pod nosem a podívá se na ruku. V první chvíli nechápe, co se děje. Myslí si, že to je následek vyčerpání. Jenže pak jí začne třeštit hlava. To už jí dojde, co se děje. Předci. Něco se děje a oni jí chtějí odstranit z cesty. Nemá čas čekat až se Kol probudí. Co nejrychleji odejde z bytu pryč a zamíří do toho svého. Bolest v hlavě se každou chvíli stupňuje a krev z nosu už jí teče proudem. Motá se jí hlava a podlamují kolena. Všechno má rozmazané. S velkou námahou a obtížemi se dostane do svého bytu. Začne pomalu stoupat po schodech do ložnice, ale přijde jí, že jeden schod zdolává neuvěřitelně dlouho. Je teprve na třetím schodem, když se jí zatmí před očima a omdlí. Její bezvládné tělo se skutálí na zem.) |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Sophie´s Flat Sun Jan 25, 2015 7:37 pm | |
| Po tom, co Sophie odešla z jeho prozatímního bytu, se šel podívat do dalších místností a nebyl by to on, kdyby nezkusil postel. A byl i docela unavený, možná vlivem toho uřknutí, takže si lehl do postele a usnul. Nespal ale dlouho. Zvedl se z postele a žel zase do obýváku. Všiml si taky, že mu Sophie přinesla nějaké věci a krev. Tomu teď ale nevěnoval pozornost, sedl si na gauč a začal se shánět po ovladači na televizi. No co jiného, než se dívat na televizi, měl dělat? Ovladač hledal všude možně a nakonec ho našel. Po docela dlouhé době ho objevil na jedné z poliček. Nechápal, proč nemohl být na stolku u televize. Akorát mu takhle přidělali práci. Dřepne si zase na gauč a zapne televizi. Nohy si položí na stolek, který je mezi televizí a gaučem a pořádně se uvelebí. Začne přepínat a nakonec tam nechá film Na hraně zítřka. Většina lidí by se na to dívala už jenom kvůli tomu, že tam hraje Tom Cruise, a s tím ty filmy většinou stojí za to. Sám Kol by se nedivil tomu, kdyby se na to ty ženské koukaly jenom kvůli němu. Tenhle film se mu opravdu líbil. Měl štěstí, že ho stihl už od začátku, protože kdyby neviděl začátek, neměl by absolutně šanci pochopit to. Když film skončí, schoulí se na gauči, zabalí se do deky a za chvilku usne. Probudí se docela brzy ráno a hned si jde dát sprchu. Zjistí, že mu Sophie přinesla i nějaké oblečení - asi jí bude muset poděkovat. Oblékne si krásně čistě bílé tričko a modré džíny. Ještě si přes sebe přehodí mikinu a jde si dát do kuchyně krev. Zatím na sobě nepozoruje nějaké velké příznaky uřknutí. Zdá se mu, že se chová normálně... No, možná to bude tím, že je tady sám? Vypije rovnou dva pytlíky s krví a potom si sedne zase k televizi. Vážně je tady nuda, nemá, co dělat jiného. Tentokrát ale nic nedávají. Teda nic moc pro něj - je brzo ráno, všude jsou jenom pohádky pro děti typu Spongebob. Dlouho se ale nenudí, protože slyší, jak někdo vchází do bytu. Určitě to bude Soph, kdo taky jiný by mohl přijít? Počká, kdo do bytu vejde a když vidí, že je to Sophie, ušklíbne se. "Tak to bylo rychlý. Jestli teda to kouzlo už máš. Jo, doufám, že to vyjde a nedopadne to ještě hůř. A díky za to oblečení, krev a ostatní věci." Potom trošku sykne, když ho řízne do zápěstí. Ne, že by ho to bolelo, ale je prostě nepříjemné, když do vás někdo řeže. Potom už jenom čeká, až Sophie odříká kouzlo. Ke konci na ní může vidět, že je už dost vyčerpaná, ale vydržela to. Když dořekla poslední slovo, Kol omdlel. Nemohl tak vidět, co se jí děje potom.. Probudí se tak po hodince. Pomalu otevře oči, třeští mu hlava, a tak se chytne jednou rukou za hlavu. Rozhlédne se kolem, ale Sophie už nikde není. Je mu divné, že si nepočkala na výsledek, ale nějak to neřeší. Vyhrne si rukáv od mikiny a podívá se na svoje zápěstí - znaménko bylo podruhé pryč. A doufal, že tentokrát je pryč napořád. Zvedl se z gauče a byl pořád trošku zesláblý. Přece jenom, to kouzlo dalo zabrat i jemu, ne jenom Sophie. Jde do kuchyně a tam si dá ještě jeden pytlík. Potom si uvědomí, že by se mohl stavit za ELijahem, chtěl s ním přeci mluvit. Vyjde z bytu, potom i z baru, nasedne do svého auta a vydá se směr Sídlo. |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Sophie´s Flat | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|