The Originals RPG Roleplay game na téma The Originals. |
|
| |
Autor | Zpráva |
---|
Kol Mikaelson
Poèet pøíspìvkù : 1220 Join date : 15. 08. 14 Location : New Orleans
| Předmět: Re: Plantation House Sat Dec 27, 2014 2:09 pm | |
| Když si k němu lehla a přitiskla se k němu, pousmál se. Peřinu pak ještě trošku urovnal, teda spíš Claire přikryl ještě trošku víc, než doteď byla. Ruku jí položil na bok, takže i teď, i po tom všem byli dost blízko u sebe. Potom už jenom sledoval, jak zavírá oči a usíná. Po chvilce, kdy už slyšel, že Claire oddychuje pomaleji a klidněji než normálně, zavřel taky oči a za chvilku usnul, stejně jako ona. Neprobudilo ho ani když se vzbudila Claire. Spal opravdu tvrdě, takže ho to, jak zaklela, neprobudilo. Vzbudil se až po chvilce. Ještě nevstával, jen otevřel oči a rozhlédl se po místnosti. Strašně ho bolela hlava, měl pěknou kocovinu. Začal si uvědomovat, co se vlastně večer stalo. Otočil se na tu stranu, kde měla ležet Claire, ale ta tam nebyla. Zaposlouchal se a uslyšel sprchu. Ještě nikam nezmizela, i když to určitě měla v plánu. Vstal a upíří rychlostí se oblékl. Potom si sednul na postel a čekal, až přijde Claire. "Tohle se nedozví ani Gen, ani ten tvůj Toby," řekne a koukne na ni, když se začne balit. |
| | | Claire Evans
Poèet pøíspìvkù : 864 Join date : 16. 08. 14 Location : (rok narození: 1113)
| Předmět: Re: Plantation House Sat Dec 27, 2014 2:39 pm | |
| (Vážně se na něj podívala. Tohle se Toby nesmí dozvědět. Musí za dnešek sehnat nějaké alibi.) Neboj se, nepotřebuji aby se to někde rozneslo. Zůstane to jen mezi námi. (Podívala se mu do očí, svázala si vlasy do culíku a chytla za kliku dveří. Naposledy se na něj podívala, stiskla rty k sobě a kývla na něj, že odchází. Nevěděla co mu má říct a tak radši nic neříká. Nakonec řekne jen jedno.) Ahoj. (Jen hlesne a rychle vyjde z pokoje a zavolá si taxi při cestě dolů ze schodů. Vyjde z domu a nasedne do taxi. Vyhodí ji u ní v práci, kde podplatí pár kolegů, aby jí dělaly alibi, že si jí zavolal šéf a že to bylo nutné a narychlo. Chlapy souhlasili a tak si došla pro auto, zajela rychle na nákup. Nakoupila, snídani si dala po cestě do obchodu s oblečením, kde si koupila spodní prádlo s krajkami, podvazky a korzetem a šaty. Odstříhala z toho cedulky a nechala si to rovnou na sobě. Koupila si k tomu pěkné černé vyšší boty na podpatku. Nechala se namalovat v kosmetickém salónu a vyrazila do zátoky. Jela rychleji než by měla, ale taky byla mnohem dřív v zátoce. K domku doběhla a vešla potichu dovnitř. Když uviděla co pro ní Toby udělal, zalil jí pocit viny. On tu na ní čekal a ona mezitím chrápala s Kolem. Bylo jí ho líto. Je to hodný kluk. Nezaslouží si jí. Nákup uklidila a došla k spícímu Tobymu. Jemně ho pohladila po tváři a políbila ho jemně na rty.)
Naposledy upravil Claire Evans dne Sat Dec 27, 2014 7:52 pm, celkově upraveno 1 krát |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sat Dec 27, 2014 3:21 pm | |
| "Já jen doufám, že to zůstane jen mezi námi.." řekne vážně a potom se podívá směrem, kde měl Finn pokoj. Od toho nikdy nikdo nevěděl, co čekat. Popravdě ani nevěděl, jestli se baví s Genevieve nebo třeba s Bekou. Ta by z toho měla vyloženě radost. Jistě by to hned běžela povědět Marcelovi, jen aby se její šance u něj zvýšily.. "Měj se," odpoví jí na rozloučenou a chvilku potom sedí ve svém pokoji a kouká do blba. Potom vezme jednu ze zbylých dvou lahví alkoholu a jde s ní dolů do kuchyně. Flašku cestou položí na malý konferenční stolek v obýváků a dojde si do kuchyně pro sklenku. Rovnou si z lednice vezme jeden pytlík s krví. Dojde zpátky do obýváku a sedne si do 'svého' křesla - seděl v něm totiž vždycky. Nejdřív načne pytlík s krví a začne pomalu pít. |
| | | Finn Mikaelson
Poèet pøíspìvkù : 218 Join date : 08. 09. 14
| Předmět: Re: Plantation House Sat Dec 27, 2014 3:45 pm | |
| *Slyšel klapnutí dveří, když Kolova návštěva odešla. Podíval se směrem tam, kde ležela jeho láska a usmál se. Neprobudila se. Stále spala, její rudé vlasy pokrývaly polštář a vypadala tak nevinně. Potichu vzdychl a položil bosé nohy na podlahu. Když vstal, byl oblečen jenom no bílého trika a spodního prádla. Přikryl Sage až po ramena a velice potichu se oblékl. Vzal si rudou košili, kterou zapnul až ke krku, ale rukávy si nechal vytažené. Tak ji už koupil, a k tomu tmavé - draze vypadající kalhoty. Celé to vypadalo dosti formálně, přesně tak, jako byli u něho všichni zvyklí. Svým upířím sluchem zaslechl, jak Kol otevřel lednici a vzal si "pytlík zkázy". Vzdychl - přemýšlel, jestli za nejmladším a nejprotivnějším bratrem zajít. Kol byl na jeho žebříčku oblíbených sourozenců předposlední, poté bylo dlouhé prázdno a někde na spodku plaval Niklaus. Zavrtěl hlavou a opatrně za sebou zavřel dveře. Pohodlným krokem sešel do kuchyně a otevřel lednici. Místo krve si ale vzal pomerančový džus, který ho naučila pít Sage a nalil si ho do sklenky. Krev před bratrem nechtěl pít. Zatím byl silný - nepotřeboval se nutně přiživit. V hlavě se jen usmál a rozhodl se bratra přece jen "navštívit". Vzpomněl si, jak mu Rebekah říkala, že je uřknutý - bláhově si myslel, že byla jeho návštěva Genevieve, jíž chtěl docela pozdravit a poděkovat za to, co pro něj udělala. Možná, že už ho uřknutí pominulo, proto se vydal zpět do svého pokoje cestou přes obývací pokoj. Zastavil se mezi dveřmi a znechuceně se na nejmladšího bratra podíval, když uviděl, co drží v rukou. Přešel to, zastavil se mírně se opřel o futra.* Kole... *Pozdravil kývnutím, protože stále, i přes svou nechuť a občasnou nenávist, byl dobře vychován a bral dobré mravy jako známku silného rozumu.* Řekl bych, že tě rád vidím... bohužel... naše drahá matka mne učila, že lhát se nemá. *Na jeho tváři nebylo ani smítko po tom, že to bral jako vtip. Jeho stálý pochmurný výraz tu byl i teď, oči si prohlížely sedícího bratra, jako kdyby měl Kol co nevidět vyskočit a pokusit se ho zabít.* Vidím, že jsi sem opět zavítal. *Nehnul ani brvou. Netušil, že Kol ví o tom, že získal zpět svou Sage. Vnitřně se připravil na dávku posměšků a nadávek, ale tušil, že se nenechá rozhodit. Až Kola bude mít dost, prostě odejde. Teď si vybere sourozenecké setkání a příštích padesát let by ho už viděl nemusel.* |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sat Dec 27, 2014 4:02 pm | |
| Když seděl v křesle, nahoře uslyšel, jak klaply dveře. "Princezna se nám probudila," zamumlá si pro sebe a ušklíbne se. Schválně, jestli ho přijde jeho drahý bratříček pozdravit. Vlastně by mu ani nevadilo, kdyby nepřišel, zrovna dnešní den nezačal nejlíp a Finnova 'návštěva' by mu jistě moc dobré nálady nepřidala - ba naopak, spíš by mu ji ještě zhoršila. Když uslyšel, jak jo jeho bratr osloví jménem, podívá se na něj a vidí, že na něj kývne jako znamení na pozdrav. On nic takového neudělá. "A neučila tě taky, že se máš chovat slušně?" koukne na něj s úšklebkem. "Nedalo by se to brát spíš jako zdvořilostní lež? Neříkej mi, že bys byl schopný říct své milované, že jí to třeba nesluší," stále se na něj dívá s úšklebkem na rtech. "Kdepak ji vůbec máš? Už dlouho jsem ji neviděl." Koukne se na něj tázavě a v tu chvíli dopije krev. Pytlík položí na stůl a potom načne flašku s alkoholem a nalije si ho do sklenky, kterou si přinesl. "Když už jsme u těch zdvořilostí.. Nedáš si taky?" koukne na něj tázavě. "Zavítal. Víš, já tady pořád bydlím. Dokonce jsem tady bydlel ještě dřív než ty, takže teoreticky jsem tu pán domu," podívá se na něj a mírně pokrčí rameny. Rebekah ani Elijah tu už nebydleli. Stejně tak Klaus s Hayley. Všichni se odstěhovali do Sídla a jemu to popravdě ani nevadilo. Kdyby tu nebyl Finn s tou svojí Sage, měl by dům sám pro sebe, to by bylo teprve něco..
|
| | | Finn Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sat Dec 27, 2014 4:43 pm | |
| *Zamračil se, ale jinak jeho pohled stále zůstal nezměněn. Pak se jen ušklíbl, ale bylo to takové bez výrazu.* Ty mi nic o slušnosti nepovídej, Kole. Já byl alespoň natolik vychován, že jsem pozdravil. *Probodl bratra pohledem, ale jeho obočí se mírně nadzvedlo, když mluvil o Sage. Chvilku mu nedocházelo, jak o tom Kol ví, ale pak jen pokýval.* Jak... Ach jistě, Genevieve. Budou doufat, že se nepustíš jazyk na špacír. Nestojím o další problémy. Popravdě, bratře, doufám, že ji dlouho neuvidíš. Naposledy to bylo tuším devět set let na zpět. Velice dobře si pamatuji tvůj výraz, když jsi v tu dobu chtěl mít pro sebe každou ženu. *Pronesl a možná si to jen namlouval - pamatoval si bratrův výraz po době, kdy se znovu jejich cesty střetly. Sage a Kol byly dost podobné povahy, ale s tím rozdílem, že jednu miloval a jednu "snášel". Na jeho nabídku zavrtěl hlavou. Opravdu se tu nechtěl s bratrem opít a vzpomínat na "staré dobré časy". Vzdychl. Bratr se nezměnil i když od každého slyšel, jak je to lepší Kol, co přišel z druhé strany. Ne, jeho lhostejnost a ironický výraz tu pořád byly. Stále stál na místě mezi dveřmi - je přece jen o něco lepší otočit se a odejít, než se zvednout a k jeho smíchu zmizet.* Vím to, nestrachuj se, Kole. Byl jsem totiž trochu překvapen, protože si dlouho tento dům nepohostil svou návštěvou. A abych řekl pravdu, je mi naprosto ukradené, kdo je tu pán domu, jak říkáš. Já tu pouze žiji a nechávám ostatní na pokoji. Po tom jste snad všichni toužili, ne? Ty, paranoidní Niklaus, a dokonce i naše sladká Rebekah. *Znovu na své tváři vykouzlil něco jako nucený úsměv, pak se napil svého džusu. Vedle Kola teď vypadal trochu jako usedlý golfista a Kol jako nějaký přibohatlý fracek.* Neboj se, dlouho už tu nebudu. Jen si musím vyřešit jednu záležitost, se kterou mi pomůže tvá přítelkyně Genevieve. A budu doufat, že do konce života nepotkám nikoho, kdo by mi ho zkazil. *Významně zvedl obočí, jako kdyby mluvil právě o Kolovi, ale nebyla to tak zcela pravda. Hlavně mluvil o Niklausovi... hlavně o něm. Náhle pokračoval netušíce, že ohrožuje Kolovo tajemství.* Mrzí mne, že jsem ji dnes nezastihl, ale slyšel jsem, že máte... *Odmlčel se, chvilku jako by to nebyl on, protože měl vygumovaný výraz při představě, jež s emu právě vyrojila v hlavě. Odehnal ji ihned, co mu vstoupila do mysli a hledal ta správná slova, aby větu dokončil.* ...jinou práci. |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sat Dec 27, 2014 5:11 pm | |
| "O slušném vychování mi nemáš co říkat, s prominutím, ani ty, bratře. Copak je slušné, spiknout se proti vlastním sourozencům? Copak je slušné se několikrát proti nim spiknout s tím, že je chceš zabít?" podívá se na něj jakoby čekal na odpověď. "Ne, to fakt slušný není," odpoví si nakonec sám a nespouští z něj oči. "Nojo, oba dva nás koneckonců vychovávala spíš matka než otec - a přiznejme si to, ani ona nebyla žádnej svatoušek. Dokonce bych řekl, že i já jsem víc po ní, než ty.. Ne, ne. Počkej. Moc jsem se urazil," řekne a ušklíbne se. "Naše matka je stejně podrazácká jako ty - podvedla našeho otce a ještě si nechala, nána pitomá, udělat dítě.. Svým způsobem podrazila i nás, když z nás udělala upíry. A potom, když jste se proti nám oba spojili a chtěli nás zabít..," koukne na něj a nespokojeně zamlaská. "Je fakt vidět, že jsi její syn, Finne. Určitě by na tebe byla hrdá.. I když.. Líbilo by se jí, že sis místo ní přivedl z Druhé strany Sage?.." Otázku nechá viset ve vzduchu, jen ať si na ni Finn v duchu odpoví, jak chce. Pomalu Kolovi docházelo, že to, co řekl, se Finnovi asi moc líbit nebude. Je to mamánek a nikdy se mu nelíbilo, když se začal do Esther někdo navážet. "Je vidět, že v New Orleans jsi moc dlouho nikdy nežil, protože tady se tajemství dlouho neudrží," koukne na něj s úšklebkem. "Máš pravdu, Sage byla už v té době dost pěkná, ale viděl jsem i lepší. Ale povahově, aspoň já si to myslím, se k tobě moc nehodí.. Přece jenom, je taková... rebelská? Zatímco ty jsi pravej opak. A co ty víš, co se stalo před devíti sty lety. Alkohol dokáže dělat divy, třeba jsme si někdy pár skleniček dali.." koukne na něj s úsměvem. Teď mu jistě zasadil brouka do hlavy. "Já jenom doufám, že nás necháš na pokoji, nebudeš zase plánovat naše zabití a hlavně doufám v to, že si budeš hledět svých věcí." Tím narážel hlavně na dnešní večer, ale to Finn nemohl vědět. Když mu kývl, že nechce, napil se ze sklenky sám - aspoň zbyde víc pro něj. "Má přítelkyně ti s tím už asi nepomůže. Genevieve možná ano," řekne a podívá se na něj. Musel z tohohle pochopit, že už spolu nejsou, kdyby to nepochopil, myslel by si o něm, že je ještě hloupější. Na jeho další poznámku o tom, že je nechtěl rušit, když měli jinou práci, zatím nic neříkal. Nebyla to potřeba, nic mu do toho nebylo. Nakonec si pak ale neodpustil jednu maličkou poznámku. Kdyby to neřekl, nebyl by to on.. "Já vím, že tě to lákalo, poslouchat, ale to se nedělá.. Teď budeš akorát závidět," koukne na něj s úšklebkem a kopne do sebe další sklenku. |
| | | Finn Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sat Dec 27, 2014 6:15 pm | |
| *Cukl mu koutek, když Kol začal. S každým jeho slovem narůstal jeho vnitřní vztek. Na povrchu by stále klidný, ale v jeho ruce, v jíž držel sklenici, bylo slyšet rupnutí, jak sklo pomalu praskalo.* Kole... *Jeho pohled se proměnil ze zachmuřeného na vysoce podrážděný. Sotva se Kol odmlčel, on začal a znělo to dosti podrážděně.* Zmlkni! Nerozuměl jsi tomu předtím, nerozumíš tomu ani teď. Každý dělá chyby a neboj se, že bych si nepřál, aby se to nikdy nestalo, nikdy se nenarodil Niklaus a nikdy by Henrik nezemřel - *Zarazil se, protože uznal, že to s Kolem nemá cenu. Otočil se na podpatku a měl sto chutí odejít. Radši se zahrabe zpátky do postele k Sage a bude si stěžovat. Pak ale Kol pronesl spojení "nána pitomá" a on se prudce otočil a nebezpečně vedle Kolovy hlavu proletěla sklenice, už stejně trochu nakřápnutá. Roztříštila se o stěnu místnosti a Finn se znovu otočil. Vypadal až ledově klidně, takto se rozčílit už nenechá. Bohužel - Kol byl k nesnesení.* Kdyby se to tenkrát povedlo, všichni bychom se měli lépe. Bylo to osvobození od toho, čím nás ve své nevědomosti udělala a ty o tom nemáš právo takto hovořit. Možná, že znala kouzlo, které by nás opět vrátilo mezi živé bytosti, ale žít s pocitem, co její děti udělaly - kolik krve bylo kvůli nim prolito. Chtěl jsem nás osvobodit od toho, čím jsme! Zrůdy, co bezhlavě zabíjely jen proto, že neměly co dělat s vlastním životem. Kolik lidí jsi jen zabil ty, kolik lidí Niklaus... *Zamračil se, když znovu Kol promluvil o Sage a zmínil jeho citlivé místo, které stále neměl vyřešené. Ano, kolikrát nespal a díval se na svou lásku. V duchu přitom přemýšlel, jaké by to bylo, kdyby vedle něho spala jeho milovaná a přes stěnu by slyšel mírně výdechy a nádechy své drahé matky. Opravdu by si přál, aby tu byla s ním. Ona jediná - opravdu jediná - mu rozuměla, ona jediná je s ním se vším souhlasila, ona jediná chápala jeho bolest a s čímkoliv za ní přišel, vyslechla ho a poradila. Tohle byla Sageina chyba - nechtěla vše pro jeho dobro. Chtěl zůstat upírem a to ho zžíralo. Nechtěl přistoupit na ovlivnění, nejdřív ji potřeboval přesvědčit po dobrém, aby se poslední zbytek života netrápila. To by nepřežil. Stál opět mezi dveřmi, ruce už založené.* Nech matku spát, bratře. Věř mi, že její moc je tak silná, že kdyby chtěla, vrátí se. Vrátí se a nastane peklo. Mám posledních padesát let života - možná méně - a... *Zavrtěl hlavou. Stále zapomínal na to, že před ním stále sedí "jen" Kol. Jeho nejmladší bratr, kterému by občas věnoval políček, aby se začal chovat tak, jak se slušelo.* Neměl jsem příležitost, byl jsem v polstrovaném vězení s dýkou v srdci. *Zamračil se a po dalších bratrových slovech a párkrát zamrkal. Nebyl si tím tak jist, věděl, že je Sage "bouřlivé" povahy, ale jedno věděl jistě: o Kola by si neopřela ani smeták.* Nesnaž se mne rozhodit, bratře. Sage by mne s tebou nikdy nepodvedla. Ani po všem alkoholu, co tenkrát na světě byl. Nikdy na mne nezapomněla a hledala mne celá staletí. A o tobě, milý bratře, si myslí věci, jež nechceš vědět. To, žes ty podváděl a láma srdce neznamená, že by se má Sage stala tvou obětí. Na to je chytrá dost. Přes vše, co se po těch devět set let stalo, věřím, že by nikdy nebyla tak zoufalá, aby si vybrala právě tebe. *Zamračil se, ruce volně spustil podél těla a bradu mírně nadzvedl. Naletěl Kolovi a jeho posměškům. Už zase. To byl přesně bratrův účel... Pomalu vzdychl a už už chtěl opět odejít, když se bratr ohnal nevhodnou poznámkou.* Po dlouhých měsících mám chuť právě teď to udělat. *Přimhouřil oči a a mírně se zarazil, když pronesl svou předposlední větu. Nadechl se.* Ach... *Kol ho svou odpovědí zarazil, ale on na sobě nedal nic znát. Pouze se podíval na své špičky bot a ušklíbl se.* Kole... Snažil jsem se nevnímat vaše "pubertální" chování. Věř mi, že jsem měl lepší společnost, než ty v onu dobu. A zrovna ty mne nemáš co poučovat o soukromí - moc dobře si pamatuji, jak si sledoval dcery Erickssona v naší vesnici - a taky si moc dobře pamatuji, jak tě otec ztrestal. *Přimhouřil oči. Samozřejmě myslel ten incident, kdy ho otec chytl pod okny jejich souseda, když špehoval jeho dcery. A to mu bylo kolem třinácti let. Matka mu pak ještě týden musela mazat pozadí léčivou mastí, protože otcův opasek dělal hluboké, červené a hlavně boletivé otisky. Mírně se pousmál, když vzpomínal na steré časy, ale ihned se zpět podíval na Kola, čekajíce jeho jistě oslnivou odpověď.* |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sat Dec 27, 2014 8:43 pm | |
| Kol se musel pousmát, když uslyšel malé křupnutí skla ve Finnově ruce. Když se potom na sklenici podíval, viděl jenom, že je trošku prasklá. Tohohle chtěl přesně docílit - vytočit svého bratra. Náladu si nějak zlepšit potřeboval a tohle bylo příjemné. Bavilo ho utahovat si z nejoblíbenějšího syna - mamánka Finna. "Ano?" provokativně se ho zeptá a koukne se na něj s úsměvem na rtech, když ho Finn osloví jménem. Už teď je v jeho hlase slyšet, jak moc se ovládá. Ovládá se, aby nemusel použít to, co nesnáší nejvíc - svoji sílu. To, co bylo jeho součástí jen díky tomu, že byl upír. "Uvědomuješ si, že jsi právě řekl, že bys byl rád kdybys nepoznal Sage? Protože pokud vím, poznal jsi ji dáááávno potom, co jsme prošli přeměnou. Takže logicky, kdyby se nic z toho nestalo - kdyby naše matka nepodvedla otce, kdyby nezemřel Henrik - nestali bychom se upíry a ty bys nikdy nepoznal tu svoji velkou lásku Sage. Vážně si pořád myslíš, že byla ta přeměna jenom mínus?" koukne se na něj tázavě. Narozdíl od něj mluví naprosto klidně. Ano, pro něj byla proměna v upíra velké mínus, protože už nemohl dál čarovat. Ale o tomhle se teď nebavili. Bavili se hlavně o Finnovi a Kolovi šlo o to, aby ho vytočil co nejvíc to šlo. Když kolem jeho hlavy proletí sklenice, instinktivně hlavu uhne trošku do strany. Potom se jen podívá na zem na střepy a pak zpátky na Finna. "Tak tohle rozhodně slušný nebylo, Finne. Doufám, že si to uklidíš, protože bordel v tomhle domě trpět nebudu," koukne na něj s úšklebkem na tváři. Je v naprostém v klidu, narozdíl od bratra. Pozoruje na něm, že to v něm vře čím dál tím víc. Je jen otázkou času, kdy vybouchne. Když slyší, co říká dál, položí svojí skleničku na stůl a vstane. Složí si ruce na prsou a jenom se na něj dívá. "Takže chceš říct, že by bylo osvobození, kdyby nás zabila? Děláš si srandu?" koukne se na něj nevěřícně - teď jen potvrdil to, co si o něm Kol celou dobu myslel - byl to blázen, a to fakt pořádný. "Přemýšlej!" zvýší na něj hlas a pak pokračuje, "za všechno, co jsem já, Klaus, Rebekah a dokonce i Elijah udělali, může jen a jen ona. Vážně si myslíš, že jsem nebyl spokojený s tím, že jsem mohl čarovat? Myslíš si, že jsem se chtěl stát tímhle? Ne! Za všechno může ona, kvůli ní bylo prolito tolik krve, protože každýho z nás ta proměna změnila. Vážně bych jí přál, aby jednou okusila, jaké to je přijít o magie. Nejlíp tím, že by se stala upírem. Miloval bys ji potom stejně tak, jako ji miluješ teď? Miloval bys svou matku i kdyby se stala tím, co nejvíc nenávidíš? Nebo bys jí nejradši prohnal kolík srdcem, jako jsi to už určitě tisíckrát ve svých představách udělal nám všem?!" Ano, teď se i Kol docela rozčílil, Finn ho neskuečně vytáčel a nejspíše to bylo vzájemné. "Dřív jsem si dokonce myslel, že je Nik horší než ty. Mnohem horší. Ale co vidím teď před sebou.. Je mi z tebe na blití. Klaus nás možná zavřel do rakve, ale zabít nás nechtěl. I přesto, že jsem mu to neřekl, v tomhle mu věřím, Finne. Tebe v rakvi nechal celá staletí jenom proto, že jsi byl neskutečně otravný a pořád jsi se nedokázal smířit s tím, co jsme!" Když řekne to, že je dostatečně silná, aby se vrátila, jen pobaveně zakroutí hlavou. "Když je podle tebe tak silná, proč si nechala moc ukrást od vlastně 'obyčejný' neworleanský čarodějnice? Tvoje maminka teď nemá žádnou moc. A bez moci se ti ne-vrá-tí. Pochop to!" Bylo mu úplně jedno, jestli Finn nevěděl, že Gen ukradla její moc, ale teď už to bylo jedno, teď už to ví. Ještě že mu v té zlosti nevyklouzlo i jméno té čarodějnice, to by nebylo asi dobré pro Gen. "Jedině dobře, že jsi byl v rakvi, nejsem si totiž jistý, zda bych to s tebou celá ta léta vydržel," řekne a celou dobu se na něj dívá. "Já už se tě nesnažím rozhodit, protože vidím, že se mi to už dávno povedlo. Je docela těžký ovládat svoji zlost, když jsi upír, že? Všechny ty zesílené emoce.. Musíš se vážně hodně ovládat, abys neprovedl něco, co nechceš, čeho bys později litoval. Stejně tak je to s krví. Chceš ji tolik moc. Stačí jen, když vidíš tepnu na krku člověka. Nejradši by ses do ní zakousl a svojí oběť vysál do poslední kapky. Nikdy ses s tím nikomu nesvěřil, ale jsem si jistý, že někdy jsi to udělat musel. Každý z nás to udělal. A proč si myslíš, že by se mnou nic neměla? Alkohol dokáže divy, Finne. Ale to ty nevíš, nikdy sis nemohl pořádně užívat na slavnostech s námi. Protože jsi byl v rakvi. Kvůli svojí blbosti!" Nad jeho další větou se jenom zasmál, neměl k tomu co dodávat. S ním nemělo cenu se hádat, neustoupil. Možná jediná věc, ve které si byli ti dva podobní. "Pubertální chování? Chceš říct, že užívat si tímhle způsobem znamená, že se chováme pubertálně?" koukne se na něj tázavě a zasměje se. "Omlouvám se ti, že nejsem zrovna zastáncem toho, čeho ty. 'Až po svatbě'. Proboha," podívá se na něj a zděšeně pootevře ústa, "víš vůbec, co jsme tam dělali? Dozvěděl ses vůbec někdy od matky, že děti vážně nenosí čáp a že žena neotěhotní jenom díky tomu, že ji políbíš? Někdo by ti o tom měl říct, už jsi dost velký kluk. Asi to zbyde na mě, co? Sage nikde, matka taky ne.. No co, poučí tě mladší, ale za to zkušenější bráška," dojde k němu a poplácá ho po rameni. Pak se zase otočí, dojde ke stolku a do sklenky si nalije alkohol. "Vidíš, už ve třinácti bylo vidět, je budu vážně chlap a že budu na holky. A ještě jednu věc ti řeknu - i přes ten výprask to vážně stálo za to. Jo Erickssonovic holky, to byla tenkrát klasa." |
| | | Finn Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sun Dec 28, 2014 10:32 am | |
| *Díval se na Kola po tom, co řekl. Bratr ho dostal na tenký led a přesně tam, kam chtěl. Tím, co řekl, ho zarazil a vykolejil. Zoufale si snažil srovnat myšlenky ve své hlavě, ale nedařilo se. Jak měl na tohle k čertu odpovědět? Kol mě pravdu v tom, že by nepoznal Sage. Cítil zvláštní nutkání. Obětoval by Sage za normální život ve své rodné vesnici po boku matky, své ženy a dětí? Nebylo by to krásnější? Nepoznat strasti toho, čím se stal po tom, co je matka přeměnila na tahle ohavná stvoření? Vzdychl - stále v sobě dusící vztek. Netušil, co by se stalo, kdyby bylo vše tak, jak má být.* Jak si můžeš dovolit takhle mluvit? Co by kdyby - kdyby se nic z toho nestalo, žil bych v naší vesnici. Po boku měl jinou ženu! Sám dobře víš, že jsem měl vybranou nevěstu a - *Zarazil se. Ve své mysli i mluvě doputoval k dávno zapomenutým věcem. Už tisíc let si nevzpomněl na to, jaké to bylo, žít jako člověk. Mít obyčejné problémy - žít po boku té, kterou si vybral jako svou první dívku. I když mu na ni tenkrát ukázali jeho rodiče se slovy, že si ji vezme, nevadilo mu to... Seděl jsem u dřevěného stolu a dokončoval dřevěnou figurku pro mého nejmladšího bratra. Už od oběda jsem byl sám. Sourozenci byli roztroušeni po vesnici. Věděl jsem jen o Niklausovi a Elijahovi, kteří se vydali na lov a možná jsem zahlédl i Henrika, ale tím jsem si nebyl až tak jistý. Na dřevěném vojáčkovi jsem dokončoval poslední detaily, když mne z práce vyrušil přívětivý hlas.* Finne, tady jsi. *Pohladila mne matka po vlasech a sklidila špinavé misky ze stolu přede mnou. Usmál jsem se a od figurky oddělil poslední třísku.* Je krásná. *Pochválila mou práci matka a zadívala se mi kamsi na záda.* Finne, kde je Niklaus? *Zeptala se a po chvilce strnutí začala nalívat vodu z vědra do škopku, aby umyla nádobí po obědě. Viděl jsem, jak se jí na ohni hřeje ještě voda teplá.* Nedaleko v lesích na lovu. Elijah mi říkal, že se v okolí pohybuje raněná vysoká. *Má odpověď matku znepokojila, ale zprvu nic neřekla.* Neříkej to otci, Finne. *Pokýval jsem, vstal a uklidil po sobě třísky, které jsem spálil v ohništi. Bez dalších řečí jsem vyšel z domu a rozhlížel se, abych náhodou nepřehlédl svého nejmladšího bratra. Odchytl jsem ho až po chvíli, když u stromu zkoumal liščí kůži. Měl jí od Niklause.* Henriku! *Zavolal jsem a hodil mu dřevěnou postavu. Chytil jí velice hbitě a usmál se na mě.* Děkuji. *Pokýval jsem jen a vracel se zpět do domu, když jsem uslyšel z vnitřku rozzlobený hlas otce. Byl rozčilený.* Kde je Niklaus? Ester, vím, že aspoň tušíš,kde se nachází! Kde je? *Byl matce nebezpečně blízko, ruku křečovitě položenou na svém meči.* Nevím, kde je, Mikaeli. Nic mi neříkal. *Bránila se Ester pevným hlasem, ale otec se nedal odradit.* Naposledy, kde je? *Zavrčel otec - možná už měl něco upito - v tu chvíli jsem skočil před matku.* Loví v lesích raněného jelena. Myslím, že šli kolem hranic vesnice, a pak na západ. *Zakoktal jsem a sklopil hlavu, abych se mu nemusel dívat do očí. Otec přešlápl a semkl rty do tenké linky. Náhle se ale usmál.* Dobře, Finne. *Bylo poslední, co řekl, než vyšel z domu a já se otočil na matku. Tak se jen zamračila, ale položila mi ruku na rameno.* Finne... *Nic víc říkat nemusela. Usmál jsem se, pokýval na pozdrav a znovu vyšel z domu. Otec už křičet nebude. Teď bude pryč. Šel jsem pod stromy a cestou utrhl kopretinu. Zhruba po pěti minutách jsem došel k jednomu domu - už jsem chtěl vejít, ale zarazil mne muž, jenž právě vycházel. Byl to chlap jako hora, o hodně tlustší a mohutnější než já. Jen se na mě ušklíbl, poupravil si bradku a stáhl obočí.* Nelisso! Máš tu návštěvu. Podívejme, kdo to přišel. Finn Mikaelson je tu! *Zachechtal se, poplácal mne po zádech tak, že mi vyrazil dech a šel kamsi. Skoro ve vteřině stála mezi dveřmi. Světle hnědé vlasy zapletené do copu jí sahaly až po pás a měla ty nekrásnější zelené oči, jaké kdy viděl.* Nelisso. *Pokýval a nabídl jsem dívce rámě a květinu.* Finne. *Usmál se a vyšli jsem společně napříč vesnicí. Hovořili jsme o spoustě věcech, ale pouze krátce. Po chvilce jsme narazili na Henrika, který se pokoušel spíchnout z kusu látky panáčkovi šaty. Nelissa se na mne usmála.* Máš roztomilého bratříčka. *Pokýval jsem.* Henriku, nech to. Matka ti udělá pořádné šaty pro tu figurku. *Zavolal jsem na něj a můj nejmladší bratr jen zvedl hlavu. Byl nějaký smutný a zavrtěl hlavou.* Matka určitě ne. Opařila se vodou. *Krve by se ve mně nedořezalo, jak jsem se vyděsil. Pustil jsem svou budoucí ženu, kterou mi předurčili rodiče. Dívala se na mě jako na blázna. Vykoktal jsem omluvu a běžel hned domů. Nechal jí tam - v tu chvíli mi to bylo jedno. Finn na chvilku ztuhl. Nechtěl se ponořit do myšlenek až tak moc. Myslel si, že v tu dobu Nelissu miloval, ale omyl. Až s odstupem času si uvědomoval, že Sage je jednoduše osud. Ani nevěděl,kdy se to přesně stalo. Čtyři týdny před tím, než je otec zabil? Jen se díval na bratra, vztek měl v hlavě, v srdci i na jazyku.* Nemluv takhle, Kole! Milovala nás! Dala ti život a jako jediná ti ho mohla vzít. Naše matka za nic nemůže. Udělala chybu, protože tak milovala své děti - nás Kole. Každý dělá chyby, ale Původní jich udělali tolik, že smrt byla jediným východiskem. Já taky chyboval. Taky jsem přeměnil ženu, kterou jsem miloval tak, že jsem si nedokázal další roky žití představit! Ale kdybychom všichni tenkrát zemřeli - všichni bychom byli volní a nebylo by nic z tohoto! Tenhle "život" je jeden velký nesmysl. Matka to moc dobře věděla. Vždy nás chtěla chránit, blázne. *Podíval se a viděl, jak jím bratr pohrdá. Když ho označil za ještě horšího, než byl Niklaus, zasmál se. Byl to tupý smích, který říkal vše o tom, co si teď Finn myslel.* Já jsem horší než Niklaus? Byl jsem v rakvi devět set let za svůj názor! Na to, že jsem se styděl být tím, čím jsem! Mýlíš se, Kole. Nejsem horší. Myslíš si, že je smrt horší, než spát celá staletí a potom se muset učit vše, co je nové? Jsem znechucen. *Vrčel a a stáhl rty do úzké linky, když Kol mluvil o tom, jak byla matce ukradena moc.* Zapomínáš, že mají Původní nepřátel, že bys je nespočítal. Stačí, aby někdo luskl prstem a vrátí se! Naše matka je nejmocnější čarodějka, jaká kdy na zemi byla. Možná, že si moc ukrást nechala. Možná, že chtěla. *Obhajoval svou matku tvrdohlavě a nechtěl slyšet věci, které mu Kol říkal.Byl to nesmysl. Jeho matka - mocná Ester - nikdy nezemřela nikdy si nenechala nic vzít. Pokud ano, byl to jistě její plán. Náhle Kol začal. Cukl mu koutek a díval se na něj.* Přestaň Kole. Dokážu se ovládnout. Pouze jednou ne... ale to ty jsi byl dávno někdo v Africe a pokoušel se všechny přesvědčit o nesmrtelném zlu. Jsi hlupák. Nestojím o žádné užívání si, nestojím o laciné štětky, nestojím o krev! Chtěl jsem jenom rodinu, chtěl jsem žít a chtěl jsem umřít. A nikdy se už nevrátit. Nebudu se opakovat, bratře! Byl jsem tam a čekal staletí na to, než mně někdo osvobodí. Ale možná, že jsem ani žít nechtěl. Chtěl jsem rodinu, ale ta naše zemřela před tisíci lety po čepelí meče našeho otce. Možná, že si namlouváš, jak jsem hloupý a blázen. Ale musím tě vyvést z omylu. Jako jediný jsem plně pochopil, co jsem zač. *Dál se již nevyjadřoval. Nemělo to s Kolem cenu. Byl jím znechucen. Potom, co ho bratr poplácal po rameni, chytl Kola za límec a jeho očima prolétl ten divoký výraz upíra. Jen na vteřinu se pod očima chtěly vyrojit žilky a narůst tesáky, aby toho kluka už pro jednou umlčel. Pak ale Kola pustil a díval se mu do očí, jako kdyby právě udělal chybu, na kterou Kol čekal. Nechal se vyvést z míry víc, než možná čekal i sám jeho bratr.* Mluvíš z cesty. Nejsem malé dítě, to ty jsi zůstal v hlavě kluka, který chtěl poznat svět. Jak můžeš se sebou žít? Urážíš, pleníš a nevážíš si ničeho a nikoho. Každého chceš jen ztrapnit, ale co z toho máš, Kole? Myslel si, že mne tímhle urazíš? Sám si teď ukázal, jaký jsi idiot. *Zarazil se, jako kdyby to slovo vypustil omylem. Ale bylo o právem - bylo to na Kola.* Já měl prioritu. Dostat nás z tohoto světa, která se změnila v dožítí spokojeného života. Ale za čím jdeš ty? Za stínem Niklause? *Zvedl obočí a otočil se k bratrovi zády. Možná to byla chyba, možná ne, ale neměl mu nic víc říct. Vztek ho přešel, spíš byl zklamán tím, jak se teď Kol zachoval. Neodešel ale, jen zůstal stát ve dveřích a nakonec, otočený zády znovu promluvil.* Miloval jsem vás. Miloval jsem naši vesnici, miloval jsem matku. Miloval jsem malou Rebekah, která mi vždy zaplétala z vlasů copánky. A čím víc se vzdaluji od toho dne, co nás otec proklál mečem, tím víc jsem si jist, že tohle není život. Tohle je faleš. Možná si myslíš, bratře, že žiješ. Ale my jen přežíváme. Co máme společné? Krev, příjmení a prsten... *Vzdychl. Byl ke Kolovi otočen zády a v očích se mu zablýsklo.* |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sun Dec 28, 2014 3:12 pm | |
| Kol moc dobře věděl, že Finna zmátl. Nevěděl teď, co by bylo vlastně správně. Vždyť kdyby neprošli přeměnou, nikdy nepozná tu svojí slavnou Sage, svojí obrovskou, pravou lásku. A jestli je mu to jedno, tak ji asi nemiluje tolik, jak si vždycky namlouval. Vlastně jí celou dobu lhal. Vždyť vždycky víc miloval matku, nikoho jiného. Ani ta jeho.. Jak se jen jmenovala? Melissa. Ani tu nemiloval. Kol si to všechno pamatoval moc dobře.. Nikdy o ní nemluvil jako bláznivě zamilovanej kluk, ano, jistě, mohlo se to všechno odehrávat jenom v něm, všechny jeho pocity.. Ale dokonce i Klaus potřeboval svoje pocity, které choval k Tatie, snad nejkrásnější dívce z vesnice, nějakým způsobem ventilovat. Kol ho tolikrát viděl, jak si v posteli, jenom za světla svíčky, něco sepisuje... A to by nebyl Kol, aby se mu pár těch dopisů nedostalo úplnou 'náhodou' do rukou. Většinou se ale nikdy nedostal ve čtení dál než za oslovení 'Má drahá Tatio..'. Nedostal se nikdy dál, protože svoje psaníčka adresovaná Tatie si Niklaus hodně dobře střežil a když viděl, že se k nim Kol dostal, hned mu je vytrhl z rukou a schoval je zase na jiné, bezpečnější místo. Ale i kdyby dopisy Kol nenašel, mohl si všimnout, jak Klaus na Tatiu pořád kouká, jak se na ni směje.. To by přehlédl jen slepec. Prostě na ní mohl oči nechat. Ale Finn a Melissa? Jistě, určitě ji měl rád, hodně.. Ale nikdy si nevšiml, že by dělal podobné věci jako Niklaus. Nikdy. Víc než na Melissu se usmíval dokonce na svoji matku. "Finne, takže ty mi chceš říct, že by ti nevadilo, kdybys měl po boku jinou ženu než je Sage? Třeba tu holku z vesnice, jak ti řekli rodiče, že si ji prostě vezmeš, jen proto, že byla bohatá? Tohle by jistě Sage nerada slyšela. Ale proč ji nezavoláme?" koukne na něj tázavě a začne otevírat pusu s tím, že zakřičí, a to pořádně nahlas, Sageino jméno. Potom ale pusu zaklapne, nic z ní nevyšlo. Jenom se podíval na Finna. "Ne, nebudu ji volat. Určitě jsi ji svým řvaním probudil sám. Jestli chce, přijde sama a zeptá se tě na to, jestli by sis radši vybral ji, za cenu toho, že budeš upírem. A nebo jestli by sis vybral Melissu, kdybys věděl, že bys potom upírem nebyl. Co je pro tebe důležitější? Žít jako člověk, ale bez Sage, nebo žít jako upír se Sage? Vlastně mě napadá ještě jedna otázka, na kterou jsem ještě nedostal odpověď. Sage nebo naše matka?" Celou dobu se na něj dívá, sleduje každou, byť malou změnu v jeho obličeji, v jeho chování.. "Chceš mi říct, že to, že nám dala život znamená taky to, že má právo nám ho vzít?" řekne pobaveně a stejně pobaveně se na něj taky dívá. "Vzpamatuj se, sakra!" koukne se na něj se zlostí v hlase. Vlastně i docela zvýší hlas, protože ho Finn neskutečně vytáčí. "Jednou nám dala život, nemá právo nám ho brát. Stačilo to, že nám ho už jednou zničila a potom se o to ještě několikrát pokusila. Jistě, proměnila nás v upíry proto, že nás milovala a nechtěla, aby se nám něco stalo. Ale to ta její chyba zavinila to, jak jsme se začali chovat. A ona nám to začala dávat za vinu. To kvůli ní jsme zabíjeli, proměňovali lidi v upíry. Častokrát bezmyšlenkovitě. Pořád se mi zdá, že tobě je úplně jedno, jestli jsi poznal Sage nebo ne. Když říkáš, že je tenhle život jeden velký nesmysl. Tvoje velká 'láska' k ní je tedy asi výmysl. Vlastně se divím, proč jsi nepřivedl zpátky matku, když jsi měl tu možnost.. I když vlastně.. Asi jsi neměl jinou možnost, že? Esther by nikdo, jakožto velmi mocnou čarodějku zpátky nepřivedl. Ale Sage? To je jenom obyčejná tuctová upírka, ta nikomu neublíží. A od Finna bude aspoň na chvilku klid." Poslední větu řekne s úšklebkem na rtech. Beztak mu Sage přivedli zpátky jenom proto, aby nedělal problémy. Teď ho na chvilku zabavili a on aspoň nebude plánovat, jak je všechny zabít. Chytré. "Byl jsi v rakvi devět set let proto, že jsi nás chtěl zabít! Mohl sis mlet, co jsi chtěl, stejně by tě nikdo neposlouchal. Neměl bys být spíš vděčný za to, že jsi v té rakvi byl? Bylo to pro tebe přece strašný utpení být upírem. Nemohl ses s tím smířit. Nebyla to pro tebe odměna, být v rakvi? Aspoň ses nemusel užírat tím, že jsi upír. A my jsme měli klid. Samá pozitiva, ne?" koukne na něj s úšklebkem a následně se musí zasmát, když slyší, jak mluví o jejich matce. "Možná máme nepřátel hodně, ale asi nikdo nemá na to, aby nás porazil. To už by se přece někdo dávno vrátil, ne? Kdyby naše matka měla moc a měla by na to, aby nás porazila, už by se tak dávno stalo. Ale ona na nás nemá. Nemá svoji moc, nemůže nás porazit. Je úplně bezmocná, protože je mrtvá!" To poslední slovo vysloví tak zřetelně, jak jen to jde. "Čarodějka by si nikdy nenechala dobrovolně ukrást svoji moc, ale to ty nemůžeš vědět, protože jsi po matce nikdy nezdědil tak velkou moc, jako já. A možná v tom je ta chyba. Nezklamal jsi ji? Nezklamalo jí to, že já, méně oblíbený syn, jsem měl mnohem víc moci než ten nejoblíbenější, Finn, maminčin mazánek?" Vsadí se, že ho tohle značení namíchne ještě víc, než doteď. A vůbec, pořád se navážel do Esther a to mu jistojistě hodně vadilo. Kol jenom čekal, kdy vybouchne. Popravdě, na někom si vybít zlost dneska chtěl, tak proč ne na Finnovi? Spojí příjemné s užitečným - zlepší si náladu a konečně mu dá do držky. "Pouze jednou ses co? Pouze jednou ses neovládl? No a proč? Protože jsme ti prokázali milost a nechali jsme tě v rakvi. Kdo by taky zabil víckrát než jednou, když byl devět set let v rakvi. Ani jsi neměl k zabíjení pořádně příležitost. Díky nám. Přiznej si to. Kdybys nebyl v rakvi, klidně by se z tebe mohlo stát to monstrum, jak nás označuješ. A nebo taky ne. Právě to jsme nechtěli riskovat. Nechtěli jsme riskovat, že by ses proti nám zase postavil. I kdybs nám to tisíckrát slíbil.. Já už ti nevěřil. A nevěřil jsem ti, ani když ses vrátil teď. A měl jsem pravdu. Spolčil ses proti nám a společně s Mikaelem jsi nás chtěl zabít. Myslím si, že můžeš být rád, že ještě nejsi v rakvi, Finne." Když řekl, že nestojí o to, aby si takhle užíval a že nestojí ani o laciné štětky, Kol se k němu upíří rychlostí přesunul, chytl ho pod krkem a přitiskl ho ke zdi. "Ještě jednou označíš Claire jako lacinou štětku a v tý rakvi vážně skončíš." Zavrčel na něj, držel ho vážně pevně. Dokonce byl Finn už trošku ve vzduchu. Až pozdě si Kol uvědomil, že mu Claiřino jméno asi vyklouznout nemělo, ale stalo se. Nedal na sobě znát, že ho to trošku vykolejilo. Když si Finn bude myslet, že to jméno vyslovil úmyslně, nebude se mu na tom zdát nic divného. "Tys blázen byl a vždycky jím i budeš, na tom se nic nezmění. Rodinu jsi měl, ale tvoje matka a především tvoje hloupost tě o ni připravila. To naše matka rozbila naši rodinu, ty si to jen nechceš přiznat. Možná, že jsi pochopil, co jsi zač, ale nedokázal jsi to přijmout. To my jsme to přimuli. Stalo se to naší součástí a naučili jsme se s tím žít. Někdo na to potřeboval času dýl, někdo míň, ale nakonec se to povedlo všem. My jsme silní, dokázali jsme to přijmout. To ty jsi slaboch, Finne." Celou dobu se na něj dívá s vážnou tváří. Pak ho pustí a udělá pár kroků dozadu. Po chvilce se k němu ale zase přiblížil a poplácal ho po rameni. Když ho Finn vzal za límec, musel se usmát. Docílil toho, čeho celou dobu docílit chtěl. Ještě dlouho po tom, co ho Finn zase pustil, se usmíval. Jeho bratra to muselo nekutečně vytáčet, když viděl, jako legraci z něj Kol má. "Já, že jsem uvízl v hlavě malého kluka? Prober se. To ty se pořád schováváš za máminou sukní, protože se bojíš, co na tebe v tom velkém světě čeká. Ale Finne, překvapení, maminka už tady není! Jak dokážeš žít ty sám se sebou?" koukne se na něj a zeptá se ho na stejnou otázku, na kterou se ho před chvílí zeptal Finn. "Jak můžeš žít s tím vědomím, že celý život se chováš jako slaboch, srab, co se vždycky bál udělat něco, co mu matka zakázala? Ani za těch pár let, co jsme byli lidmi, sis skoro nikdy neužíval, jako bys nechtěl zklamat ji." Potom se na něj zamyšleně podívá a za chvilku promluví. "Já jsem se svým životem celkem spokojený. Někdo by řekl, že jsem narcista, ale já bych řekl, že se mám prostě jenom rád," koukne na něj a pokrčí rameny. "A co z toho mám? Prostě je to zábava. Tímhle já se bavím, chápeš? Finne, ale já jsem tě už dávno urazil. Už když jsem začal urážet naši matku, automaticky jsem urazil i tebe. A jestli si myslíš, že jsi to na sobě nedal vůbec znáš, dost se pleteš," kouká se na něj s úšklebkem. Na to, že je podle něj idiot už nic neříká. On si taky o Finnovi myslel svoje. "Tak zmiz a žij si svůj spokojený život se Sage. Já jsem zvědavý, jak dlouho to s tebou vydrží. Fakt se s tebou nenudí?" podívá se na něj tázavě. Nedokázal si představit, jak s ním Sage žije v jedné domácnosti.. Prostě to nešlo. On byl nudný, nebyl pro žádnou zábavu, žádné dobrodružství, nechtěl objevovat žádné nové věci. A Sage? Moc ji neznal, ale vždycky si myslel, že ona je takový rebel. Rebel, který má rád zábavu, rád se baví, objevuje svět.. Finn a Sage, to byly naprosté opaky. Jako bílá a černá, jako jing a jang. "Nikdy jsem nechtěl být jako Klaus, a taky nikdy jako on nebudu," nic víc mu na to neříká. Klaus nebyl jeho vzor, ani když byl malý.. A rozhodně se jím nestane teď. "Otáčet se k někomu zády, to není zrovna vhodný, to vím dokonce i já, se svým mizerným vychováním," řekne a ušklíbne se, ale to Finn vidět nemohl, když k němu byl otočený zády. "Miloval jsi nás, ano. Ale jenom matku miluješ dál, i přesto všechno, co nám udělala. Ale já to chápu, Finne. Nikoho jinýho nemáš, jenom svoji matku. Dokonce už ani ta malá, roztomilá Rebekah už tě nemá ráda tak jako předtím, protože jsi ji chtěl zabít. Já mám pocit, že jsem teprve žít začal. Když máš pocit, že jen přežíváš, přežívej." Když slyší, co vyjmenuje s tím, že to jsou jediné věci, které mají společné, musí se zasmát. "Vlastně se divím, proč mě pořád oslovuješ 'bratře', protože ani to už podle tebe evidentně nejsme." |
| | | Finn Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sun Dec 28, 2014 5:16 pm | |
| *Opět mu zacukal koutek, když Kol zmínil jeho myšlenku. Jak jen mohl. Zvedl mírně bradu a zaposlouchal se. Slyšel, jak se měkká chodidla jeho lásky položila na studenou podlahu jeho pokoje. Teď už nebylo cesty zpět. Sage věděla pár věcí o jeho minulosti, ale pokud chtěl Kol vyprovokovat tohle, vyhrál. Sklopil pohled a přemýšlel, jak mu odpovědět, aby z toho vyšel dobře on, jeho matka i Sage. Bohužel, nedokázal z tohoto trojúhelníku najít vhodný směr. Nasucho polkl.* A proč se pídíš po tom, co nepotřebuješ vědět ke "svému", jistě úžasnému, životu? Sage ví o tom, co se stalo před tím, než jsem se stali tím, čím jsme teď. Kdyby se nic nestalo, nikdy by Sage nepoznal. A ona by možná žila s jiným mužem, měla rodinu. To už se nikdy nedozvím. Tak proč to zmiňuješ?! *Když Kol vyslovil výběr mezi jeho drahou matkou a jeho milovanou, doslova mu ukradl vítr z plachet. Jen málo se v myšlenkách zatoulal až tam. Byl své matce vždy blízký a ona byla blízká jemu. Možná si to sám Finn ani neuvědomoval, možná si to nechtěl připustit, ale matka, která ztratí své první dítě, se upne k dalšímu "prvorozenému" a chrání ho, jako oko v hlavě. Je to přirozené. Nikdy nebyla Esteřina chyba to, že Alisea zemřela. Ester se ale moc upnula ke svému dalšímu dítěti, kterým byl Finn. Byl matkou od malička rozmazlován - samozřejmě - na tehdejší poměry to bylo dost nevídané. Pokud by se vzal příklad ze společného stravování. Jeho matka se snažila, aby všechny děti měli to nejlepší. Ale přesto tam byla malá, leč nepatrná skulinka, kdy dostal Finn vždy o malinko víc. Nikdy to nikdo neviděl. Když byl malý, bylo to jejich tajemství. Matka vždy chránila svého nejstaršího syna před přísným otcem. A když se Finn stal mužem, jejich pouto nikdy nevymizelo. Někomu se to mohlo zdát jako přehnaná láska, ale Ester dokázala zamaskovat vše tak, aby si všichni mysleli něco jiného. Nakonec si ale zformuloval nejasnou a matnou odpověď - doufal však, že to bude jeho bratru stačit.* Pleteš si dojmy a pojmy, milý Kole. Tak jako si pleteš mateřskou lásku s tou milostnou. Nelissa, Kole. Nellisa Baglien - dcera kováře. *Spojení "milý Kol" pronesl se vší ironií, kterou mohl ve svém srdci najít. Dalšími Kolovy slovy se nezaobíral. Byl vzteklý, ale ještě se dost ovládal na to, aby nebyly zuby bratra všude po místnosti. Věděl, o co se Kol snaží. V duchu si stále opakoval, aby se nenechal vytočit sebemenší věcí - v praxi to bylo bohužel dosti obtížné.* Ale ovšem, že měla, Kole! Možná si zapomněl, že i my - lidé v tehdejších časech - jsem měli své nepsané i psané zákony. A možná, že už si zapomněl. Pokud tvé dítě zabilo nebo kradlo - jediný, kdo nad ním směl vynést rozsudek byl kat a rodiče. *Tole byl další Finnův problém, který si nechtěl v životě přiznat. Žil stále ve staré době. V době, kdy bylo víno kyselé a potulná děva obšťastnila muže za kus masa - a ještě mu dala kousnout. Přežíval s nadějí, že se jednou probudí, matka mu připraví snídani a děti mu budou vyprávět o tom, co chtějí dnes dělat. Po tom všem, co Kol řekl, se mu znechutil ještě víc. Ale jedna věta, kdy pohanil Sage, byla jedna z předposledních kapek, které nalil jeho bratr do pomyslného poháru trpělivosti.* Nemluv o Sage tímhle způsobem! Nemluv o matce, jako kdyby byla nějaká - nějaká mrcha! Nerozumíš ničemu, o čem teď mluvíš, bratře. Ničemu ani za mák. Já se rozhodnout nemohl, ale ano, odpovím ti na otázku: radši bych... radši bych žil a zemřel, než tohle všechno. Moc dobře vím, proč mi čarodějky přivolaly zpět mou drahou. Vím, proč. A vím to moc dobře. *Slovo vše zdůraznil a znovu se zaposlouchal. Ťap, ťap. Slyšel Sage, jak sebrala nějaký kus oblečení ze země.* Nebyl! Promarnil jsem roky a roky života, které bych mohl přežívat. Mohl jsem být devět set let s ženou, kterou miluji a mohla jsem být aspoň někdy šťastný! V tom je ten problém, Kole, že mne nikdo neposlouchal. Ester je a byla - nejmocnější čarodějkou! A byla i nejlepší matkou. A pokud jsi zapomněl, my byli taky mrtví. Oba dva, jak tu stojíme - dvakrát. *Když Kol začal o tom, že zdědil mnohem více moci, musel se Finn zasmát.* Tak o tohle ti jde. Zatímco ty jsi se někde potuloval v Mystic Falls, matka mne naučila věcem, o kterých by se mohlo tobě jenom zdát. *přimhouřil oči potom, co ho označil jako "maminčina mazánka." A bylo to tu zase. Kol dokázal něco, co za tisíc let dokázalo jen málo lidí. S jindy klidným Finnem bloumala zlost, vztek a nenávist, jež se směřovala jenom k jednomu bodu: ke Kolovi. Znovu tu byly ty miniaturní žilky. Prolétly mu obličejem tak rychle, že bylo skoro nemožné je postřehnout. Měl teď totiž tvář nakloněnou mírně ke straně, jak jím byl znechucen. Kol pronesl něco, nad čím se nechtěl dále zaobírat. Tenkrát byl zmatený, i když už dobře věděl, co dokáže. Jen jednou jedinkrát se před tím, než byl zavřen do rakve. Sage. Byla tak krásná - tehdy vlasy do pasu a ten nejútlejší pas, jaký si kde kdo mohl představit. Sage byla živel. Proto ji tak miloval. Ale sotva jí "proklel" v zamilovanosti, už pocítil sílu dýky a byl staletí v rakvi.* Ach... Tak vy jste mi prokázali laskavost? Zapomněl si snad, že si vedle mého vězení pobyl též dost dlouho? A popravdě, nic jsem neslíbil. Jen jsem řekl, že vás nechám na pokoji. Mám posledních pár desítek let života. Nechci se už honit za vámi. Čekáte zradu z každé strany a věř mi, že jednou tohle vše skončí i bez mé pomoci. *Pak ho Kol chytl pod krkem, stačil ho jen zatahat za límec a už ho bratr pustil. Měl chuť mu rozmáznout obličej po kladivu, nebo něčem podobném. V tuhle chvíli ano. Aniž by to ušil, jméno, které Kol vyslovil, se mu automaticky zarylo do paměti.* Ano, jste silní. Ale jen slabé duše se dokáží zpřísnit s monstrem, které číhá a pomalinku nás všechny pohlcuje. Já se odmítám smířit s tím, že přežívám na krvi! Že přežívám na něčem, z čelo by, na můj úkor, měli žít ostatní. *Zavrtěl hlavou. A do mysli se mu začala vyrážet slova. Slova hanby, strachu a všeho, co Kol říkal.* Kole! nemluv o mě jako o slabochovi! Slabí lidé se dokážou smířit s něčím, čím nejsou. Ale já byl připraven zemřít! Zemřít pro vyšší dobro. Představ si svět bez upírů - bez všeho zla. Ale to ty nedokážeš. Jak jsi řekl, máš se rád a pro svou ochranu - pro záchranu vlastní kůže, by si nás také zabil. *Nevědomky Finn narazil na situaci, kdy chtěl Kol probodnout srdce Rebekah kůlem z bílého dubu. To už byl otočen.* Otáčím se zády k někomu, koho pohrdám. *Zavrčel. Náhle, jako by se v místnosti ochladilo a Finnova trpělivost přetekla. Napjal svaly a snažil se, aby po bratrovi nevyjel. Teprve teď na něj dolehla ta tíha slov - ta podstata všeho, co mu za uplynulé minuty říkal. Nevěděl, jak dlouho tu s ním byl, ale připadalo mu to jako věčnost - jako hořká věčnost. Náhle se otočil a upíří rychlostí ke Kolovi vyrazil. Vši svojí silou ho mrštil přes místnost. Kol to očividně nečekal, protože ani nestihl zareagovat. Nebyl to Finn. Tesáky mu přečnívaly z vrchního rtu - oči zářily všemi odstíny zelené a hnědé. Bylo to možná poprvé, co ho takhle Kol viděl. Poslední dobou byl Finn zdrcen - viděla ho Rebekah - teď ho uvidí i Kol. A v tu chvíli mu to bylo jedno. Pomsta přehlušila jeho přesvědčení a on se chystal vyběhnout, když se jeho bratr teprve sbíral ze země. Náhle ho něco zastavilo. Jeden jediný dotek mu vrátil cit a všechno se zdálo být daleko. Obličej se mu vrátil zpět do normálního stavu a on natočil hlavu. Uviděl bledou ruku a upravenými nehty, jak ho drží jemně, leč pevně. Sage přišla v tu pravou chvíli.*
Naposledy upravil Finn Mikaelson dne Thu Apr 02, 2015 8:13 pm, celkově upraveno 5 krát |
| | | Sage Ellis
Poèet pøíspìvkù : 25 Join date : 26. 11. 14
| Předmět: Re: Plantation House Sun Dec 28, 2014 5:49 pm | |
| *Spokojeně spala a nějak nevnímala, co se kde děje. Párkrát se otočila ve spánku. Možná se jí zdál nějaký sen, kdo ví. Vlastně by to tak mohlo klidně i pokračovat, kdyby nezaslechla ten pronikavý zvuk rozbíjejícího se skla. Otevřela oči a koukala po místnosti, jako by si potřebovala ujasnit, kde je a co tu dělá. Ale spíš to byla taková ta automatická reakce těsně po probuzení. Všimla si, že propsala nejspíše celý den. Ale tohle neřešila. Stejně se bez prstenu nemohla nikam dostat. Chvíli ještě ležela a poslouchala. Ale po chvíli se jí zdálo, že se tam děje něco ne moc dobrého. Proto vstala, rukou si prohrábla vlasy. A pak se vydala jen v prádle a v košili Finna za zvuky hlasů. Už v ložnici podle hlasu poznala Finna a ten druhý bude jeho mladší bratr. Chvíli stála ve dveřích a pozorovala to s takovým, jako by se zdálo i nezaujatým pohledem. Nepoznávala Finna, ani jeho chování. Nevěděla, zda se jí to líbí nebo ne. Rozhodovala se, jestli jim do jejich sporu má vstoupit nebo ne. Ale po chvíli se přemístila k Finnovi a chytla ho za rameno. Docela pevně, aby ho přinutila přestat takhle bláznit.* Finne. *Upozornila na sebe, aby ho tak nějak trochu zkrotila a mohla pokračovat.* On ti za tohle nestojí. Je dost ubohý na to, aby jsi se kvůli něj takhle "zničil". *Pronese a svůj pohled přemístí na Kola. Je v tom něco chladného, možná i výsměch. Kdo ví. Finnovi sourozence neměla nikdy v lásce, tak jako oni jí nejspíše. Proto se neskrývá tím, že by jí tahle Kolova situace způsobovala soucit.* |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sun Dec 28, 2014 8:53 pm | |
| Kol se nezaposlouchal jako Finn, takže nemohl slyšet, že se Sage už probudila. I když, kdo by se neprobudil po tom řevu, co se z přízemí ozýval. Všiml si ale toho, jak Finn sklopil pohled k zemi. Samozřejmě, nevěděl totiž, co odpovědět. Jak by se řeklo, Kol ho 'dostal'. "Kdybych se tohle dozvěděl, Finne, můj život bude ještě úžasnější, než byl doteď," podívá se na něj a ušklíbne se. Jeho život samozřejmě úžasný nebyl, nikdy, ale to Finn nemusel vědět. Kolovi se hodilo, když si Finn myslel, že si celý život jenom užíval a měl se dobře - kromě těch let strávených v rakvi, samozřejmě. "Vážně ví o všem? Ví i o tom, jak ti byly všechny dívky, které se kolem tebe motaly, úplně jedno? A to jenom kvůli tomu, že se nezamlouvaly matce? Jistě, chtěla pro tebe jenom to nejlepší, proto ti nedovolila začít si třeba s děvčetem, které bylo hodné, milé, ale zároveň bylo chudé.. Chtěl bych na to znát odpověď, protože by mě vážně zajímalo, jestli bys třeba i teď, zůstal upírem, abys mohl být se Sage. Co kdyby tvoje proměna v člověka znamenala, že celá pokrevní linie, pocházející od tebe, zemře? Byl bys ochotný riskovat její život jenom pro to, aby ses stal zase člověkem? Jsem si jistý, že něco takového by se klidně stát mohlo, Finne. To kouzlo, co stvořila naše matka, je složité, a je dokonalé. Podle mojí teorie - a taky mám nějaký čarodějnický zkušenosti, i za ta léta, co jsem byl upírem - by celá tvoje pokrevní linie zemřela. A věř mi, přemýšlel jsem nad tím docela dlouho a pečlivě." Potom z něj stále nespouští oči. "Moc dobře vím, jaký je rozdíl mezi mateřskou láskou a láskou milostnou, Finne. A můžu ti říct, že i já bych upřednostnil tu svojí lásku. Vždyť matka si nás užívala celá léta. Snad si taky zasloužíme někoho, koho milujeme, ne? I naše matka musela opustit tu svoji, aby mohla být s Mikaelem. I ona je silnější, než ty, ona ji opustit dokázala, i když nám o tom, jaké to bylo, nikdy nevyprávěla. Dokonce i ona je silnější než ty. Stejně si myslím, že kdybys mohl, vždycky by sis vybral ji. A jen ať to Sage slyší, ať slyší, že pro Finna Mikaelsona je důležitější jeho mrtvá matka než jeho přítelkyně, kterou tak bezmezně miluje!" Ano, to už i Kol stačil zaregistrovat nějaký šramot z Finnova pokoje. Usoudil z toho, že je Sage už vzhůru. Mohla být vzhůru už dřív a mohla tak slyšet všechno, co si tady říkali. Vlastně by bylo jedině dobře, kdyby to slyšela - třeba by si o svém milém udělala jiný obrázek, než měla doteď. "Nelissa nebo Melissa, vždyť je to jedno, stejně jsi ji nikdy nechtěl. Tedy vlastně chtěl, ale až po tom, co ti ji vybral otec s matkou. Vzpomínám si, jak z ní byla matka celá nadšená, už si ve svých představách malovala, jak krásná svatba to bude.. A nakonec nic." Poslední větu řekne naoko smutně, jako by ho to snad mrzelo, ale Finn mohl poznat, že to jenom hraje.
"Poslouchej se chvilku, poslouchej, co říkáš!" podívá se na něj s vážným výrazem ve tváři a zvýší taky hlas. "Zákon nezákon, kam najednou zmizela ta matka, která by na své děti nevztáhla ruku? Kde je ta matka, která je chránila před otcovým tvrdým řemenem? Kde je ta matka, která by nás byla schopna chránit vlastním tělem, jen aby se nám nic nestalo? Ta matka, která by za nás dala klidně ruku do ohně, jak moc nám věřila? U nás se řídil zákony jen otec a ty to moc dobře víš. On jediný se na nás nebál vztáhnout ruku a dokonce i ty, prvorozený syn, jsi od něj dostal několikrát namláceno. Naše matka ty zákony většinu času nedodržovala, přiznej si to. I kdybychom tenkrát někoho zabili, i neúmyslně, chránila by nás, nenechala by nás zabít. To se ale změnilo s naší proměnou. Už tehdy porušila všechny zákony, které se týkaly hlavně jí jako čarodějky. Žádná čarodějka by se neměla nikdy uchýlit k tomu, aby použila černou magii. A to ona udělala. Použila ji dokonce na své milované děti. A to byla ta chyba. Po její chybě jako by ty zákony zase začala dodržovat, jako by se snažila dohnat to, co celé roky nedělala. Kvůli vlastní chybě se snažila zabít vlastní děti, které se kvůli ní staly monstry!" Všechno to, co říkal, říkal vážně nahlas. Dalo by se říct, že už fakt křičel. Ale bylo mu to jedno. Sage ať ho klidně slyší. Ať ví, co byla jejich matka vážně zač, protože takhle jí ji Finn jistě nevylíčil. "Promiň, že jsem urazil Sage, to jsem asi neměl. Přece jenom, je mi jí spíš líto. Až se tady ukáže, mohl bych se jí zeptat, proč se s tebou zahazuje. Taková hezká, chytrá, divoká.. Zasloužila by si někoho, kdo by byl aspoň trošku podobnej jí. Seš si jistý, že se s tebou nezačne za pár let nudit?" podívá se na něj tázavě, ale odpověď ani nevyžaduje. "Sage! Vážně netušíš, jaká je s mým bratrem nuda!" zakřičí pořádně, aby ho Sage slyšela. "Sice nevím, jakej seš v posteli - ani to zjišťovat nechci, chraň Bůh - ale se mnou by si dokázala užít stejně tak a zažila by se mnou mnohem víc zábavy. Popravdě, myslím si, že i s Elijahem by si tý zábavy užila víc než s tebou. Ale to je asi věc názoru," řekne a pokrčí rameny. Čeká na jeho reakci a zároveň očekává, že nebude moc milá. "A o matce můžu mluvit jak chci, protože to mrcha byla. Řekl by ti to jak Klaus, Elijah, tak i sladká Rebekah. A ta ji měla vážně ráda, vždyť to byla vlastně její jediná dcera, když nepočítáme Aliseu, která s námi nevyrůstala." Když uslyší jeho odpověď, musí se pousmát. Lepší z něj asi nedostane. "Díky, Finne. Ani jsem nečekal, že mi odpoví," koukne na něj s úšklebkem. "Jak víš, že se třeba ta žena, kterou 'miluješ', nezamilovala za těch devět set let do někoho jinýho? Třeba byla šťastná i bez tebe, jenom se pak něco stalo a ona se rozhodla, že by si zase mohla vzpomenout na toho Finna. Třeba našla někoho, koho milovala, ale nemohla s ním být proto, že byla upírka. Třeba nemohla žít šťastný život kvůli tomu, že nemohla mít děti. Finne, vlastně mě napadla ještě jedna věc - co když jí vůbec nevadí být upírem? Třeba je takhle spokojená. Komu by vadila rychlost a síla, kterou máme?" Kol netuší, že teď udeřil kladívko na hřebíček. "Esther byla nejmocnější čarodějkou, už dávno jí není. Máš pravdu, byla dobrou matkou, ale jen do té doby, dokud nás nechtěla zabít. Žádná dobrá matka nechce zabít své dítě kvůli vlastní chybě. Ano, my dva jsme byli mrtví a dokázali jsme se vrátit, když se Druhá strana začala rozvracet. Proč toho nevyužila i Esther? Proč se nevrátila k synovi, kterého tak moc miluje? Prosím, vysvětli mi to, protože jak koukám, máš na všechno dokonalou odpověď." Poslední dvě slova řekne ironicky. Skoro žádná jeho odpověď nebyla dokonalá, protože Kol mu vždycky dokázal zasadit brouka do hlavy. Dokázal ho přimět přemýšlet nad tím, co řekl. "Vážně si myslíš, Finne, že tě dokázala za pár týdnů naučit věcem, co mě učila celá léta? Fakt si myslíš, že teď toho víš o kouzlení mnohem víc než já? Ten, který se tomu věnoval i potom, co nás přeměnila? Ty jsi vážně tak roztomile naivní," usměje se na něj a z jeho úsměvu úplně srší to, co si o Finnovi myslí. Kol ho celou dobu upřeně sledoval, protože u něj chtěl vidět každičkou změnu, takže mu neušla ani ta největší. I když měl hlavu mírně nakloněnou, Kol viděl, že se mu kolem očí objevily žilky. Ještě nikdy v životě ho takhle neviděl, byla to pro něj premiéra a Kol tušil, že zároveň i derniéra, protože tohle už Finn nikdy znovu nedovolí. Nedovolí, aby ho Kol takhle viděl. "Ne, věř mi, na to jsem nikdy nezapomněl a Nikovi to budu připomínat ještě hodně dlouho. Popravdě, dřív jsem plánoval to, jak se ho aspoň na chvíli zbavit, byl jsem tak blízko.. Ale znáš našeho bratra, vždycky byl o krok napřed, tak na všechno přišel ještě dřív, než se můj plán dal provést. Ale víš, jsem docela rád, že se mi to tenkrát nepovedlo. Naše vztahy sice nejsou ideální, ale v poslední době jsme si krásně a citlivě popovídali. Zdá se, že se mezi námi začíná tvořit opravdu silné bratrské pouto." Finnovi nemůže uniknout, že když Kol mluví o jeho vztazích s Klausem, mluví dost ironicky. "Tak nás nechej na pokoji a my necháme na pokoji tebe, teda mluvím aspoň za sebe. Je to fakt jednoduchý," koukne na něj a pokrčí rameny. "Ty vidíš v upírech jenom zlo, což jsem taky dřív nepochybně byl i já. Ale copak je Sage zlo? Je taky upír a přesto v ní vidíš jen to nejlepší. Jistě zabíjela, stejně tak, jako jsme to dělali my ostatní. Ona nebude takovej 'svatoušek', jako jsi ty, Finne. Ne, nedokážu si představit svět bez upírů, protože si nedokážu představit, že bych zemřel, znovu. A to, co tady říkáš, není pravda. Jistě, dokázal bych zabíjet pro svoji ochranu, ale nikdy bych nezabil nikoho z rodiny, až na výjimky." Těmi výjimkami myslel samozřejmě matku, Mikaela a Finna. U nich by snad ani neváhal. Ani Rebeku nechtěl tenkrát zabít. Možná, že držel kolík v ruce, ale nedokázal by bodnout. Prostě ne. Další věc, ve které si byli s Klausem podobní - nedokázali by zabít rodinu - až na ty výjimky. "Dnes bych ale spíš zabíjel pro ochranu někoho jinýho, Finna. Já se, narozdíl od tebe, po svojí smrti změnil. Jen ty jsi tu změnu z mojí strany nepocítil, protože nějak nemám potřebu chovat se k tobě jinak." Když se k němu Finn otočil zády a prohodil svoji poslední větu, čekal, že už odejde, ale to se nestalo. Zničehonic se k němu Finn upíří rychlostí přemístil a hodil ho celou svojí silou až na druhý konec místnosti. Stihl se ale rychle vzpamatovat a okamžitě se ze země posbíral. A teď Finna viděl, v celé jeho kráse. Kol viděl, že se chystá Finn k něčemu dalšímu, ale v tom ho zastavila Sage. Ještě než cokoliv řekla, přešel blíž k těma dvěma a zadíval se na Finna. "Konečně jsi ukázal to, čím vážně jsi, Finne. Upírství zvítězilo nad tvojí lidskostí. Tenhle moment si ve svojí paměti uložím hodně pečlivě," koukne na něj s úsměvem, dosáhl toho, čeho chtěl. Potom se podíval na Sage a musel se usmát nad tím, co o něm právě řekla. "Vypadá to, že ubohost si každý představujeme nějak jinak, Sage. Přesto jsem tě rád viděl. Škoda jen, že to nebylo někdy jindy za příjemnějších okolností," pomalu přejde až k nim, vezme Sage za ruku a políbí ji na ni. Nečekala to, takže nestihla nějak rychle zareagovat. Potom pomalým krokem vyšel z plantáže, nasedl do svého auta a odjel. |
| | | Finn Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Sun Dec 28, 2014 10:29 pm | |
| *Přimhouřil oči. Kol začal o jeho dívkách. Ano - tenkrát byl oblíbený. Tenkrát. Prvorozený urostlý Mikaelson, jenž byl zároveň citlivý a dokázal naslouchat. Kol neměl pravdu o tom, že by mu to matka nedovolila. Tak si to myslel on, ale Ester s ním dobře manipuloval. V tu dobu, co se Finn začal zajímat o děvčata - tedy - děvčata o Finna, se vším se matce svěřil. Řekl, jak se na něj tahle a tahle usmála. Jak si děvčata štěbetají, který s bratří Mikaelsonů je nejpohlednější. Aniž by to tušil, Ester si vždy vzala tváře do dlaní a dlouho promlouvala o tom, jestli si je jistý. Že pro něj není dost hezká/bohatá/vhodná. A on vždy poslechl. Nikdy to nebral tak, že by ho matka ovlivnila, natož, že mu děvče "nedovolila". Vždy se dívce omluvil, že se zatím necítí na to, být dost připravený. Tenkrát to taky chodilo trochu jinak.* Nemáš pravdu, Kole. Zase. Možná, že jsem ti připadal lhostejný, ale nebylo to kvůli matce. Věř mi, že jsem přemýšlel také dlouho. Sage byla přeměněna za pomoci mé krve. Ale já zemřel, ona též. Já byl vzkříšen, tak i má Sage. A vše, co nás spojovalo mou krví zmizelo. Pokud se Sage přemění v člověka dříve, než já, nemělo by být s přeměnou problém. *Kol zvýšil hlas a on moc dobře věděl, že tohle už Sage slyšela.* Zmlkni. Nemáš ponětí o ničem. Neznáš mé city - znáš jen to, co jsem ty léta "přežívání" dával na povrch. *Sám se v sobě nevyznal, ale před Kolem se opět nechtěl shodit. Musel mu dát za pravdu. Matka byla nadšená. Dokonce i otec se na Nelissu smál.* Kole... snažíš se někdy chápat? Monstry jste se stal každý sám, i když matka věděla, co stvořila, nikdy nás nepřestala milovat. Proto nás chtěla zabít. Smrt je lepší než žít s tím, čím jsme uvnitř! *Nelíbilo se mu, jak Kol mluvil o Sage. Takhle o ní nikdo mluvit nemohl. Nezmohl se už ale na odpověď. Měl všeho dost. Měl už jen chuť zalézt si zpět do postele a vyčkat tam rána, kde by zjistil, že tohle setkání s jeho bratrem byl jen ošklivý sen. Udělal krok dopředu, když Kol znovu "zavyl".* Sklapni, Kole. *Už nemluvil tím svým poklidným tónem s pochmurným nádechem, jakým Kola uvítal na začátku. Ten vrčel a v jeho tónu se odráželo to, co všechno zlé si o svém bratru myslel. Po jeho přirovnání matky k "mrše", zaťal pěsti, až mu klouby zbělely. Popadl dech. Kol ho donutil přemýšlet o věcech, které si nechtěl v životě připustit. Nevěděl o Damonovi - věděl jenom to, že byl pryč natolik dlouho, aby Sage zůstala věrná. Tohle byla jeho chyba a on jí připouštěl. Další věty jeho bratra vypouštěl jedním uchem ven a druhým zase zpět. Sage děti nechtěla, Finn věděl, jak se jí líbilo být upírem. Kolikrát se kvůli tomu pohádali. Rozhodl se tlačit pomalu, jednou podlehne, říkal si. Ale byla to ta správná volba, kterou chtěl jít? Probodl Kola pohledem a opět už neodpověděl, protože s každým jeho slovem ztrácel sílu.* Protože to nechává na nás Kole, na mně. Ale já se rozhodl. Nechci už s vámi nic mít. A matka by mne jen stáhla zpět do toho, kde jsme byli v Mystic Falls. Jak říkáš, nechává svého "milovaného syna", aby ŽIL. *Pronesl a poslední slovo zdůraznil. Opravdu už ztrácel veškerou chuť. To, co se dozvěděl o Nikovi a Niklausovi nekomentoval. Nevěřil Kolovi už ani nos mezi očima. Vlastně už nepromluvil do té chvíle, než se otočil. Pak to náhle přišlo a vybouchl. Když Kol mluvil na Sage, díval se mu zpříma do očí. Políbil jí ruku. To ho i přes všechno náhlé smíření chytil a zvrátil. A náhle tam zůstali jen sami. Finn se díval na Sage, unavený a zničený. Společně se posadili na gauč a on sklonil hlavu.* Omlouvám se za všechno. Omlouvám se za svého bratra. Omlouvám se za sebe, Sage. *Rukou své milované zastrčil pramen rudých vlasů za ucho a v jeho očích se mihly slzy. Tohle by nikdy neudělal, ale teď musel, protože možná slyšel víc, než by měla. Proto ji přitiskl na svou hruď, věnoval letmý polibek do vlasů a zase se odtáhl.* Omlouvám se. *Zakoktal a zakoktal ovlivňovat.* Zapomeň na vše, co si slyšela a viděla. Zapomeň na dnešní den, na mého - na mého bratra. Teď jdi do postele a klidně spi. Zapomeň na to, že jsem tě ovlivnil. *Roztřásl se mu hlas. Pohlédl do jejího "vygumovaného výrazu" a ještě, než stačila udělat cokoliv vstal.* Já musím... musím... *Nadechl se. Nečekal, že bude ovlivnění pro něj tak bolestivé. Ale bylo to pro Sageinino dobro - nebo si to spíš namlouval. Zamrkal, popadl lahev s alkoholem, kterou mu tam nechal Kol a vyšel rychlím krokem z domu. Nikdy víc si nepřál, aby byl mrtvý Kol, aby byl mrtvý on - aby vše skončilo. Měl zpět svou lásku, ale právě udělal to, co neschvaloval a odsuzoval. Že by nad ním monstru vyhrálo? Nikdy. Potřeboval být sám, aby si vše probral hlavě. Ráno jistě zjistí, že Kol mlel nesmysly. Teď ho to avšak užíralo. Ráno je moudřejší večera, říkávala přece jeho maminka.* |
| | | Claire Evans
| Předmět: Re: Plantation House Tue Dec 30, 2014 12:24 pm | |
| (Znovu jen přikývne. Neví, nebo ani netuší, že by to nemuselo být z legrace. Ještě takhle o Kolovi nepřemýšlela, a ani nějak nechtěla. Byli přátelé, dobří přátelé, vlastně nejlepší a znali se trochu víc než je to u přátel běžné. Nechtěla nad tím teď ale uvažovat, konečně se oprostila od nějakých těch nepříjemných myšlenek a ona by se k nim zase vracela? Ani nápad. Jakmile řekne její jméno, ale přidá příjmení Původních, mimoděk se ošije. Měla svoje příjemní ráda a hlavně jakmile jste zataženi do problémů Původních, jen tak se od nich neoprostíte.) Myslím, že ten pohled a to všechno by bylo k nezaplacení. Konečně by mně respektovala a nepodezřívala mně, že mám něco s Marcelem. (Převrátila oči v sloup a ušklíbla se. Bylo by to úsměvné. Ale nedokáže si představit život s Kolem. Ani že by se někdy měli vzít. Jen se ušklíbne má pravdu. Zase.) Určitě ano. A ta jeho Sage taky určitě záviděla. (Potutelně se usmála a koukla se na něj.) Hele, je to po druhé? Jo, jen po druhé. (Plácla ho do stehna. A ušklíbla se. Jakmile zastavil, vyskočila z auta a zabouchla za sebou dveře. Rozejde se a když je u domu, vejde dovnitř a zamíří do kuchyně. Byla tu jen jednou, ale ví, kde je kuchyň. V ledničce však nenašla nic, kromě krve. Koukla se na Kola.) Počítám, že tu nemáte nic jiného než jen krev. (Zavřela lednici a povzdychla si.) |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Tue Dec 30, 2014 7:42 pm | |
| "No, ten její pohled by byl vážně něco, ale že by tě začala respektovat, to si nemyslim. Znám ji, a to moc dobře, tohle fakt není její styl. A jsem si jistej, že by tě stejně pořád podezřívala. Nechápu, že ještě nepochopila, že ji Marcel prostě nechce. A navíc, ona je ten rodinnej typ - chce se někdy zase přeměnit v člověka a mít rodinu. A nejsem si jistej, že tohle Marcel chce. Sice ho neznám, ale zdá se mi, že ten má svoji moc rád až moc," řekne a podívá se na ni. Ona k tomu něco říct může, znala ho mnohem víc než Kol. On ho pořádně neznal, nezná a nikdy poznat nechce. Nemá ho rád. Neměl ho rád ani jako malýho kluka a to se jen tak nezmění. "Tomu bych se ani nedivil," řekne a ušklíbne se. "Víš, co mi včera Finn řekl? Že se chováme jako puberťáci. A prý, že nepotřebuje tenhle způsob užívání," zakroutí nechápavě hlavou a zasměje se. "Docela je mi líto tý jeho Sage. Vždycky se zdála, že je to pořádný živel a teď je s Finnem?" Znovu mírně zavrtí hlavou, protože to vážně nechápe. S Finnem je nuda. On, jeho bratr, by se s ním unudil k smrti. Už když byli mladší byl i Kol ve svých patnácti mnohem živější - pořád něco podnikal, bez vědomí rodičů mizel ven.. To Finn nikdy nedělal. "Jo, je to podruhý. Ale pozor," koukne na ni a pozvedne ukazováček, "poprvé tam spíš sama. Tak snad se nebudeš bát. Přece jenom, je to pokoj Kola Mikaelsona, bůhví, co se tam dělo," koukne na ni záhadně a potom se zasměje. Když Claire vystoupí z auta, společně s ní jde do domu. Pozvedne obočí, když vidí, že si to namířila do kuchyně. "Ne, tady nic normálního nenajdeš. Přece jenom, Hayley tu dlouho nebyla, takže tu nebylo pro koho kupovat normální jídlo. Ale tamhle je džus," koukne na ni a ukáže prstem na linku, Finn ho asi neuklidil zpátky do lednice. "Je Finnův, vezmi si ho," podívá se zpátky na ni a šibalsky se usměje. "A jestli máš hlad, pizza se dá objednat vždycky." |
| | | Claire Evans
| Předmět: Re: Plantation House Tue Dec 30, 2014 10:16 pm | |
| No co, polemizujeme tu nad něčím, co se zřejmě nestane, jelikož ty stejně určitě skončíš s Genevieve. Já jí stejně nikdy mít ráda nebudu. Když se mně nedávno snažila zabít, zachránil mně Oliver. Pořád tomu nemůžu uvěřit. Jsme si tak trochu nesympatičtí, ale zachránil mi život. A můžu tě ujistit, že to Rebecce oplatím, takže mi na hrob vyryj: "Žila tak jak umřela." (Ušklíbla se na něj a oblízne si rty.) Ten tvůj bratr Finn bude určitě ještě panic, protože zřejmě neví, jaké pocity tohle užívání přináší. Jinak by tohle neříkal. (Jakmile na ní pozvedne ukazováček, kousne ho do něj. Přitlačí své zuby k jeho pokožce a po chvíli toho nechá, vlastně to netrvalo ani deset sekund. Musela se potichu smát, protože prst Kolovi celý zrudl. Kdyby to byl normální člověk, otisky by mu tam zůstali ještě do zítra.) No, o pár věcech vím, a těch se bát rozhodně nebudu. (Provokativně se na něj usmála a kousla se do rtu, aby se nezačala nahlas smát. Vezme si džus a začne pít. Dopije ho a prázdný ho nechá na lince.) Teď by jsme mu tam místo toho nalít něco hnusného. (Dloubla Kola do žeber a pak se pohladila po břichu.) Je dobře že to říkáš. Můžeš mi objednat Hawai a fantu a rovnou to za mně zaplatit. (Pousmála se a letmo ho políbila na tvář.) Díky, si zlato. (Řekla a došla do jeho pokoje. Skopla ze sebe boty a sundala si mikinu. Ta odhalila její šedivé triko s výstřihem do V , které bylo však úplně obyčejné. Svlékla ho ze sebe stejně tak s džíny a začala se přehrabovat v Kolově šatníku. Jakmile našla černé tričko s batmanem ušklíbla se, sundala si podprsenku a navlékla ho na sebe. Na pravém konci si udělala uzel, aby jí nebylo až tak moc velké. Vlasy si zapletla do svou pohodlných copů a sedla si na postel. Dívala se do zrcadla a zastrkávala si do copů zbytky vlasů, které jí vypadaly ven.) |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Tue Dec 30, 2014 10:48 pm | |
| "Fakt si to pořád myslíš?" podívá se na ni tázavě, když řekne, že určitě zase skončí s Genevieve. "Zatím to teda nevypadá tak, že by se ke mně nějak extra měla. Řekla mi, ať se od ní držim dál, ať jí nechám prostor, tak uvidíme," pokrčí rameny. "Ale měl bych se pomalu začít smiřovat s tím, že to třeba nedopadne," pousměje se a pak se najednou ušklíbne. "Pořád spolu máme tu dohodu. Teda ne, že bych ti nepřál, aby sis někoho nenašla.." ušklíbne se znova a pokrčí rameny. Když nad tím tak přemýšlí, Claire by nebyla špatná přítelkyně. Asi trošku divočejší, než Genevieve, trošku drzejší, ale to by nebylo vůbec na obtíž. Ale ne, nebude nad tím přemýšlet. Gen je pro něj prostě nejlepší. "Oliver? Brácha toho Jacksona? Tak teď nevím, koho z nich míň nenávidím," řekne s úšklebkem a kouká se na Claire. "Dobře, slibuju, vlastnoručně to tam vyryju," slíbí jí a zasměje se. "Vlastně bych se tomu nedivil. On je pořád tak nějak pozadu, třeba se Sage čeká až po svatbě, nevím," pokrčí rameny a trošku se zasměje. Když ho kousne do ukazováčku, trošku sykne bolestí, protože to vážně nečekal. "Claire, sakra!" Chvilku se na ni vážně dívá, ale potom se začne smát. Potom si prohlíží svůj prst, ze kterého otisky jejích zubů za chvilku zmizí. "Jsi šikovná, určitě něco vymyslíš," ušklíbne se a poplácá ji po rameni - ne, že by Kol nebyl na špatnosti, zvlášť, co se týče Finna, ale Claire je Claire. "Myslím, že by ho nejvíc naštvalo, kdyby tam měl místo džusu krev," mrkne na ni. Bylo mu jedno, jestli je se Sage doma nebo ne. Ale byla by legrace, kdyby je nikdo z těch dvou neslyšel a Finn se napil toho, co nejvíc nesnáší - krve. Když ho Claire dloubne do žeber, trošku sebou cukne. "Fajn, tvoje přání je mi rozkazem," koukne na ni a usměje se. Po tom, co Claire odešla nahoru, vyndal z kapsy mobil a objednal všechno, co chtěla. Netrvalo to dlouho a pizza byla tady. Poslíčkovi zaplatil a šel nahoru do svého, teď vlastně Claiřina pokoje. Předpokládal, že už bude oblečená, a i kdyby ne, nahou už ji viděl, jistě by se nic nestalo. Bez klepání - ač to bylo asi neslušné - vešel dovnitř, položil pizzu na postel a postavil se za Claire tak, že viděl její odraz v zrcadle. "Tak ty sis dovolila vzít moje nejoblíbenější tričko, jo?" pozvedne obočí a dívá se na její odraz. |
| | | Claire Evans
| Předmět: Re: Plantation House Tue Dec 30, 2014 11:16 pm | |
| Jo, myslím Kole. Časem se uvidí, zda jsem měla pravdu nebo ne. (Pousměje se a pak se na něj divně zatváří.Nevzpomíná si, že by mu to nějak odsouhlasila, či se s ním dohodla.) Hele, já se nějak nepamatuji, že by jsme se dohodli, ale proč ne. Teď je to alespoň oficiálně. (Jen přikývne. Jacksona má radši než Olivera, už jen kvůli tomu, že kdyby byl Oliver alfa, při první příležitosti by jí vyhodil ze zátoky a nikdy by se nestala členem smečky.) Je to dost možné. Ani bych se nedivila, kdyby mu ta Sage utekla s jiným. Jo, něco mně napadlo. (Naklonila se k něm a ukázala na jeho přirození, potom pantomimicky zahrála že čůrá a potom ukázala na obal od džusu. Musela se přitom škodolibě smát, protože by to stejně nevydržela. Jakmile vešel do pokoje, ucítila příjemnou vůni pizzy, která se táhla po celém domě. Natáhla ji nosem až do plic a usmála se.) Ano, obsloužila jsem se sama. No, klidně mi tedy vyber jiné, protože v tom hodlám spát. A většinou se dost potím. Nemůžu za to, to jsou ty noční můry. (Pokrčí rameny, že s tím nic nezmůže a že to není její chyba. Naposledy se koukla do zrcadla a pak se otočila na Kola. Vypadala opravdu roztomile, díky copánkům. Otevřela krabici od pizzy a hned se do ní pustila. Přistrčila krabici ke Kolovi. Ona to sama nesní. Sem tam se napila té bublinkovité obarvené sladké vody a usmívala se na Kola. Vytlačila Tobyho z její hlavy, nebo si to alespoň nalhávala.)
Naposledy upravil Claire Evans dne Wed Dec 31, 2014 1:37 pm, celkově upraveno 1 krát |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Tue Dec 30, 2014 11:37 pm | |
| "Tohle zní, jako sázka..." podívá se na ni, možná i trošku tázavě. Dlouho se s nikým nesázel. "Doufám, že neodmítneš.. Když tomu tak věříš, tak určitě věříš i tomu, že vyhraješ. A já se nikdy nesázím o málo," koukne na ni s úšklebkem. Peněz má dost, nemá důvod, aby dával peněz málo. "Snad sis nemyslela, že jsem si z tebe dělal jen srandu? Claire, to byla vážná věc, to, o čem jsme v tom autě mluvili!" podívá se na ni a nechápavě zavrtí hlavou. Složí si ruce na prsou a zatváří se trošku uraženě a podívá se jinam. Pak se po očku koukne na Claire a zasměje se. "Hele, říkala jsi, že se staneš lesbou. Ta Sage vážně nevypadá špatně.. a nestárne. A má to ještě jedno plus - FInn by byl strašně naštvanej." Samozřejmě to nemyslí moc vážně. Upřímně? Nedovede si Claire představit jako lesbu, ona byla vyloženě na chlapy. Když potom řekla, že ji něco napadlo, pozdvihl zvědavě obočí a sledoval, co zase vyvádí. Když pochopí, o co jde, začne se smát, ale nakonec zavrtí hlavou. "Nene, myslím si, že tam vážně naleju tu krev, to pro něj bude mnohem horší," řekne s úšklebkem na rtech. Mezitím, co čekal na dovážku pizzy, načal jeden pytlík s krví a opatrně trošku nalil do džusu. Trošku to zředil s vodou, aby to mělo podobnou konzistenci, jako ten džus. Když krabičku zavřel, musel se ušklíbnout. Ne, z tohohle Finn rozhodně nadšený nebude. "Pro jednou ti ho půjčím," koukne na ni a ušklíbne se. "Pak se někdy stav za tou ALiseou," koukne na ni a připomene jí to. Nejspíš by na to nezapomněla, ale jistota je jistota. Když se na něj otočila, vypadala ještě roztomileji než její odraz v zrcadle. Vypadala jak Pipi Dlouhá Punčocha. A to díky těm copánkům. Sedl si naproti na postel, nohy si dal do tureckého sedu a ujídal pizzu. |
| | | Claire Evans
| Předmět: Re: Plantation House Tue Dec 30, 2014 11:52 pm | |
| Proč se nevsadit? Ale záleží o co. (Promne si bradu a koukne se na něj. O peníze se jí opravdu nechce sázet, jelikož je zvyklá utrácet a teď už si je nemůže vyovlivnit jako za starých časů. Pousměje se a položí mu ruku na rameno.) Já vím, Kole. Jen si myslím, že si to za pár dní rozmyslíš. Nevydržel by jsi to se mnou. (Začne se smát a konejšivě ho pohladila po ruce.) Asi jsem si to rozmyslela. (Přehodí si neposlušný pramen svých černých vlasů za ucho a usměje se.) Fajn, jsem ráda že se nemusím znovu svlékat. Neboj, stavím. (Přejela si rukou po nahém stehně. Po chvíli už měla zaplněný žaludek až po okraj a zbytek nechala Kolovi. Mlsně se oblízla.) Tohle bych mohla jíst pořád. (Všimla si, že má Kol mouku na tváři a začala se znovu smát. Jemně mu jí z tváře setřela. Vypadalo to, že má nějaké šedivé vousy. Starý už na to byl dost. Jako dědečka si ho ale nedokáže představit o nic lépe než jako jejího muže. Dobře, dokáže si ho představit jako jejího může, ale jako nějakého dědulu určitě ne. Jakmile se Kol chystal k odchodu, chytla ho za ruku a koukla se mu do očí.) Kole, prosím, zůstaň. (Byla jako malé dítě, co spí s rodiči, protože se jinak bojí. Tak nějak teď ona vypadala. Jako malé, ustrašené dítě.)
Naposledy upravil Claire Evans dne Wed Dec 31, 2014 1:39 pm, celkově upraveno 1 krát |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Wed Dec 31, 2014 12:08 am | |
| "No, jestli se nechceš sázet o peníze, můžem se vsadit o něco jinýho. Když vymyslíš o co. Však víš, vymyšlení mi moc nejde," dívá se na ni a potom se ušklíbne. Je docela zvědavý, co Claire vymyslí. Jak ji zná, bude to něco bláznivého. Když nad tím tak přemýšlí, docela se těší. "Uvidíme, jestli si to rozmyslím. Spíš ne. Když už já něco slíbím, vždycky se to snažím dodržet, na to pamatuj." Tohle myslí naprosto vážně. Jen tak někdo z Kola Mikaelsona nedostal slovo 'slibuji'. A když už je Kol vyslovil, vždycky se ten slib snažil dodržet. "To je dobře. Stejně si tě nedovedu jako lesbu představit. Ty jsi vyloženě na chlapy," koukne na ni a ušklíbne se. Zklamala by hromadu chlapů, když by jim řekla, že je lesba. "Tak jako mně by nevadilo, kdyby ses musela převlíkat," koukne na ni a zaculí se. "Ale fakt, to tričko si můžeš půjčit." Slovo půjčit zvýrazní, protože to tričko chce opravdu vrátit. Nechápal, proč se najednou začala smát, ale když mu setřela mouku z tváře, musel se usmát. "Já taky, i když pro mě je pochoutka úplně něco jinýho." Když společně pizzu dojedli, Kol se zvedl s tím, že už půjde. Byl připravený ustlat si v dalším z mnoha pokojů v domě. Když ho chytnula za ruku, překvapeně pozvedl obočí. A když slyšel její slova, upřímně nevěděl, co si myslet. "Já ale na zemi spát nebudu, Claire," koukne se na ni. Nemyslel to nějak zle, že by tu s ní nechtěl být, ale dneska se chtěl prostě vyspat v měkké posteli. |
| | | Claire Evans
| Předmět: Re: Plantation House Wed Dec 31, 2014 12:21 am | |
| Já něco vymyslím, ale až zítra, dnes to byl náročný den. (Trochu smutně se pousměje. Hodně náročný a jí už se pomalu klíží víčka.) Fajn, alespoň mám jistotu, že déle jak rok bez přítele nebudu. (Pousmála se. Zní to šíleně, ale ona má ráda šílené věci. Zavrtěla hlavou v souhlasném gestu.) Ano, přitahují mně více muži než ženy. Ty jo, takhle bych mohla odradit spoustu zoufalců co na mně pořád něco zkouší. Řeknu jim, že jsem lesba a bude pokoj! (Zakřenila se a začervenala se, když jí řekl že by mu to nevadilo. Bylo vidět že na tom triku fakt lpí, jinak by neměl ten jeho Kolovský tón. Zavrtěla rychle hlavou, nemusí spát na zemi. Jeho ruku ještě stále nepouštěla.) Můžeš klidně spát na posteli, dva se na ní vejdou. (Její hlas byl prosebný. Jen nechce být dnes sama, toť vše. Pohledem, který připomínal psí oči, ho prosila, aby zůstal. Krabici od pizzy položila na stůl a lehla si do postele. Přikryla se s dívala se do zdi.)
Naposledy upravil Claire Evans dne Wed Dec 31, 2014 1:41 pm, celkově upraveno 1 krát |
| | | Kol Mikaelson
| Předmět: Re: Plantation House Wed Dec 31, 2014 12:38 am | |
| "Dobře, Claire, věřím ti. A věřím, že to bude něco hodně šílenýho, protože to bys jinak nebyla ty," koukne na ni a pousměje se. A nebo to, právě naopak, nebude nic šíleného. Popravdě, někdy Kol vůbec nevěděl, co od Claire čekat. Tahle holka byla schopná všeho. "A já nebudu víc jak rok bez přítelkyně. YTo je docela super vědět, že budu zadanej," koukne na ni a zasměje se. Pořád to spíš bral jako z legrace, ale pomalu si začal říkat, že kdyby to vážně tak bylo - ona ani on by nikoho neměli - zkusit by to spolu mohli. Pokud Claire ovšem do té doby přežije jeho bláznivou sestru Rebeku. "A nebo ze sebe nemusíš ani dělat lesbu, stačí říct, že jsi zadaná. A když by nevěřili, vždycky jsem na telefonu," zazubí se na ni a poklepe na kapsu, kde měl mobil. Nemohl si nevšimnout jejího začervenání, ale nějak to nekomentoval. "No tak když na tom tak trváš," podívá se na ni a pokrčí rameny. "Tomuhle psímu pohledu by neodolal nikdo." Když Claire uklidila krabici, Kol si sundal kalhoty i tričko - byl zvyklý spát jen v boxerkách, tohle bylo jeho pyžamo. Lehnl si vedle Claire a přikryl se. "Uvědomuješ si, že už jsme spolu zase v posteli? Už potřetí." koukne se na ni s úsměvem na rtech a poškrábal se ve vlasech. |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Plantation House | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|