The Originals RPG

Roleplay game na téma The Originals.

PříjemLatest imagesHledatRegistracePřihlášení

Share

Alisea´s House

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Goto down 
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Next
AutorZpráva
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

Poèet pøíspìvkù : 1220

Alisea´s House - Stránka 8 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 5:01 pm

Po tom, co Claire odešla z plantáže, zůstal Kol celé odpoledne i večer v domě na plantáži. Nikam do baru se mu moc nechtělo, což sice bylo divné, ale ani Kol nemusí mít náladu pořád vysedávat někde po barech a opíjet se. Šel se projít do knihovnu, kde vzal jednu ze starších zaprášených knih. Nikdy na čtení moc nebyl, ale proč to nezkusit? Třeba ho to chytne. A taky, že u toho vydržel poměrně dlouho - bylo to o historii a i když pamatoval hodně, dost ho to bavilo. A vůbec, jako čaroděj musel číst dost knih, takže si zase vzpomenul na staré časy.
Dalšího dne odpoledne se rozhodl, že se konečně vydá za Aliseou. Popravdě nebyl zase takový problém zjistit, kde bydlí - stačilo ovládnout pár upírů a věděl to naprosto přesně. Přijel autem až k jejímu domu, zaparkoval a došel ke dveřím. Tam zaklepal a čekal, až mu jeho sestra otevře. V domě slyšel tlukot dvou srdcí - jedno bylo silnější, to jistě patřilo Alisee. To druhé patřilo jejímu nenarozenému dítěti.
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

Poèet pøíspìvkù : 458

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 5:38 pm

*Ráno po probuzení ležela ještě chvíli v posteli, nechtělo se ji hned vstávat, ale nakonec z té postele vylezla. Opláchla se a převlékla se. Chystala se dojít do kuchyně nasnídat, ale na chodbě zaslechla nějaké klepání. Vydala se ke dveřím, které následně otevřela. Tentokrát tam byl její sourozenec, i když ji trochu překvapilo, že to je zrovna Kol, který tu nikdy nebyl. Nakonec se tu přeci jenom zastavil. Rozhodně je ale menší překvapení, než když se tu včera zastavila Claire.* Ahoj. *Pousmála se* Upozornění pro příště: používej zvonek. To klepání bez upířího sluchu už tak snadno neslyším. Ale zase když za čtyři měsíce zazvoníš a vzbudíš malou, tak budu naštvaná... Jak budu později řešit návštěvy ještě nevím. Možná budu nechávat otevřené nějaké okno. *Ustoupila, aby mohl vejít a k tomu ještě dodala pár slov, bez kterých by dovnitř nevešel.* Pojď dál.
Návrat nahoru Goto down
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 7:26 pm

Chvilku musel čekat, než mu Alisea otevře. Až teď si všiml zvonku přidělaného vedle dveří, ale stejně nezazvonil - přece jenom, byl spíš zvyklý na klepání a bylo to i příjemnější. Nedělalo to takový rámus jako zvonek. Když se otevřely dveře a za nimi vykoukla Alisea, pousmál se. "Zdravím, Aliseo," odpoví jí na pozdrav a podívá se na ni. Potom si ji prohlédl od hlavy až k patě a ušklíbl se. "Koukám, že se nám pěkně zakulacuješ." Samozřejmě to nemyslel nějak zle, těhotenství jí očividně svědčilo - celá zářila, aspoň na první pohled. Kdyby si tuhle malou poznámečku neodpustil, nebyl by to on. Musí se pobaveně ušklíbnout nad tím, jak Alisea nahlas přemýšlí o tom, jak to vyřešit s návštěvami a jejich ohlašováním. "Myslím si, že raději zůstanu u toho klepání. To víš, pak bych si zvykl zvonit a malou bych budil pokaždé, když bych sem přišel," dívá se na ni a čeká, až ho Alisea pozve dál. Pořád u ní doma nebyl, takže i kdyby chtěl, dovnitř se prostě nedostane. "Díky," s úsměvem se na ni podívá a poděkuje. Potom opatrně, jako by ještě zkoušel, zda to funguje, překročí práh u dveří a společně s Aliseou se vydají do obýváku. Kol se rozhlíží všude možně a musí uznat, že to tu má Alisea docela pěkně zařízené. Po chvilce si sedne na gauč a koukne na svoji sestru. "To okno bych raději otevřený nenechával, přece jenom, máš to tu dost hezký, New Orleans je plný zlodějů.." dívá se na ni a pokrčí rameny.
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 7:46 pm

*Na jeho poznámku o jejím bříšku se pousmála a automaticky si rukou pohladila po břichu.* A to mi zbývají ještě čtyři měsíce. Pak už budu pořádná koule. *Ale přesto už teď pociťovala občas i to negativní. Například ji trochu natékala lýtka anebo ji občas bolela záda. Ale to ji nevadilo, hlavně že bude mít svoji dceru.*  Tak se ale pak nediv, když tě pak neuslyším. Kdybych si dneska přispala, tak pořád ležím v posteli a o tom, že mi stepuješ přede dveřmi nemám ponětí. Jak dlouho bys tady vydržel čekat? *Pozvedla obočí. Po jeho vstupu dovnitř ho zavedla do obývacího pokoje a usadila se na gauči. Podívala se na Kola a všimla si, jak to tam všechno prohlíží. Musela se nad tím usmát.* Jestli chceš tak ti ukážu i tu nejnovější novinku v tomhle domě. Dětský pokoj. Nedávno jsem ho dokončila, maximálně tam můžu přidat ještě pár plyšáků... Ale ty zloděje bych až tak neřešila. Jako čarodějka bych si s nimi dokázala poradit. Navíc bych neřekla, že by bylo město plný zlodějů. Spíš upírů, čarodějů, vlkodlaků... A možná se tu čas od času najde i nějaký člověk.
Návrat nahoru Goto down
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 8:03 pm

"Větší koule než Hayley rozhodně nebudeš," podívá se na ni a ušklíbne se. V tu chvíli si vzpomenul na to, když byl ještě uřknutý a zavřený ve sklepě. Hayley za ním přišla a on si neodpustil pár poznámek co se jejího těhotenského bříška týče. A ji to, ač to na sobě možná nedala moc znát, určitě vadilo a štvalo. "Kdyby sis přispala, probudil bych tě stejně. Víš, jsem dost vytrvalý, a to v mnoha ohledech. Vydržel bych tu klepat dlouho. A nebo bych si třeba dřív nebo později všiml toho zvonku," podívá se na ni a potom s ní jde dovnitř. Díval se po celém domě a když se ho Alisea zeptala, jestli nechce vidět dětský pokojík, jenom pokrčil rameny. "Jestli o to vážně tak stojíš, mi ho ukázat, tak proč ne, nejsem proti." Když slyší, co říká o těch zlodějích, nechápavě zavrtí hlavou a pak se trošku zasměje. "Za svým si stojím - město je plné zlodějů. Nikdy jsem neřekl, že to jsou obyčejní lidé," pokrčí rameny, dívá se na ni a potom pokračuje, "upíři, vlkodlaci a řekl bych, že i dokonce někteří čarodějové a čarodějky - tím tě nechci nějak urazit - by otevřeným oknem a pěkně vybaveným domem rozhodně nepohrdli. Zvlášť upíři..." Moc dobře věděl, že ačkoliv měl Marcel všechny upíry 'pod kontrolou', děly se zde takové věci - pořád se zabíjelo, vraždilo... "Samozřejmě jsem tady proto, že jsem tě chtěl vidět, ale taky bych se chtěl zeptat, jestli už tady byla jedna vlkodlačice. Claire?" podívá se na ni tázavě, jestli jí něco řekne jméno nebo bude muset popisovat i vzhled.
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 8:25 pm

*Nebyla si jistá, jestli Hayley v tomhle nepřekoná. I když ono se to těžko porovnává z pohledu druhé osoby než z pohledu do zrcadla. Lidé se vždycky vidí kritičtěji* Začínám mít chuť to vyzkoušet. Možná schválně vyřadím zvonek z provozu a příště budu předstírat, že tvoje klepání neslyším. Ale budu na to muset vyhrabat odněkud stopky, ať vím přesný čas tvojí vytrvalosti. *Potom, co nechá prohlídku dětského pokoje na ní, se trochu zamyslela. Zrovna si sedla a teď, aby se znovu zvedala. Ale stejně se bude muset zvednout, protože má hlad. Nazpátek to vezme přes kuchyň. Zvedla se proto z gauče a pomalu se vydala k jedněm dveřím. Otevřela je a nechala Kola dovnitř nahlédnout. Pokojík napřed vymalovala oranžovou barvou, aby tomu dodala trochu veselosti a novoty, ale jinak tam ponechala spíš dřevěný nábytek ze starší doby, vyřezávaný a zdobený. Chtěla zkombinovat moderní dobu se starou.* Víš, že jediní upíři, kteří se sem dostanou, jsi ty, Finn a Elijah? Takže až budu hledat upírského zloděje, který mi v domě něco ukradl, půjdu za vámi. A s tím zbytkem, vlkodlaky i čarodějkami si poradím. *I když mnohem snazší by to bylo, kdyby měla celou svojí moc. Stále si myslela, že za to může Sophie. Možná by ji s tímhle mohl Kol pomoci.* Claire se tady zastavila včera. Pomohla jsem jí s těmi nočními můrami. *Odpověděla na jeho otázku. Když vyslovil její jméno, tak na ní nebylo vidět vůbec žádné překvapení.* Předtím jsem nevěděla, že vy dva se přátelíte.
Návrat nahoru Goto down
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 8:55 pm

"Když nebudeš otvírat, vezmu to rovnou oknem, když už můžu dovnitř, ne?" podívá se na ni s úšklebkem na rtech. Když se nakonec Alisea rozhodne, že mu dětský pokoj ukáže, zvedne se z gauče a potom se chvilku dívá na Aliseu, k jakým dveřím zamíří. Hned se vydá za ní a když do pokojíku nakoukne, pousměje se. Tenhle styl se mu líbil. Bylo tam něco z téhle doby a něco i z doby starší.. "Čekal bych spíš růžovou, když to bude holka. Ale možná dobře, že je to oranžový. Snad nebude moje neteř moc nafintěná. Stačí mi ty, co vidím na ulicích," řekne a ušklíbne se. "Ale za ten nábytek máš plus. Mám rád starší dobu a hlavně nábytek ze starší doby - vlastně jsem Genevieve koupil byt zařízený tak.." řekne a pousměje se na ni. "Divím se, že za tebou nebyla ještě Rebekah. Ta musí být natěšená, až bude hlídat. A známe Klause, ten se neukáže, když nebude muset... Ten bude mít dost starostí se svým dítětem." Když slyší, že se CLaire zastavila, pousmál se. "To je dobře. Dvakrát jsem jí od těch nočních můr pomohl tím, že jsem jí vlezl do hlavy a utvořil jiné, lepší sny. Ale to taky nejde dělat donekonečna," koukne na ni a pokrčí rameny. Kdyby u něj Claire spala pořád, kvůli nočním můrám, určitě by to dopadlo tak jako posledně - žádný alkohol a stejně se spolu vyspali. "Přátelíme. Snad ti to nevadí?" podívá se na ni a tázavě pozvedne obočí.
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 9:21 pm

To bych to okno musela začít otvírat. *Ušklíbla se a pak ho dovedla k pokoji pro malou. Byla ráda, že jí pochválil, jak to zkombinovala.* Proč bychom se měly držet té otravné klasiky, že holčička se rovná růžová a chlapeček se rovná modrá? Kdyby tady bylo všechno růžový, tak by tu nevydržel nikdo jiný. Pak z nich vyrůstají takové nafintěné slečinky. *Ušklíbla se nad tím.* Děkuji za ocenění. Ono technicky malá prožila tisíciletí a to se ještě ani nenarodila. Tak jsem se snažila zkloubit tu starou dobu a novou dobu. Snad se mi to povedlo. *K Rebekah ani ke Klausovi se nijak nevyjadřovala, i když u Klause musela uznat, že má pravdu. Měla pocit, že Klaus sem za ní přichází jenom když sám něco potřebuje. Takhle tu byl jednou pro její krev kvůli odkotvení Mikaela nebo pro matčin grimoár. I když pravda byla, že když tu byl úpln poprvé, tak tu byl kvůli ní. Ale zištné důvody v tom možná tehdy byly, aby se nespojila s Mikaelem. Nevěděl, že už bylo na to pozdě.* Teď už by měli přestat. Kdyby ne, tak mám záložní plán. *Na jeho otázku, jestli jí to vadí, zavrtěla hlavou.* Spíš jsem to nečekala. Netipovala bych vás dva jako přátelé. *Vysvětlila mu a pak zavřela už dveře od dětského pokoje a vydala se do kuchyně.* Nedáš si něco? *Zeptala se ho, když tam byla.* Já si něco dám určitě, protože jsem se nestihla nasnídat. *Otevřela ledničku a zadívala se do ní. Původně zvažovala, že by si udělala k snídani vajíčka.*
Návrat nahoru Goto down
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 9:38 pm

"Však ty ho otvírat začneš, aby měla malá nějaký čerstvý vzduch, ne?" podívá se na ni a úšklebek jí oplatí. "Říkám, že je dobře, když to není růžová. Oranžová, to je taková neutrální, klidně by ji mohl mít v pokoji i kluk. Je to hezká barva, rozhodně se jí tady bude líbit," pousměje se a všechno v pokoji si prohlíží. Postýlku, nějaké skřínky i hromadu hraček, které tu už byly. Když řekla, že doufá, že se jí to povedlo, jenom kývne hlavou na souhlas. "Jo, povedlo, to musím uznat. Vážně se ti to povedlo. Nikdy bych nečekal, že by mohlo vypadat skloubení staršího a modernějšího nábytku takhle dobře." U Gen je všechno v takovým starobylejším duchu, jen koupelna je na první pohled moderní. "A jaký je ten tvůj záložní plán? Nějaké kouzlo? Teda předpokládám, že teď jsi ještě nečarovala a dala jsi jí jen nějaký bylinky?" podívá se na ni tázavě, ale nezní ani trošku starostlivě. Alisee věřil a nemyslí si, že by udělala nějakou chybu. "Nečekala?" podívá se na ni tázavě. "A můžu se zeptat, proč jsi netipovala, že bychom se mohli přátelit?" Upřímně, docela by ho odpověď na jeho otázku zajímala. Společně se sestrou odešel z dětského pokoje a v obýváku si zase sedl na gauč, tam, kam předtím. "Ne, díky. Já jsem si svojí snídani už dávno dal," ušklíbne se a sleduje, co nakonec v lednici vyhrabe. "A stejně nebudu dlouho zdržovat," dodá ještě nakonec.
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 10:12 pm

Ale nezapomeň, že léto už skončilo a s otevřeným oknem bude v domě chladněji. Brzo nastane zima, i když tady můžeme o sněhu jenom snít. Alespoň už tu nebudou ty hrozná letní vedra. *Sledovala Kola, jak si všechno prohlížel a musela se nad tím pousmát.* To víš, potají ve mně hloubá duše desingérky. Stav se za mnou, až budeš chtít zajistit byt. *Pronesla sebevědomě* Dala jsem ji bylinky, které jsem posílila kouzlem, aby to vážně fungovala. Jinak jako záložní plán mám očarovaný lapač snů. Akorát bych na to musela nějaký lapač snů sehnat. Ten narozdíl od těch bylinek tady nemám. Tak snad ani nebude potřeba. *Pokrčila rameny.* Ty jsi původní upír. Ona byla čarodějka, tvojí sestře sebrala chlapa, pak ho odkopla nebo podvedla.... tohle nevím přesně... a nakonec se stala vlkodlačicí. Takže ne, přátelství vás dvou není to první, co mě ve spojení s vámi napadne. A navíc můžeš za to, že jsem jí asi před půl rokem zlomila vaz. *Usmála se nevinně a vydala se pak do té kuchyně. Z té si nakonec vzala vajíčka a ještě pár ingrediencí. Rozhodla se, že si udělá omeletu. Ze skříňky vyndala pánev.* A myslíš tím tekutou snídani nebo klasickou snídani na chuť? *Zeptala se ho, protože netušila jakou snídani přesně myslí. I když pamatovala si, jak Kol chodil na snídaně do Rousseau.* Takže to mám chápat tak, že jsi sem přišel jenom na skok mě pozdravit, anebo sis to tady byl obhlídnout, abys tu pak něco mohl opravdu ukrást? *Mezi ní a Kolem teď byla docela velká vzdálenost, když on byl v obýváku a ona v kuchyni. Kol na ní mohl vidět, ale ona ne, když k němu byla otočená zády. Ale přestože nemluvila příliš nahlas, tak si byla jistá, že on ji uslyší.* 
Návrat nahoru Goto down
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 10:32 pm

"Však já bych si našel jinou cestu, jak se dovnitř dostat. Jsem dost vynalézavý a pokud to ještě nevíš, měla by sis to zapamatovat," podívá se na ni a záhadně se usměje. Ano, on opravdu vynalézavý byl, když chtěl. Dokázal vymyslet spousty věcí - šílenosti, dokázal i kde co naplánovat a dokonce dokázal i překvapit, ale o tom by jistě pověděla více Genevieve. "Dobře, jistě se za tebou zastavím, i když nevím, za jak dlouho si budu chtít byt zařizovat. Teď bydlím na plantáži... Vlastně až vypadne Finn se Sage, budu to tam mít jenom pro sebe, to je něco," poví a zeširoka se usměje. Potom ji poslouchá, co říká o tom jejím záložním plánu. "Lapač snů ti klidně seženu, pokud nebudou ty bylinky fungovat. Myslím si, že teď se dá sehnat v každém obchodě s takovými čarodějnickými věcmi. A takových obchodů je v New Orleans víc než dost. Já doufám, že ty bylinky jí zaberou co nejdřív, protože ty noční můry vážně nejsou moc pěkný. Stačilo mi vidět jednou, jak vyváděla. Podruhý jsem jí do hlavy vlezl radši už preventivně dřív." Potom poslouchá její zdůvodnění, proč by si netipovala, že budou zrovna oni dva přáteli. Musí se ušklíbnout, když slyší, že prý Claire odkopla Marcela. "No, popravdě to bylo s tím jejím chlapem jinak. Ten chlap je Marcel... Podvedla ho vlastně se mnou. Teda spíš nepodvedla, protože to asi ještě ani nebyli spolu a nebo měli pauzu. Netušim. Marcel to samozřejmě nevěděl, ale jakmile se to dozvěděla naše drahá sestřička, která je do Marcela pořád úplně udělaná, neváhala ani chvilku a běžela mu to říct. Takže vlastně ne, Claire ho nepodvedla, ani ho neodkopla. To on vyhodil ji kvůli naší sestře," pokrčí rameny a dívá se na ni. Tohle, co Beka udělala, ho pořád dost štvalo. Stejně neví, co si od Marcela pořád slibuje... "Měl jsem jenom tu tekutou, ale nic jinýho vážně nechci, díky." S díky odmítne a dívá se, jak Alisea vytahuje z lednice vajíčka a potom i pánev ze skříňky. "Jo, přišel jsem si to tu pořádně omrknout, abych viděl, jak moc jsi ve vatě, a až nebudeš doma, (s)prostě přijdu a prostě tě vykradu," pokrčí nevinně rameny a potom se zasměje.
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeMon Jan 05, 2015 10:55 pm

Hmm, tak to si počkám až polezeš dovnitř komínem. *Zasmála se. Najednou se jí objevila v hlavě představa, jak Kol leze dovnitř v kostýmu Santa Clause, cestou vymeze všechny saze, takže dole je nakonec úplně černý, že vypadá spíš jako čert.* Takže víš o tom, že Finn se chystá odjet? *Teď už úsměv na jejích rtech na hrál. Spíš na ní bylo vidět, že jí to mrzí. Asi jako jediná v téhle rodině by byla radši, kdyby Finn zůstal.* Obávám se, že nebude lapač snů tak snadné sehnat. Hodil by se na to spíš ten pravý lapač snů a ne nějaký falešný, který vyráběj různý firmy ve velkých množstvích z levných materiálů, aby na tom něco trhli. *Protočila nad tím oči. Neměla ráda, když se takhle lidi snažili fušovat do řemesla.* Nejlepší by byl lapač snů vyrobený přímo čarodějkou. *Vyslechla si pak vysvětlení ohledně jejich čtyřúhelník. Při zmínce toho, že spolu spali, překvapeně pozvedla obočí. Ale jedna věc jí nebyla jasná, na kterou se hned zeptala.* Jak jste to stihli? Nebylo to tak, že Marcel byl s Rebekah, pak ji podvedl s Claire a když se na to přišlo, tak to rovnou přešlo do jejich chození? Anebo spala s Marcelem a další noc s tebou? *Moc toho o tom jejich čtyřúhelníku nevěděla a bylo to poněkud matoucí určit, kdo kdy s kým chodil nebo už nechodil a jestli tím pádem někoho podvedl.* Rebekah by se na něj už měla vykašlat a všichni, i ona, by měli větší klid. I když něco takovýho se snáz řekne, než udělá, obzvlášť jestli ho furt miluje. *V tomhle ji chápala, však ona sama vydržela jednoho muže milovat po tisíc let.* Láska někdy až moc překáží, ale stejně se jí nedokážeme zbavit. *Pronesla trochu zasněně. Její myšlenky se na hcvíli ubrali k Roderickovi, ale byla to jenom krátká chvilka. Pak zavrtěla hlavou a už se věnovala svojí omeletě. Trochu jí tak unikla i věta o Kolově snídani. Zaslechla až jeho zmínku o vykrádání.* Tak teď abych nevycházela vůbec z domu. *Řekla si spíš sama pro sebe, i když Kol ji pochopitelně mohl slyšet.* 
Návrat nahoru Goto down
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeTue Jan 06, 2015 4:21 pm

"Tak i to je možný. Víš, že já jsem schopný skoro všeho," koukne na ni a zasměje se. Popravdě i jemu se při té představě, že by měl lézt dovnitř komínem, vybavil obtloustlý vousatý chlapík v červeném z reklamy na Coca-Colu. Kol ale na rozdíl od něj vypadá úplně jinak, líp. A rozhodně by neměl problém procpat se komínem. "Finn nebude chtít zůstat ve městě, které je plné upírů. Takže je jasný, že odsud dřív nebo později zmizí. Popravdě, byl bych radši, kdyby zmizel spíš dřív. Vlastně nedávno jsme spolu měli docela upřímný rozhovor, který nedopadl moc dobře, takže předpokládám, že z plantáže brzy zmizí. Nemůže mě vystát," poví jí s úšklebkem na rtech. Kol ho sice taky vystát nemůže, ale připadalo mu, že Finn na tom byl vůči němu hůř. Škoda, že neuvidí, jak se Finn napije svého 'džusu'. Při té představě, jak se bude tvářit, se musí škodolibě usmát. "Tak proč nějaký nevyrobíš?" koukne na ni tázavě. "Klidně bych něco vyrobil, ale jak víš, čaroděj už nejsem," řekne a pokrčí rameny. Lapač snů by vyrobit dokázal, ale vážně by bylo lepší, kdyby ho vyrobila čarodějka. Už by ani nemohl říci o pomoc Genevieve, když už čarodějkou není. Neunikne mu, když Alisea překvapeně pozvedne obočí při tom, co od Kola slyší. "No, já jsem se s ní vyspal hlavně kvůli tomu, že mě pořád nechtěla Genevieve. Nevím přesně, jak to měla s Marcelem, ale Claire říkala, že v tu dobu spolu nebyli. Takže nechápu, kvůli čemu vlastně vyváděl. Asi je jenom naštvanej, že se vyspala zrovna se mnou," pokrčí rameny a ušklíbne se. Zajímalo by ho, jak by reagoval na to, kdyby se dozvěděl, že spolu spali znovu. Dvakrát. Bylo by mu to jedno? Nebo by naopak zuřil? "Rebekah se vždycky hodně lehce do někoho zabouchla. Třeba v Mystic Falls do jednoho obyčejnýho fotbalisty. A nemohla se smířit s tím, když ji pořád odmítal.. Asi na to nikdy nebyla zvyklá," řekne a pokrčí rameny. Rebekah je krásná, nebyla zvyklá na to, že by ji muži odmítali. Alespoň tak si to Kol pamatoval. Na její další větu nic neříkal, ani nad tím moc nepřemýšlel, protože kdyby měl, zase by mu to asi zkazilo náladu. "Stejně si myslím, že teď moc nikam, nechodíš. Nemám pravdu?" I když to řekla jeho sestra potichu, moc dobře ji, díky svému sluchu, slyšel.
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeTue Jan 06, 2015 6:04 pm

Upíři jsou všude na světě. Jedinou šanci, jak jim uniknout, má v samostatné chatě v horách nebo na opuštěném ostrově. Ale doufala jsem, že kvůli svojí rodině, by tady aspoň mohl zůstat. *Nejspíš to bylo tím, že si s touhle rodinou ještě neprožila jedno tisíciletí, že měla stále tyhle naivní představy.* Finn se o té vaší hádce trochu zmínil, i když toho moc neřekl. Ale hádám, že ta vaše hádka nějaké souvisela s tím, že ty viníš matku za to, že se vás snažila zabít a Finn ji naopak obhajuje. Takže odteď z pozice nejstaršího sourozence vyhlašuju na tohle téma tabu. Takže příště se s Finnem bav třeba o počasí, o politice nadpřirozené či nenadpřirozené, o televizi, zajděte si spolu do kina... Já nevím co. Jenom se prostě nehádejte o tomhle. Jasný? *Momentálně mluvila jasně, jako kdyby o tomhle nehodlala diskutovat. I když si nebyla jistá, jak tyhle věty zaberou. Vážně pochybovala, že by Kol šel s Finnem na pivo a přitom se nepohádali.* Prostě spolu nějak zkuste vycházet. *Povzdechla si nakonec.* Ono vyrobit lapač snů není tak rychlé, jak se zdá. Radši si napřed počkám, jestli zaberou ty bylinky. *Nad tím, co jí vysvětlit ohledně jeho vztahu s Claire, se trochu zamyslela.* Možná Marcel prostě nemohl překousnout myšlenku, že s tebou vůbec někdy spala. Jak moc spolu vycházíte? *Podívala se na něj krátce.* Někdo by měl asi o těch vztazích tady natočit dokument nebo seriál. Pak se v tom třeba vyznám. *Pokrčila rameny.* Pořád lepší, že se snadno zamilovává, než kdyby se nezamilovala nikdy. S láskou přichází i ty dobré pocity. *Pak už pokračovala v dělání omelety, která už byla skoro hotová.* Náhodou chodím. Předevčírem jsem byla na ultrazvuku. Když sem půjdeš, tak se můžeš podívat na fotku na ledničce. A jinak jsem byla ještě za tebou ve sklepě v sídle a předtím za Sophie pro část svojí moci. *Když už byla omeleta hotová, tak vyndala na talíř, omeletu na ní přendala, vzala si příbor a přesunula se ke stolu. Podívala se pak na Kola, který byl na druhé straně místnosti na gauči.* Víš, že by bylo lepší, kdyby jsi přišel ty sem? Ono je docela blbý volat na sebe přes celou místnost a mně se u konferenčního stolku jí docela blbě. *Zasedla ke stolu a začala jíst.*
Návrat nahoru Goto down
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeTue Jan 06, 2015 7:55 pm

Samozřejmě, že jsou upíři všude na světě, ale přece jenom, tady v New Orleans je docela přeupírováno, nemyslíš?" podívá se na ni tázavě a když slyší, co řekla za důvod, kvůli kterému by tu mohl Finn zůstat, musí se zasmát. "Vážně si myslíš, že by tu zůstal kvůli rodině? On? Ten, který svoji rodinu nesnáší úplně nejvíc na světě? Neblázni, Aliseo. Tebe má rád jenom proto, že už nejsi upírka a taky kvůli tomu, že v tobě vidí naši matku - jsi mocná čarodějka a mimo jiné jsi jí i dost podobná." Chvilku na ní jenom mlčky zírá, i když je ona v kuchyni a on v obýváku. Viděl na ni dobře. "V tobě totiž nevidí to monstrum, jako v nás, víš?" Celou dobu sedí na gauči a poslouchá Aliseu, co říká. "Ta hádka se týkala hlavně naší matky a Finna. A taky Sage. Aliseo, on má úplně vymytej mozek. Vždycky si najde na matčině činu něco, co podle něj bylo dobře. VŽDYCKY. A to já ne. Já jsem argumentoval a zdá se, že dost úspěšně, protože Finn se zdál docela zmatený. Podle mě si třeba, byť na chvíli, uvědomil, že za všechno může naše matka. Celou dobu nám Finn dává za vinu, co jsme udělali. Kolik jsme zabili lidí... Ale neuvědomuje si, že za to může ona. To ona z nás udělala upíry, každýmu z nás něco vzala. Mně třeba mojí moc. A to není příjemný a ty to víš. Esther nám věnovala život, ale to neznamená, že nám ho může jen tak lehce vzít, jako se o to už pokusila, společně s Finnem.." Tohle říká Kol ještě docela v klidu, ale když slyší, že říká, že by spolu mohli aspoň nějak vycházet, zasměje se. "Ne. Nemohli bychom spolu vycházet, nemohli bychom se bavit o počasí ani o politice. Nebudu se bavit o normálních věcech s člověkem, který v hlavě pořád spřádá plány, jak se zbavit vlastní rodiny." Tohle už říká trošku zvýšeným hlasem. Ne, s Finnem vážně vycházet nebude, nikdy. "Vím, že není jednoduché ho vyrobit, ale ty bys to jistě zvládla," koukne na ni a pousměje se. Nemyslí si, že by jeho sestře dělalo něco takového problémy. "Tak to určitě nemůže překousnout doteď. Jak moc spolu vycházíme? Nevycházíme. Jeho Klaus upřednostňoval před pravou rodinou a já jsem kvůli němu několikrát skončil v rakvi, takže se vážně nemusíme," koukne na ni s úšklebkem. "Dobré pocity, ale v tom případě, když máš za bratra Klause, přicházejí špatné činy. Hromadu těch Rebečinných velkých lásek zabil právě Klaus." Diví se, že byl ještě Marcel naživu. Vždyť on chtěl spolu s Bekou Klause zabít. Jak jen to mohl nechat takhle být? "Nojo, tak se občas někam podíváš... Ale dvě z těch věcí byly nutné, ne? Takže jsi pryč prostě musela, ne, že jsi chtěla," řekne a ušklíbne se na ni. Potom se z gauče zvedne a jde za ní do kuchyně, kde se podívá na fotku. Nic ale neříká, když si sedne Alisea ke stolu i s jídlem, sedne si naproti ní.
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeTue Jan 06, 2015 9:09 pm

Já vím, že tu kvůli vám... nám nechce zůstat. Jenom prostě doufám, že by to udělal. Asi je to jenom nějaká moje utopická představa, že bychom vydrželi se chvíli nehádat a nějak tu spolu ve městě žili, aniž bychom se pokoušeli navzájem zabít. Já chápu, že vy jste naštvaní na matku, co vám provedlo, ale taky i trochu chápu, jak to vidí Finn... A marně se snažím to nějak urovnat, abychom mohli spokojeně žít. Za pár měsíců tu budou Vánoce a měli by to být veselé Vánoce plně nadějí do budoucna. Teď nikdo není v rakvi, jsme naživu, neotravuje nás žádný rodič, skoro každý má nějakou lásku... *Lásku přisuzovala skoro každému v rodině. Kol měl Genevieve, Finn měl Sage a v jistém smyslu měl Elijah Hayley a Rebekah Marcela. Akorát ona a Klaus neměli nikoho. Ale ironií bylo, že oni dva právě budou mít děti.* ...tou dobou tu navíc bude jedno mimčo a já už nebudu tak pohyblivá... Dokážeš si vzpomeout na nějaký podobný čas, kdy by nás bylo tolik pohromadě a navíc ještě s kouzlem na proměnu na člověka? *Vynechala ještě jeden detail, že tohle budou její první Vánoce s rodinou.* A tohle všechno kazí fakt, že Finn tu nebude, odjede a už se o nás zajímat nebude.  *Na zmínku o lapači už ani nereaguje. Jistě, zvládla by ho vyrobit, ale ví, že to je pracné a že by se musela hodně nudit, aby se do toho sama pustila, když to možná ani nebude potřeba.* Takže vy dva se prostě nemáte rádi a do toho zjistí, že jsi spal s jeho holkou, i když tou dobou ještě nebyli spolu. On tě asi vážně musí nesnášet, když se na ní kvůli tomu vykašlal. *Zavrtěla nad tím hlavou.* Asi jí ty dobré pocity stojí za risk toho, že Klaus provede něco špatného. *Pokrčila nad tím rameny. Než Kol stihl přejít místnost, prohlédnout si fotku a sednout si, tak už měla pár soust v sobě.* Technicky jsem chtěla všechny věci. Chtěla jsem ti pomoct, chtěla jsem fotku ultrazvuku, která potvrzuje, že budu mít holčitku - i když jsem to už věděla - a taky bych rád měla celou svojí čarodějnou moc. I když tu nebude tak snadné získat. *Dala si další sousto do pusy a během toho zvažovala, zda by ji s tím Kol pomohl. I když netušila, jak by jí pomohl. Ale možná něco napadne jeho.* Možná by jsi mi s tou poslední věcí mohl pomoct.
Návrat nahoru Goto down
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeTue Jan 06, 2015 9:44 pm

"Jen řekni, že je to kvůli nám, protože tebe má rád. Jsi jeho nejstarší milovaná sestřička, která je člověkem. A ještě k tomu navíc čekáš dítě. Podle mě ty představuješ všechno, co kdy Finn chtěl. Jenom si myslím, že jemu to moc nevyjde. Podle toho, jak mluvil, se mi zdá, že Sage se do té proměny zpátky v člověka moc nechce. A to Finna jistě strašně štve. Zajímalo by mě, jestli by ji byl schopen ovládnout? Udělal by jí to, jenom proto, aby bylo po jeho?" Na tyhle otázky nechce odpovědi, Alisea je vlastně ani nemůže znát. Divil by se, kdyby věděl, jak na otázky odpovědět, samotný Finn.. Zvlášť po té jejich hádce, kdy se zdál docela rozhozený. "Aliseo, nechci ti kazit iluze, ale vážně si nemyslím, že se všichni sejdeme o Vánocích u vánočního stromku jako jedna velká šťastná rodina. Finn bude někde se Sage; uvidíme, jestli bude Bekah s Marcelem, Hayley bude určitě s malou a možná s Elijahem. Popravdě nevím, co čekat od Klause. Nakonec se na Štědrý večer sejdeme my dva s Klausem," nechápavě zavrtí hlavou nad touhle představou a nakonec se zasměje. "Finn se o nás nikdy nezajímal a ani se o nás nikdy zajímat nebude, dokud budeme upíři. Nedivil bych se, kdyby nám nadělil zase nějaké hodně 'příjemné' překvapení. Už dlouho nikoho nezradil a nepokoušel se nás zabít,..." pokrčí rameny. "Přesně tak," přikývne, když slyší, co říká jeho sestra o Claire a Marcelovi, "vidím, že se rychle učíš. Za chvíli budeš vědět a chápat úúplně všechno. Ale jsem rád, že se na ni nakonec vykašlal. Je to debil. A stejně by jim to dlouho nevydrželo, díky naší sestře," ušklíbne se na ni a zavrtí hlavou. Kol si myslí, že Beka nikdy nedosáhne toho, aby zase získala Marcela. "Asi," řekne jenom a víc se k tomu, jak Klaus zabíjí každého jejího nápadníka, nevyjadřuje. "No vidíš, dvě věci ze tří jsi úspěšně splnila," koukne na ledničku a zpátky na ni. Potom se pousměje. Když slyší, že by jí mohl s její čarodějnou mocí pomoci, zvědavě pozvedne obočí. "Já? Jak bych ti s tím měl zrovna já pomoct?"
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeWed Jan 07, 2015 4:15 pm

Jo, to že Sage se nechce stát člověkem mi říkal. A pochybuju, že by jí k tomu ovlivnil, aby to podstoupila. Tohle by ji neudělal. Pořád je tu šance, že Sage změní názor. *Sice nepravěpodobná, ale Sage vážně mohla změnit názor. Ale nemohla si ohledně ní udělat pořádný názor, když ji ani sama neznala, jenom o ní něco slyšela.* Já jsem říkala, že to je jenom moje utopická představa. V téhle rodině asi klid zbraní nikdy nebude. A já bych se o to měla přestat snažit a být ráda, že nějakou, byť problémovou, rodinu vůbec mám. *Povzdechla si nad tím.* I když na Štědrý večer by se mohl uspořádat vánoční večírek v sídle. Beka ho určitě ráda zorganizuje, Elijah se povinně zúčastní, takže tam bude i Marcel a Hayley, Klause někdo vytáhne z jeho pokoje a Finn tam přijde se Sage buď po dobrém nebo po zlém a ty tam vezmeš Genevieve, Claire nebo kohokoliv najdeš na ulici... A taky by mohli přijít další z nadpřirozené populace, když je někdo pozve a budou chtít. I když ti tam budou stejně dělat křoví.*Zatím netušila, jestli se tenhle večírek uskuteční, i když mohl by, pokud bude zbytek rodiny střídavě prosit, vydírat anebo jim vyhrožovat.* Finn teď má Sage, ta by ho mohla od nějakých planů dostatečně rozptýlit. *Pokrčila nad tím rameny. Vážně by teď od Finna nic nečekala, žádnou zradu. Však jaký by měl k tomu důvod? Měl Sage, možnost stát se člověkem a nic z čeho by mohl vinit je, pokud nebude do toho počítač jejich odlišné názory na matku.* Jo, za chvíli budu mít hotový doktorát z mezilidských vztahů v nadpřirozené komunitě v New Orleans. Pak ti ukážum svůj diplom. *Ušklíbla se.* Proč si myslíš, že by jim to kvůli ní nevyšlo? Snad kvůli Klausovi, ne? *Zeptala se ho, protože u tohodle jim unikalo, jak to myslí. Po chvilce už se pak dostali k tématu ohledně ukradené moci.* No, to záleží jestli tě náhodou nenapadne něco jak ji od Sophie získat. Podle mě ji má ona, i když nemám šanci se o tom nějak ujistit. Určitě ji už někam schovala, protože ví, že to vím. Jedinou šancí by teď bylo asi jí nějak prohledat byt nebo bar, jestli se tam nenajde nějaká stopa. Jinak mě nic nenapadá, protože lokační kouzlo na to nezabere. Je dost chytrá na to, aby ho vykryla.
Návrat nahoru Goto down
Kol Mikaelson

Kol Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeWed Jan 07, 2015 4:57 pm

"Já si myslím, že by se tomu rozhodně nebránil. Sage je přece jeho všechno, jeho velká 'láska'. Podle mě by jí to klidně udělal, protože s ní chce být evidentně až do konce života a chce s ní mít rodinu. Určitě ho strašně štve, že tohle pro něj nechce Sage udělat. Nechce se proměnit i přesto, jak moc ho miluje..." dívá se na ni a potom mírně pokrčí rameny."Sage asi názor jen tak nezmění. Znám ji sice málo, ale vžždycky to byl pravý opak Finna. Zdá se, že je to docela živel a upírství si užívá. Má ráda svoji rychlost, sílu... Kdo by to taky neměl rád, žejo?" podívá se na ni a ušklíbne se. Kol by lhal, kdyby řekl, že tohle rád nemá. Ale kdyby se ho někdo zeptal, jestli být upírem nebo být čarodějem, vybral by si to druhé. Když začala mluvit o vánočním večírku, musel se usmát. Vážně si myslela, že jí něco takového vyjde? "Rebekah bude ráda, ale nepočítám s tím, že Klaus z pokoje vyleze. Ten pro jistotu zmizí úplně. A pokud tam bude Finn, nebudu tam já ani Genevieve. Ta tam vlastně nebude tak ani tak.. To už spíš přivedu Claire..." podívá se na ni a pak se zamyslí. "Ne, to taky nepůjde, kvůli Rebecce..." Kdyby Claire dovedl na nějaký takový vánoční večírek, který zorganizovala Rebekah, asi by se zbláznila. "A navíc, ještě k tomu Finnovi.. Na něj by tam bylo asi až moc upírů. Takže nehrozí, že by dorazil," ušklíbne se nakonec. "To bych chtěl to její rozptylování vidět, jestli na Finna vůbec funguje." Když to řekne, neubrání se úšklebku. "Ne. Proč kvůli Klausovi? Kvůli Rebecce. To ona pořád hledala nějakou skulinku, jak je rozhádat a když ji našla, neváhala ani chviličku." Potom poslouchá, co říká o té svojí moci a o tom, jak by jí mohl pomoct. "Víš, docela rád bych ti pomohl, ale za prvé, Sophie mě nemá ráda. Za druhé, nejsem člověk ani vlkodlak, takže se do jejího bytu nedostanu. A nepočítám s tím, že by ji měla někde v baru. A za třetí, už ani nemůžu říct Genevieve, aby Sophie nějak přesvědčila, jsou to nejlepší kamarádky. Nebo tak něco," podívá se na ni a pokrčí rameny. "Tak běž prostě za ní a narovinu jí to řekni, ne?" Potom se podívá na hodiny v kuchyni a zjistí, že ač se to nezdá, byl tu už docela dlouho. "Už půjdu, Aliseo. Měj se," pousměje se na ni, vstane od stolu a odejde.
Návrat nahoru Goto down
Niklaus Mikaelson

Niklaus Mikaelson

Poèet pøíspìvkù : 361

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeFri Jan 09, 2015 8:03 pm

*Žiariace svetlá pouličných lámp sa odrážali na chodníku. Jediné, čo ich prerušovalo bol tieň nie tak celkom človeka, ktorý až s chorobnou neutrálnosťou na tvári, pomaly kráčal po kamenných dlaždiciach okolo plota, za ktorým stál dom, ktorý sa chystá navštíviť. Samozrejme, to nie je žiadna náhodná stavba, skôr by sa to dalo nazvať domovom jeho nevlastnej sestry, ku ktorej prišli pred nejakou dobou, ktorá sa mu teraz zdá ako celá večnosť. Nedá sa povedať, žeby sa jeho pohľad k nej začal meniť, už sa to stalo. Nevidel ju len ako bývalú čarodejnicu, ktorá sa pokúsila zabiť jeho aj jeho súrodencov, ale ako niekoho, koho teraz tí jeho súrodenci, nazývali sestrou a on nemusel každú sekundu v jej prítomnosti, aj keď to bolo len výnimočne, myslieť na to, akoby jej rád zakrútil krkom. Ako zvieraťu, ktoré si nezaslúži iný osud. Možno to mal spraviť už vtedy, keď sa rozhodla dotknúť Hayley, aj keď stále tvrdí, žeby jeho dieťaťu neublížila, nebol práve typ, ktorý po takom čine zostane dôverčivý. Na druhú stranu tu však bol jeden a prostý fakt, on sám zabil jej dieťa, teda aspoň ho na tisíc rokov uspal v jej vlastnom tele, než konečne prišiel čas, aby sa prebralo. Mohol sa obviňovať alebo obviňovať ju, keď sa pred tisíc rokmi tehotná vrhala k takému plánu. Mohla vedieť, aké to bude nebezpečné, ak si začne s Pôvodnými, mohla vedieť, že z istej stránky svoje dieťa ohrozí a on by vtedy nedbal ani, keby to vedel, bolo by mu to jedno, pretože v jeho myšlienkach bola len ďalšia čarodejnica, ktorá sa ich snaží zbaviť, pretože boli monštrami. Ale to dnes nebola vec, kvôli ktorej sem prišiel. Elijah mu spomínal, že sa v meste vyskytla ďalšia hrozba a spolu so Sophie veria, žeby za tým mohol stáť niekto, kto mal byť už dávno mŕtvy, ale samozrejme nebol, ako večne pri jeho nepriateľoch. Klaus ho vlastne nikdy nepoznal, ale vtedy ho už nevnímal ako hrozbu, tou bola Alisea, ktorú premenil, čím potrestal aj jeho. Nebol si istý, či by si spomenul na meno, ak by sa ho niekto spýtal predtým, ale teraz ho vedel a ak sa chceš dozvedieť viac, ideš priamo za zdrojom. I keď si tým nebol veľmi istý, vzhľadom na jej nedôveru k tejto správe, o ktorej ho jeho brat upovedomil. Zastaví sa pred zavretými kovovými dverami bránky, pričom trochu podvihne tvárou nahor a obzrie si dom, pred ktorým stojí v celej jeho kráse. Následne potiahne za kľučku a bez toho, aby sa nejako ponáhľal dôjde až ku dverám, vedľa ktorých jedným prstom stisne zvonček. Samozrejme mohol vôjsť aj bez ohlásenia, ale povedzme, že vzťah medzi nimi nebol taký, žeby mal príliš veľkú chuť ju zbytočne provokovať, hlavne ak sem prišiel, pretože potreboval to, čo ona vedela.*
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeFri Jan 09, 2015 8:38 pm

*Po odchodu Kola chvíli zvažovala ten vánoční večírek. Tenhle nápad se ji vážně zalíbil. Kvůli němu se nejspíš bude muset spojit s Rebekah a organizování hodit na ní, zatímco ona bude mít dost práce donutit tam všechny dorazit. I když stejně to bude řešit až za pár měsíců. Bohužel ale zjistila, že Kol ji zřejmě s problémem Sophie nijak nebude moci pomoct. I když by to nejspíš udělal, ona jenom bude muset vymyslet jak. Zbytek dne se snažila vymyslet, jak by mohla tenhle problém vyřešit. Stejně tak nad tím přemýšlela i další den, ale nic ji nenapadalo. Akorát k večeru se pokusila znova o kouzlo, které by ji mělo pomoct lokalizovat výskyt její moci. Ale jediné místo, které se na mapě zobrazovalo, byl její dům. To ji naštvalo, byla frustrovaná z toho, že nemohla najít svůj zbytek moci a nemohla ani potvrdit, že jí opravdu má Sophie. Vlivem toho a také vlivem hormonů v tom krátkém záchvatu vzteku strhla všechny ingredience kouzla ze stolu. Sice se jí tak ulevilo ale nevýhodou bylo, že na stole bylo i několik hořících svíček, které se tak ocitly na zemi. Hned mávla rukou a uhasila tak těch pár malých plamínků, než se stihli rozhořet. Vzápětí se rozezvoněl zvonek. Kol to určitě nebyl, Finn to nejspíš také nebude. Napadla ji jedině Claire, která se tu mohla stavit ohledně nočních můr. Zamířila ke dveřím, ale když je otevřela, tak tam nestála Claire, ale její nevlastní bratr, se kterým měla v minulosti hodně společného a kterého vydržela jeden tisíc let nenávidět. Tisíc let žila v domnění, že zabil její dítě, zabil její přátele, zničil její vztah s Roderickem a zanechal ji v nesmrtelnosti, aby se tím mohla po věčnost užírat. Proto se tak upnula na pomstu a ta pomsta byla nejspíš jediným důvodem, proč vydržela tak dlouho naživu. Až v posledních měsících se jejich vztah zlepšil, už ho nenenáviděla a byla ho schopná akceptovat, že je členem její rodiny. Dost tomu pomohla i jeho omluva, proměna zpět na člověka a zjištětní, že její nenarozená dcera je naživu. Přesto v poslední době na něj byla trochu naštvaná, ale nejen na něj, ale na všechny svoje sourozence v sídle, kteří věděli o uřknutí Kola a nikoho z nich nenapadlo se jí o tom zmínit. Kromě toho už tak teď byla trochu podrážděná z toho nepovedeného kouzla, jehož ingredience - mapa, uhašené svíčky a athame s trochou její krve - se teď váleli v kuchyni na zemi.* Klausi... *Oslovila ho. Vážně doufala, že jí přišel říct nějaké dobré zprávy, protože na špatné neměla náladu. Ale zatím na ní ta špatná nálada z toho jednoho slova nebyla poznat. Jediý čeho si zatím mohl všimnou byla nepřítomnost úsměvu.* Co se stalo? *Zeptala se přímo, protože si uvědomovala, že se něco muselo stát, když za ní přišel. Zatím se za ní stavil snad jen třikrát. Jednou, když ji ukázal svoje dětství s Mikaelem. Podruhé to bylo, když ji přinesl grimoár a výměnou za to získal její krev na odkotvení. Během té návštěvy také zjistil, co všechno ji v minulosti provedl. Ale jeho poslední návštěva byla nejšťastnější. Sice sem přišel pro matčin grimoár, ale během toho zjistil, že je těhotná a jí došlo, že se jedná o její tisíc let staré nenarozené dítě.*
Návrat nahoru Goto down
Niklaus Mikaelson

Niklaus Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeFri Jan 09, 2015 9:16 pm

*Stojí predo dvermi a občas sa ohliadajúc okolo seba čaká, než mu príde Alisea konečne otvoriť. Nepotreboval ani svoj citlivý sluch na to, aby vedel, že je vo vnútri, o tom ho svetlá šíriace sa z okien upovedomovali už od ulice. Niežeby v tento večer čakal niečo iné. Tušil, že nebude nadšená, keď ho tu zbadá, vlastne bol najskôr ten posledný, koho by tu čakala, alebo bol aspoň medzi poslednými. Pravdou bolo, že jej spoločnosť príliš nevyhľadával, čo bolo viac ako očividné, ani ona tú jeho. Nemali k tomu dôvod, hlavne ak voči nemu stále cítila neznášanlivosť a on si pri každom pohľade do jej tváre spomenul na jednu z jeho návštev, kedy sa po tak dlhej dobe dozvedel, že jej urobil presne to, čomu sa teraz on sám snaží zabrániť na vlastnej krvi. To už však nebol ten nepríjemný fakt, horšie bolo, že sa mu pred ňou poradilo upustiť tomu, čo v sebe tak rád drží. Možno to bolo kvôli pochopeniu, ktoré by predtým najskôr nedostala, nie keď to ešte nezažíval každý deň sám. Mohol až vycítiť, ako sa narodenie jeho dieťaťa blíži a namiesto toho, aby na to s radosťou čakal, premýšľa nad tým, ako ho ochrániť, aby ho čarodejnice nezabili hneď v deň, kedy príde na svet. Nešlo tu ani tak o Benjamina, možno bol silným nepriateľom, ale dokázali by sa ho zbaviť, vedel, že áno, to však neznamenalo, že im čarodejnice potom dajú pokoj, nedajú. Nie je tu proste cesta, žeby jeho dieťa zostalo v meste, kde by všetci vedeli, že žije, hlavne predkovia, ktorí by sa nezdráhali znovu započať ďalší z bojov. Áno, bol to boj, v ktorom šlo len a len o život. Ak by sa teraz vrátil o rok aj pár mesiacov späť do Mystic Falls, najskôr by sa sám zo seba smial. Spomínal si na tie časy, kedy si bol istý každým svojím krokom a voči všetkým bol o niekoľko napred. Boli to už len milé spomienky toho, že aj keď ho niekto zložil na kolená, nakoniec vlastne nebol tým, ktorý naozaj stratil. Koniec koncov, nestojí o to, aby to bolo teraz inak, aj keď už mal omnoho väčšiu slabinu, než kedy v minulosti.
Keď sa začne kľučka dverí pomaly otáčať do strany, v mysli si automaticky vybavuje jej otrávený pohľad jeho prítomnosťou. Nebola by to žiadna novinka, niežeby si už nezvykol, v iných prípadoch by sa v tom mohol vyžívať, v tom, že u niekoho dokáže spôsobiť nejaké rozhorčenie a nemusí pohnúť prakticky ani prstom. Teraz však potreboval aspoň aký-taký priestor, ktorý by mu s jeho sestrou zaručil pokojný rozhovor, aspoň v istom zmysle. Pokoj je vlastne relatívny pojem a pre každého znamená niečo iné, aj keď v bežných prípadoch o ňom majú ľudia svoje ideály, ktoré sa často preceňovali. On nebude mať pokoj najskôr nikdy a s narodením jeho dcéry už vôbec nie. V momente, keď sa dvere otvoria do korán, jej letmo pohliadne na brucho, než očami prejde k jej tvári, po čom ich mierne prižmúri. Na čele sa mu začnú rysovať znateľné vrásky, ktoré by sa nedali pripísať starnutiu, skôr odrážali všetko, čo za to tisícročie prežil. Vycítil z nej istý druh nechuti, sám si nebol istý, či je to kvôli tomu, že ho vidí, alebo sa ešte pred jeho návštevou niečo stalo. Niežeby ho jej problémy mali akokoľvek zaujímať, pretože nezaujímali. Teda aspoň bol toho názoru, že nie. Na to tu bol predsa Elijah a po jej spriahnutí s ich najstarším bratom, ktorý bohužiaľ trpí sebevražednými sklonmi, by povedal, že s ním tiež nemá problém vyjsť. Pri vyslovení jeho mena nejakým prekvapením však nepočuje žiadne známky toho, čo čakal, akoby bola s jeho prítomnosťou celkom stotožnená, to však ešte nevedela, prečo prišiel. Trochu pootvorí ústa, keď mu položí otázku, na ktorú mal jednu a veľmi jednoduchú odpoveď. Otec tvojho dieťaťa sa stal. Prebehne mu mysľou ako lietadlo bez brzdnej dráhy a na pár sekúnd zostane len mlčať s pohľadom upretým niekam za jej rameno.* Niežeby som bol prieberčivý, ale radšej by som to prebral vo vnútri. *Prenesie viac-menej odťažito. Vážne nemal chuť sa okolo nej predierať, radšej si počká, kým mu uhne sama. Samozrejme, že si myslela, že sa niečo deje, inak by sem neprišiel. Na jednu stranu to bola pravda, na druhú nemal páru, čo si predstavovala, žeby sa mohlo diať, mohlo jej byť jasné, kvôli komu tu je.*
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeFri Jan 09, 2015 9:37 pm

*Žádné odpovědi na svojí otázku se nedočkala. Ale chápala, že probírat něco mezi dveřmi není vhodné, obzvlášť když tak budou muset řešit prblémy na ulici před sousedy a kolemjdoucími. I když ti by si nejspíš mysleli, že jsou blázni. Věděla, že z jejích sousedů není nikdo nadpřirozená bytost, maximálně nějaký lidský lovec upírů.* Pojď dál. *Tohle musela říct, protože jinak by se dovnitř nedostal. Od jeho poslední návštěvy stihla obnovit smlouvu na dům. Teď už k ní mohli skoro všichni sourozenci. Doufala, že pozvání Klause nebude nikdy litovat, i když stát se může cokoliv a u něj bylo nejpravděpodobnější, že toho možná bude jednou litovat. Zavřela za ním dveře a vydala se pak do velké místnosti, která sloužila jako obývák, kuchyně i jídelna. V každém rohu bylo něco a tahle místnost v podstatě zabírala polovinu domu.* Tak mluv, co se stalo. *Sehnula se a sesbírala ze země všechny shozené ingredience kouzla a položila je na stůl s výjimkou athame, které opláchla v dřezu. Na dlani měla od athame malou ranku, ale byla tak malá, že už ani nekrvácela. Byl to jenom mini krvavý šrám, na který ani nebude potřeba hojící kouzlo. Víc její vzhled drásala ta jizva na na pravém předloktí. Ta byla při správném natočení ruky dobře vidět v té tunice s krátkými rukávy, kterou měla na sobě, ale už se ji ani nenamáhala zakrývat. Nejspíš ji bude mít už nadosmrti, tak si bude muset zvyknout a stejně tak i ostatní.*
Návrat nahoru Goto down
Niklaus Mikaelson

Niklaus Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeFri Jan 09, 2015 10:05 pm

*Pár sekúnd v okolí zavládlo ticho, teda až kroky a hlasy okoloidúcich ľudí, ktorí bez nejakej opatrnosti prechádzali okolo múru niekam do ulíc. Akoby bolo toto mesto to najbezpečnejšie a najstálejšie v ich živote. Pravdou však bolo, žeby sa mali báť a mali by to robiť každú sekundu, či už bola noc alebo deň, či už osamelí prechádzali cez nejakú tmavú uličku, alebo vedľa nich bol ešte niekto. Nič tu nebolo nikdy celkom bezpečné a ani pre jeho dieťa nebude, nie pokiaľ to bezpečným nespraví. V jediné, čo dúfal je, že na to bude mať šancu, nakoľko jeho záujmy o mesto sa skoro vôbec nezmenili, stále chce všetko, čo mal Marcel, akurát už pochopil, že si to nemusí zobrať sám, teraz mal okolo seba svoju rodinu, nebolo to jeho mesto, ale ich, teda v to aspoň dúfa, nakoľko sa o tom teraz nedalo ani rozprávať. Nie pri výstupoch vlkodlakov a upírov, ktorých musel ovplyvňovať, aby v nich mal nejakú dôveru. Čarodejnice si možno nepodriadi nikdy, ale pri spomienkach na to, ako pred rokmi dokázali žiť frakcie bez nejakých veľkých problémov aj vedľa seba, teda pokiaľ nepočíta snahu Benjamina zobrať mesto do vlastných rúk, by to rád znovu obnovil, alebo nejakú z frakcií vyhubil, pri najhoršom. Keď sa konečne ozve s pozvaním, mierne podvihne kútikmi úst, keďže mu dôjde, že bariéru musela obnoviť, možno to spravila hneď po tom, čo od nej minule odišiel, predsa len...Nemala jediný dôvod mu akokoľvek dôverovať. To ju však nezastavilo, aby ho dnu pozvala opäť, na nič nečaká a ukradne si pár krokov cez dvere na chodbu, pričom prejde okolo nej a pokračuje dnu do domu, zatiaľ čo za ním ona zatvára dvere. Letmo sa rozhliadne po väčšej miestnosti, v ktorej už párkrát sedel, než sa mu zrak utkvie na niekoľkých veciach, ktoré ležali na zemi a ktoré začala jeho sestra s obratom pomaly zbierať. Už mal na jazyku otázku, ale nakoniec ju nevyslovil. Nebude sa zaujímať, o čo sa snažila, nakoniec možno len drgla do stola a všetko to prosto popadalo, aj keď to bolo dosť nepravdepodobné, hlavne ak sa jednalo o pomôcky pri čarovaní. Odvráti od nej svoj pohľad a pomalým krokom prejde až ku jednej zo sedačiek, na ktorú sa pokojne usadí a chvíľu premýšľa nad tým, akoby mal začať.* Prakticky nič, sestrička, teda až na ten fakt, že niekto, o kom som bol presvedčený, že je mŕtvy, najskôr žije, ale to v tomto meste nie je žiadnou novinkou. Viac ma zaujíma jeho spojitosť s kúzlom, ktoré si proti nám pred tisíc rokmi vytvorila. *Nahne tvárou mierne do strany, ako k nej znovu otočí svoj zrak.* Spýtal by som sa ťa, či sa tu už náhodou neobjavil, ale bol by som nerád, ak by to znelo podozrievavo. *Prenesie vecne, pričom sa mu pery zrazia do úzkej línie, možno aj vzhľadom k tomu, že sa jej to práve spýtal. Ona nemusela byť jediná, kto v ňom nemá prílišnú dôveru, on ju v nej nemal tiež a hlavne to robila táto situácia. Jej jazvu zatiaľ nevidel, bola mu nakoniec otočená z druhého boku, ako stála pri dreze.*
Návrat nahoru Goto down
Alisea Mikaelson

Alisea Mikaelson

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitimeFri Jan 09, 2015 10:26 pm

*Už při jeho první větě ji napadlo, o kom mluví. Elijah mu nepochybně svěřil svojí teorii o Roderickovi. Ani ji to nepřekvapilo, v její představě spolu probírali všechny plány na zničení Benjamina a dalších hrozeb. Měla trochu pocit, že ti dva spolu mají asi nejpevnější sourozenecké pouto, jaké v jejich rodině, pokud nebude počítat jak Rebekah strávila s Klausem tisíc let.* Takže Elijah ti řekl tu svojí šílenou teorii o Roderickovi. *Už umyté athame odložila stranou na linku a na chvíli se opřela o okraje linky. Ty věci uklidí později, teď se potřebovala dostatečně ovládnout na to, aby se hned nenaštvala, že takhle se o ní a otci jejího klidně baví, ale o Kolovi jí nikdo z nich neřekl. Přešla místnost a opřela se o opěradlo křesla, které bylo naproti sedačce. Stála tak přímo naproti Klausovi a dívala se mu přímo do očí. Pevně sevřela rty. V jejích očích se teď nedalo vyčíst moc emocí. Snažila se zachovat klid, trochu oddálit tu hádku, která nejspíš nastane, když vytáhl tohle téma. Ale ona si stále stála za svým názorem.* Řeknu ti to samé, co jsem řekla Elijahovi. Kdyby byl Roderick opravdu naživu, tak by byl tady se mnou. Takže toho, kdo posedl toho barmana, budeš muset hledat někde jinde. *Snažila se mluvit klidně, ale stejně se do jejího hlasu vloudila podrážděnost a chvílemi odsekávala. Rozhodně se nedalo říct, že by se k němu momentálně chovala nějak mile a příjemně. Jasně mu dávala najevo svůj názor na tuhle záležitost a ten nehodlala měnit. Nakonec se ale uvolila svěřit mu tu jednu věc, na kterou se nepřímo zeptal. Nepovažovala ji za důležitou, když tu Roderick nebyl, tak když po tom Klaus tolik touží, tak to může vědět.* Ale když tě tak zajímá to kouzlo, tak kromě toho, že mě viděl ho tvořit a pak na tobě provádět, s ním nijak spojen není. 
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Alisea´s House   Alisea´s House - Stránka 8 I_icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Alisea´s House
Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Návrat nahoru 
Strana 8 z 13Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Next
 Similar topics
-
» Benjamin´s Old House
» Plantation House
» Finn's House
» Steven´s House
» Adelle's House

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
The Originals RPG :: Místa :: Domy-
Přejdi na: